7x het lekkerste macaronirecept

Macaroni is misschien wel de meest gegeten pasta in Nederland. In vrijwel ieder gezin komen de kleine kromme elleboogjes (bijna) wekelijks op tafel. Naast geliefd zijn ze ook superveelzijdig, je kunt er namelijk alle kanten mee op!

Vaak wordt macaroni opgediend met een tomaten-gehaktsaus. Dit komt waarschijnlijk door de bekende pakjesfabrikant. Helemaal niets mis mee en natuurlijk erg lekker, mits je het zelf maakt. Maar is zijn nog veel meer lekkere recepten mogelijk met macaroni. Hieronder 7 van onze favoriete macaronirecepten die de moeite waard zijn om te maken!

1. Macaroni met ham en tomatenpuree

Dit is de simpelste macaroni die je maar kunt maken en volgens mij ook een van de lekkerste. De smaakmakers zijn enkel een gesnipperd uitje, tomatenpuree en ham- en kaasblokjes. Goedkoop en lekker!

Macaroni met ham en tomatenpuree

2. Macaroni stroganoff

Een keer wat anders dan macaroni bolognese? Maak deze macaroni met stroganoffsaus: een goedgevulde saus met gehakt, paprika’s en champignons. Je kent de macaroni stroganoff misschien wel van het welbekende pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk. Probeer het maar en verras jezelf!

Macaroni stroganoff

3. Macaroni ovenschotel met ham en kaas

Deze romige macaroni ovenschotel met ham en kaas valt onder de noemer comfort food en is favoriet bij Annemiek. Je kunt hem van tevoren al maken zodat je hem moment suprême alleen nog maar hoeft af te bakken.

Macaroni ovenschotel met ham en kaas

4. Mac & cheese Hawaï

Vooruit, nog zo’n dampende ovenschotel omdat je daar nooit genoeg recepten van kunt hebben. Deze mac and cheese Hawaï met friszoete ananas is net even wat anders en wederom een dikke aanrader!

Mieks Special: mac & cheese Hawaï

5. Goddelijke macaronisalade

Van ovenschotels terug naar salade. Ik zei toch dat macaroni veelzijdig is! Zorg dat je genoeg maakt van deze goddelijke macaronisalade, je kunt er namelijk niet vanaf blijven! Ik maak altijd een grote pan vol, zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten. Hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt! Je kunt hem (lauw)warm eten als hoofdgerecht, maar ook koud als lunch is hij niet te versmaden!

Goddelijke macaronisalade

6. Met macaroni gevulde tomaten

Dit is lekker hoor en een keer wat anders: gevulde tomaten met macaroni! Favoriet bij jong en ouder!

Met macaroni gevulde tomaten

7. Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

Last but not least is deze macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette. In de herfst of winter kun je de courgette vervangen door bijvoorbeeld Maak hem gerust al een dag van tevoren, zo kunnen de smaken rustig intrekken en wordt het nóg lekkerder! Op de dag zelf schuif je hem alleen nog in de oven en maak je er een lekkere salade bij. Ideaal voor een drukke dag wanneer je toch lekker en gezond wilt eten.

Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

 

Inspiratie, Menu, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. J.A.

    In het 7de recept is iets weggevallen.??
    Je kunt in de herfst en de winter de courgette vervangen door bijvoorbeeld……(?????)
    Een voorbeeld zou leuk zijn….

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde