3x hoofdgerecht met courgette

3x hoofdgerecht met courgette

Heb je een courgette in huis en geen idee wat je ermee kunt maken? Courgette is een heerlijke groente waar je alle kanten mee op kan. Om je te inspireren heb ik drie hoofdgerechten met courgette op een rij gezet. Benieuwd welke jij gaat maken! 

1. Pasta pesto met kippendij en gegrilde groenten

Deze heb je al vaker voorbij zien komen: pasta pesto met kip! Echt, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het liefst maak ik hem met mijn zelfgemaakte pesto, omdat de pestoroomsaus dan nog intenser en rijker van smaak is. Dit keer gebruik ik kippendijen in plaats van kipfilet omdat die lekkers sappig en mals blijven. Voor de vitamientjes voeg ik gegrilde groenten toe. Die passen perfect bij deze pasta pesto!

Pasta pesto met kippendij en gegrilde groenten

2. Gevulde courgette met ratatouille en roomkaas

Sinds onze kennismaking met de ratatouille van Franse sterrenchef Eric Ripert mag ik Johan er ‘s nachts voor wakker maken: ratatouille! Meestal serveer ik ratatouille in éénpersoonsovenschaaltjes met een ei erin en brood ernaast. Zó lekker! Dat moet je een keer gegeten hebben.

Een tijdje geleden bestelde Johan in een restaurant deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas. Hij vond het zo lekker dat ik besloot om het thuis zelf te maken. Omdat het slanke januarimaand is heb ik de volvette roomkaas vervangen door light roomkaas. Minder vet en net zo lekker!

3. Courgettekoekjes met aardappel, mais en feta

Voordat je besluit om deze courgettekoekjes met aardappel, mais en feta te gaan maken moet ik je waarschuwen: ze zijn verslavend lekker! Zo lekker zelfs dat ik de overgebleven koekjes de volgende dag gewoon koud als lunch heb verorberd.

Courgettekoekjes met aardappel, mais en feta

Seizoen, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin