Achter de schermen week 34

Achter de schermen week 34

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Na drie heerlijke weken vakantie begint Johan vandaag weer aan zijn eerste werkdag en ook ik moet er weer aan geloven. De enorme voorraad recepten die ik kookte en schreef voor de vakantie is er als een malle doorheen gevlogen. Omdat Ella-Marie nog vakantie heeft, logeert ze deze week bij haar oma’s. Zo kan ik rustig werken en heeft Ella-Marie een leuk, laatste weekje vakantie.

Voor het avondeten maak ik een nieuw Spijs & Wijn gerecht: gebakken ossenhaas met pepersaus. Ik serveer er frietjes bij uit de Airfryer en een simpele salade. Wat hebben we zitten smullen! En dat op een doodgewone maandag. Het recept komt binnenkort online.

Dinsdag

Mmmm … Ik ontbijt met de nieuwe SKYR yoghurt van Arla en een paar lepels kersencompote van Bieze. Een heerlijke combi!

Voor het avondeten ben ik snel klaar. De koelkast ligt nog vol met Valess producten die ik onlangs mee naar huis kreeg na het koken van dit recept en mijn keuze is snel gemaakt. Ik ga voor de gevulde Valess filets Tomaat Mozzarella en serveer ze met een caesarsalade en — sorry alweer! — friet. Ik kan nu eenmaal niet tegen halflege zakken friet. Daarentegen, een halfvolle pot mayo vind ik ook maar niets.

Woensdag

Vandaag staat er een dagje keutelen met mijn dochter op de planning. Ik haal Ella-Marie op bij mijn moeder en rijd daarna naar Ouwehands Dierenpark. Ik heb met een vriendin afgesproken die ook haar dochtertje meeneemt. Niet veel later zitten we met z’n allen in de grote tent naar de Bamboo Bill show te kijken.

Zó leuk! Daarna duiken de meiden in de ballenbak en de mama’s in een chocoladekruimelmuffin. Jumm! Helaas waren ze al op voordat ik een foto kon maken … Oeps!

Aan het eind van de middag rij ik naar mijn schoonouders. Die zijn vandaag 32 jaar getrouwd! Wooohooo! We schuiven gezellig aan voor een uitgebreide rijsttafel en ik eet meer dan goed voor me is. Dat doe ik altijd bij een rijsttafel. Het is gewoon té lekker. Ken je dat?

Donderdag

Ik heb bijna altijd zachte tortillawraps in de kelderkast of diepvries liggen en besluit voor de lunch een quesadilla te maken (soort Mexicaanse tosti). Ik gooi er alle restjes op die ik tegenkom in de koelkast: chorizo, ham, kaas, ui en olijven. Het is de ideale kliekjesverwerker!

Als Johan ’s avonds thuiskomt, gaan we lekker borrelen in de tuin met een cocktail. Johan drinkt een vodka martini en ik een cosmopolitan.

El is nog steeds logeren en dus hebben Johan en ik geen haast met het avondeten. Ik heb de gerechten al voorbereid en hoef ze straks alleen nog maar de oven in te schuiven. Op het menu staan krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven, broccoli en bloemkool met kaassaus gegratineerd in de oven en gevulde Valess filets met Milner kaas. Ik ben trouwens dol op de gevulde Valess filets. Ze zijn heerlijk! De recepten voor de krieltjes en groentegratin ga ik binnenkort met je delen.

Vrijdag

Vandaag hou ik een kliekjesdag. Ik heb nog een bak champignons in de koelkast staan en besluit ze te gebruiken voor een blogrecept: gebakken champignons op toast. Daar ben ik echt dol op! Omdat alleen champignons op toast wat karig zijn voor het avondeten, serveer ik ze na het maken van de foto’s op een salade. Erg lekker.

Zaterdag

We staan al vroeg met z’n drieën in de supermarkt om boodschappen te doen. Het is nog heerlijk rustig en we zijn snel klaar. Nadat we thuis de boodschappen hebben opgeruimd, fietsen we naar de stad. We strijken neer op het terras van Konditorei Hobé en bestellen koffie een taart. Ik vind dit één van de gezelligste momenten op zaterdag: samen koffie drinken in de stad onder het genot van een lekker taartje.

’s Middags gaat de gezelligheid en het lekkers gewoon verder op ons eigen terras.

Voor het avondeten maak ik een zalmburger. Het recept verschijnt binnenkort in de kindercategorie Speels & Smakelijk omdat ik denk dat de meeste kinderen hier dol op zullen zijn. Niet teveel poespas, zachte, milde smaken en vrolijke kleuren op het bord. Ella-Marie vond hem heerlijk! Papa en mama trouwens ook.

Na het eten wandelen we nog even naar de speeltuin. Het is een prachtige avond.

Zondag

Johan en Ella-Marie gaan zwemmen in het zwembad. Omdat Ella-Marie jarig is geweest krijgt ze éénmalig gratis entree, ligt er een cadeautje voor haar klaar en krijgt ze na het zwemmen een lekker ijsje. Wat een feest! Haar dag kan niet meer stuk.

Ondertussen maak ik thuis kaasbroodjes klaar voor de lunch. Wat zijn ze lekker! Het recept deel ik binnenkort in een nieuwe Mieks Special.

’s Middags stappen we op de fiets en mag Ella-Marie lekker spelen in de speeltuin op één van de mooiste plekjes van Tiel.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde