Achter de schermen week 47

Achter de schermen week 47

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Vandaag breng ik sinds lange tijd weer eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Ik krijg een uitgebreide gezichtsbehandeling en geniet met volle teugen. Een cadeautje voor mezelf! Mag best af en toe.

Het avondeten is een makkie. Ik warm de overgebleven nasi goreng van zaterdag op. Erbij eten we zelfgemaakte kipsateetjes en mini loempia’s uit de Airfryer.

Dinsdag

Omdat we nog pindasaus over hebben van gisteren, besluit ik vanavond friet te bakken. Wel verse friet van zelfgesneden aardappels en gebakken in de Airfryer. Zo zondig ik toch niet helemaal. 🙂

Woensdag

Nadat ik Ella-Marie naar school heb gebracht duik ik meteen de keuken in. Ik ga aan de slag met een nieuw sinterklaasrecept: speculaastruffels! Zo blij met het eindresultaat, ze zijn verrukkelijk! En dat met maar drie ingrediënten! Het recept deel ik volgende week met je, dus mis ze niet!

’s Middags maak ik alvast een leuk voorgerechtje voor de kerst: een heerlijk vistrio! Vandaag is dit ons avondeten met wat extra brood erbij. Ella-Marie bewaart een plekje voor het toetje.

Haha, ze kreeg wel wat hulp bij het opeten hoor …

Donderdag

We hebben vanavond een etentje bij mijn ouders ter ere van mijn vijfendertigste verjaardag. Daar wil ik verder niet teveel over kwijt: ouder worden is een draak! Maar dat is mijn mening.

Het etentje was overigens wel erg gezellig. Sinterklaas was bij mijn ouders op bezoek geweest en had sporen achtergelaten in de schuur. We vonden zelfs een zak met cadeautjes!

Mijn buit: kaasfondue en een chocolade-karamelletter. Wat kent die lieve sint me toch goed.

Op het menu staan gekookte mosselen, gegratineerde mosselen met spinazie en frietjes. Jongens wat heb ik zitten schransen!

Vrijdag

Ik heb nog geen flauw idee wat we moeten eten vanavond en heb ook niet zo veel zin om te koken. Tijdens het boodschappen doen laat ik me verleiden tot het kopen van drie kant-en-klare margherita pizza’s, een blik tomatensoep en een zak met bolletjes. Natuurlijk kunnen ze niet tippen aan zelfgemaakte pizza en tomatensoep, maar smaken doen ze best. De pizza’s beleg ik overigens extra met kaas, tomaat, rode ui, chorizo en voor Johan jalapeño peper.

Die prachtige bos rozen kreeg ik trouwens van manlief voor mijn verjaardag. Elk jaar komt er een roosje bij. De schat! Hij bedoelt het goed.

Mijn moeder stuurt me deze foto door van haar avondeten. Ze had nog wat gekookte mosselen over van gisteren en met wat extra zalm en schelvis erbij maakt ze een verrukkelijk vissoepje met kokosmelk en noedels. Liefhebbers voor het recept? Laat het me weten, dan deel ik het wellicht.

Zaterdag

Vandaag komt Sinterklaas aan in Tiel. Ik zou eigenijk meegaan, maar blijf thuis omdat ik me niet zo lekker voel.

Ik werk even achter de computer, maar belandt al snel op bed. Johan biedt ’s avonds aan om eten te koken en maakt zijn favoriete weekendmaaltje: zelfgemaakte steak tartare en frieten. Ondanks dat ik niet fit ben, smaakt het me uitstekend!

Zondag

Jaaaaaaa, de Sint en zijn pieten zijn ook ons huisje niet voorbij gereden!

Na het uitpakken van de cadeautjes (Dank u Sinterklaasje!) schuiven we aan voor uitgebreid ontbijt met gekookte eitjes en zelfgerolde croissants. 🙂

Instagram week 47-04

’s Middags gaan we nog even op visite bij de opa en oma van Johan. Onderweg terug naar huis doen we nog een klein boodschapje voor het avondeten. Ik koop alle ingrediënten voor een broodje zalm deluxe. Een nieuwe Mieks Special die ik binnenkort met je ga delen.

Een smakelijke week gewenst!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde