Achter de schermen week 13

Achter de schermen week 13

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Tweede Paasdag. We slapen uit en ontbijten uitgebreid.

instagram week 13-30

Na al het overdadige eten (lees: veel chocoladepaaseitjes) tijdens de paasdagen heb ik zin in gezond en licht avondeten. We eten chicken paillard (gevlinderde kip) met venkeltopping: opengesneden kipfilet, belegd met een mengsel van venkel, tomaat, olijf, kappertjes, sjalot, geroosterde pijnboompitjes en rozijntjes. Daarna gaat het kort de oven in. Het is één van de allereerste recepten die ik deelde op KeukenLiefde en nog steeds mijn favoriet. Zo ontzettend smaakvol. Hier mag je me ’s nachts voor wakker maken!

instagram week 13-25

Dinsdag

Een normale werkdag. Omdat ik voor de chicken paillard maar een halve venkel nodig had, gebruik ik de andere helft voor een lekker pastagerecht. Ik maak spaghetti met venkel- en zalmroomsaus. Superlekker! Het recept ga ik snel met je delen.

instagram week 13-21

Woensdag

Ik heb niet zoveel inspiratie voor het avondeten. Ik koop een pak diepvriesgroenten die ik alleen maar hoef op te warmen en serveer die met gebakken kipschnitzels en hardgekookt ei. Niet echt culi maar wel lekker.

Donderdag

Ik maak ’s ochtends deze bladerdeegrolletjes met Boursin, gerookte zalm en sesamzaad. Ze zijn zo lekker dat ik ze bijna allemaal opeet. Als ontbijt.

Oeps.

Voor het avondeten kook ik macaroni die ik serveer met zelfgemaakte bolognesesaus. Dit recept voor bolognesesaus deelde ik eerder al met je, maar deze nieuwe variant is sneller en makkelijker om te maken. Het recept komt eraan!

Vrijdag

Ik heb nog gekookte macaroni en bolognesesaus over van gisteren en besluit ze te gebruiken voor twee verschillende gerechten. Met de bolognesaus maak ik aardappellasagne met bechamelsaus. De gekookte macaroni gebruik ik voor een nieuw macaronigerecht die eigenlijk al heel oud is. Macaroni zoals je hem vroeger at. Uitje en hamblokjes (Vroeger was Smac favoriet, maar ik gebruik hamblokjes omdat ik die nog had liggen) bakken, tomatenpuree erbij, macaroni koken (ik hoefde de macaroni alleen maar op te warmen) en mengen met de saus. Ik voeg ook nog kaasblokjes toe. Serveren met augurk, ketchup, gebakken ei, sambal en eventueel een drupje Maggie voor de liefhebber. Lekker jóh!

Hoewel het recept voor zich spreekt, ga ik het toch met je delen. Snel.

Zaterdag

Johan, Ella-Marie en ik gaan gezellig lunchen in de stad bij restaurant Samen. Ik kies de waldkornbol met brie, walnoot en honing uit de oven, El kiest de tosti ham/kaas en Johan neemt een club sandwich met gerookte kip, spek en eiersalade.

’s Avonds eten we de aardappellasagne die ik gisteren maakte. Lekker makkelijk, ik hoef hem alleen maar in de oven te schuiven.

Na een lekker ontbijt besluiten we een stuk te gaan fietsen.

We fietsen over de dijk naar Ophemert. Bij Het Dijkhuis strijken we neer voor een kop koffie en appeltaart. Helaas geen zelfgemaakte.

Daarna brengen we een bezoekje aan de oma van Johan in Wadenoijen en maken we een stop in de speeltuin in Kapel-Azezaath. Om half vier ’s middags zijn we weer thuis.

’s Avonds eten we zelfgemaakte friet en een paar snacks waaronder mijn zelfgemaakte bamischijven. Uiteraard buiten in het zonnetje. Een heerlijke afsluiting van de week.

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze ‘achter de schermen’ als ik en heb je veel lekkere inspiratie opgedaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde