Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
7x borrelplank inspiratie
Als je ons al wat langer volgt weet je dat wij dol zijn op borrelplankjes. Heerlijk op zaterdagavond bij een goede film, of op zondagmiddag om op een gezellige manier het weekend af te sluiten. Op je te inspireren heb ik een aantal hapjes op een rij gezet die heerlijk smaken op de borrelplank!
1. Carpaccio tapenade
Deze carpaccio tapenade met parmezaan, pijnboompitjes en kappertjes smaakt heerlijk bij de borrel op een stokbroodje, of toastje. Je maakt hem in een handomdraai met kant-en-klaar verpakte carpaccio. De parmezaan en pijnboompitjes zijn meestal inbegrepen zodat je die er niet extra bij hoeft te kopen. Kappertjes voeg ik nog wel extra toe, die geven namelijk een aangenaam fris zuurtje!
2. Gevulde eieren
De gangmaker op elk feestje of verjaardag: een gevuld eitje! Dit is mijn favoriete basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Zo voeg ik vaak nog extra fijngesnipperde sjalot, ham, zalm, viskuit, fijngeprakte ansjovis, of Hollandse garnaaltjes aan de vulling toe.
3. Mini varkenshaassaté
Varkenshaassaté is niet alleen een hit in de zomer op de barbecue, ook als hapje doet hij het goed. Op oudjaarsavond maken wij al jaren een klein warm en koud buffetje om op tafel te zetten en om de hele avond van te genieten. Deze mini varkenshaassateetjes met satésaus zijn elk jaar van de partij. Iedereen is er dol op!
4. Dadel met roomkaas en spek
Snel een lekker hapje op tafel zetten? Deze dadel is gevuld met Monchou en omwikkeld met een plakje spek. Even bakken in de koekenpan en smullen maar!
5. Party food: Aziatische snackballetjes
Dit is het ideale hapje om te serveren tijdens een relaxed avondje voor de buis: Aziatische snackballetjes! Lauwwarm het allerlekkerst, maar ook koud niet te versmaden!
6. Hamhoorntjes met ananas-gemberroom
Dit smakelijke hapje is erg leuk om te serveren op een verjaardag of feestje, hamhoorntjes met ananas-gemberroom! Mocht je moeite hebben met de mayonaise in dit recept, kun je dit eventueel ook vervangen door halvanaise. Of gebruik een neutrale dikke roomkaas, zoals bijvoorbeeld die kleine pakjes monchou. Deze roomkaas is al erg stevig, dus je hoeft er dan geen gelatine toe te voegen.
7. Gooische dip
Eindelijk kan ik dit recept afvinken van mijn nog-te-maken-lijst: Gooise dip! Een heerlijke roomkaasdip met zoete chilisaus swirl. Eigenlijk kun je het geen recept noemen, zo simpel is het! Maar dat is nou juist een van de redenen waarom deze dip zo populair is. Makkelijk om te maken — je kan de dip tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog sneller! —, en superlekker om chips of bugles in te dippen. De perfect dip voor een feestje of verjaardag!
Deel je reactie