Achter de schermen week 10

Achter de schermen week 10

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Voor het avondeten maak ik een pasta-ovenschotel met vis en Boursin. Jumm! Het recept ga ik snel met je delen.

Dinsdag

Ik maak havermout-pannenkoekjes (recept volgt) als ontbijt die ik serveer met blauwe bessen die ik even kort heb verwarmd met wat suiker, totdat het sap vrijkomt. Wat een heerlijk begin van de dag!

Tussen de middag ga ik lunchen met een vriendin en haar zoontje bij Brasserie Het Kasteeltje in Culemborg. Heerlijk gegeten en lekker bijgeklets. Fijn!

Ik hoef ’s avonds niet te koken, want er is nog genoeg pasta-ovenschotel over van gisteren.

Woensdag

Ik haal ’s ochtends twee pizzabolletjes uit de diepvries om te ontdooien. Vanavond eten we zelfgemaakte pizza!

Donderdag

Mijn vader is morgen jarig en dat wordt natuurlijk gevierd met een gezellig etentje. Ik maak het toetje: een grote schaal tiramisu! Het verjaardagsdiner is morgen pas, maar zo kan hij alvast lekker opstijven. Na een nachtje in de koelkast smaakt -ie namelijk nóg lekkerder! Het recept komt eraan!

Ik krijg allemaal lekkers thuisbezorgd: dit heerlijke kaasplankje krijg ik van Kaas uit Kollum: een familiebedrijf gevestigd in het Friese dorp Kollum. Op het plankje ligt Onze belegen, Oud, Tynjethaler, Boerenkaas met grove olijf en tomaat, oude Brokkel en Veenlight Exclusief. De Tynjethaler kende ik al (die is echt heerlijk!), de andere kaasjes nog niet. Ik bewaar de kaasjes voor zaterdagavond, om samen met Johan van te genieten.

Van Australianhomemade.com krijg ik een zak biologische slow roasted koffiebonen Latin American. Ik ben erg benieuwd naar de smaak van deze bonen: slow roast koffiebonen zijn op een lagere temperatuur gebrand, waardoor er een sterker aroma vrij komt. Ik laat de zak nog even dichtzitten: de oude koffiebonen moeten eerst op. Wordt vervolgd. 🙂

’s Avonds eten we geroosterde aardappels uit de oven, gekookte broccoli, zelfgemaakte kaassaus en gebakken kipschnitzels. Simpel en heel erg lekker!

Vrijdag

Als Johan ’s avonds thuiskomt uit zijn werk, rijden we direct door naar mijn ouders. Mijn moeder heeft zichzelf overtroffen en heeft alles uit de kast getrokken voor het verjaardagsdiner. Het hoofdgerecht bestaat uit knolselderij-aardappelpuree, sperziebonen, rodekool, beenham en stoofvlees.

En ook de tiramisu valt bij iedereen goed in de smaak. Het recept ga ik snel met je delen!

Zaterdag

Johan zijn vader komt helpen met wat klusjes rondom huis. Ik maak ondertussen Italiaanse tortellinisoep voor de lunch en deze appelkruimeltaart van het bakblik. Van Johan en Ella-Marie mag ik geen andere appeltaart bakken dan deze.

El en ik versieren de paastakken die ik van mijn moeder heb gekregen. Dat staat weer zo gezellig!

We wandelen ’s middags naar de supermarkt om wat boodschappen te doen en genieten van het mooie weer. Op de terugweg mag El zich even uitleven in de speeltuin.

Instagram week 10-41-3

s’ Avonds eten we de overgebleven tortellinisoep en wat broodsnackjes uit de oven.

Instagram week 10-27

Johan en ik houden ons in, want er wacht ons later op de avond nog ander lekkers.

De Kollum kaasjes! Ze smaken verrukkelijk! We serveren er een potje vijgenconfituur bij. Ook benieuwd naar Kollum kaas? Je kunt ze hier bestellen. De meeste kaasjes komen rechtstreeks van de boerderij en vind je niet in de supermarkt. Ze zijn gemaakt van Hollandse melk en gerijpt op houten planken. En geloof me, dat proef je! Helaas was de port op, maar de rode wijn smaakte er ook prima bij. 🙂

Zondag

Net als vorige week zondag en die zondag daarvoor, mag ik aanschuiven aan een prachtig gedekte ontbijttafel. Hier kan ik wel aan wennen! 🙂

Instagram week 10-06

Na het ontbijt gaan Johan en Ella-Marie zwemmen. Nog even oefenen, want als woensdag de zwemles van Ella-Marie goed gaat, mag ze hopelijk zaterdag afzwemmen voor haar A-diploma. Spannend!

De rest van de dag blijven we thuis. Johan steekt ’s middags de vuurkorf aan en later ook de Weber. Op het menu vanavond staat kip op bierblik van de barbecue.

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik en heb je veel lekkere inspiratie opgedaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Rianne

    ziet er heerlijk (en gezellig) uit!
    ik heb vanavond engels ontbijt in een tomaat gemaakt met een gestold eitje erboven op, ook culinair he! recept komt uit het boek kleine keuken grote smaken ( stond in de foodies) en blondies als toetje jaja en dat op de dinsdag:-)

    1. Dat klinkt heerlijk Rianne! Lekker genieten op elke dag van de week, zo hoort het. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde