Achter de schermen week 36

Achter de schermen week 36

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Johan en ik zijn vroeg in de weer om bammetjes te smeren. Ik vul de broodtrommel van Ella-Marie en Johan smeert zijn eigen broodjes. Dit eet hij overigens niet elke dag hoor … 😉

Tussen de middag lunch ik met een bakje yoghurt, Bieze Fris & Fruitig en Cruesli Caramel. Lekker!

Al tijden zat er een Mieks Special in mijn hoofd te broeden, namelijk loempia speciaal. Het is — op de kroket en kaassouffle na — mijn meest favoriete cafetariasnack. Goedgevuld met knapperige groenten, kip en ei en geserveerd met een plak ham en gebakken spiegelei is deze snack een maaltijd op zich. Omdat ik bijna nooit meer in de cafetaria kom — ik maak veel liever alles zelf — ga ik het experiment zelfgemaakte loempia speciaal aan. En dat op maandag. Het was gelukkig een succes. We hebben heerlijk zitten smullen.

Dinsdag

Als ontbijt maak ik een wrap met avocado, sla, kipfilet, Philadelpia en lente-ui. Het is een flinke hap, dus ik eet er maar de helft van. De andere helft eet ik tussen de middag. Ik vind de wrap zo ontzettend lekker dat ik besluit het recept met je te delen op K♥L. Nou ja, recept … zo kun je het eigenlijk niet noemen. Maar lekker is ie wel!

Mijn latte macchiato verslaving is nog steeds niet voorbij.

Ik verheug me al de hele dag op het avondeten. Ik maak zoete aardappel-pompoenstamppot met paksoi en serveer die met gebakken filetstukjes van Valess. Daar ben ik sinds het maken van dit gerecht echt fan van geworden! De Filetstukjes heb ik van tevoren gemarineerd in sojasaus, knoflook, gember en sambal. De maaltijd stelt me niet teleur, dus het recept ga ik binnenkort met je delen.

Woensdag

Vanavond staat er Chinese omelet op het menu, die ik serveer met bami en zoete chilisaus. Ik ben dol op zelfgemaakte foe yong hai en dit gerecht heb ik daar een beetje van afgeleid. De traditioneel zoetige, rode saus die normaal bij foe yong hai wordt geserveerd, vervang ik voor deze supersnelle variant door kant-en-klare chilisaus. Die combineert fantastisch met de garnalen, groenten en ei. Echt een toppertje, dit woensdagavondgerecht.

Donderdag

Ik ben ’s middags te gast in De Kookfabriek in Rotterdam. Daar krijg ik samen met andere foodbloggers een kookworkshop snijden van tv-kok Robert Verweij (geen familie). Robert maakt voor ons steak tartare en gebruikt hiervoor de RVS messenset van Thomas die je nu kunt sparen bij DekaMarkt.

Na de workshop brengen we de snijlessen in praktijk. Ieder mag een lekker gerecht bereiden. Ik maak de bekende Indonesische gado gado — natuurlijk met een eigen twist — en snijd de groenten met het ‘santoku’-mes van Thomas. Wat een feest! Bijna als vanzelf glijd het snijwonder door wortels, sperziebonen, aardappels, komkommers, tomaten, en zelfs de eiersnijder voor het ei is overbodig!

Mijn gado gado-recept komt binnenkort online. Maar nog mooier is dat ik via een winactie ook een compleet messenset van Thomas ga weggeven (daarvan pronkt er inmiddels ook een op mijn eigen aanrechtblad). Dus als je wilt ervaren wat écht plezierig snijden inhoudt, doe dan zeker mee aan de winactie. Ik breng je op de hoogte als het zover is!

’s Avonds installeren Johan en ik ons met hapjes voor de tv.

Oranje voetbalt voor de EK-kwalificatie 2016 tegen IJsland. Wat een bedroevende wedstrijd! Bah.

Vrijdag

Ik ga ’s ochtends direct aan de slag met een zoet en zalig recept dat al tijden op mijn nog-te-koken-lijst staat: worteltaart (ook wel carrot cake genoemd) met roomkaasglazuur. Ik kies het alom geprezen recept van de bekende kok en auteur Yotam Ottolenghi. Helaas zakte de taart bij mij in het midden in, waarschijnlijk heb ik de eiwitten niet goed genoeg vermengd, of had ik de taart iets langer moeten bakken. Het mocht de pret in elk geval niet drukken. Hij was heerlijk! Wat zeg ik? Overheerlijk! De worteltaart is superluchtig en smeuïg en het roomkaasglazuur maakt hem helemaal af. Dit is beslist de lekkerste worteltaart die ik tot nu toe ooit gemaakt heb. Na de eerste hap zei Ella-Marie: “Hij is verrukkelijk mama, deze mag je voor m’n verjaardag maken!”.  Weet ik dat vast voor volgend jaar. 🙂

We hebben Ella-Marie beloofd dat ze vanavond op mag blijven om K3 zoekt K3 te kijken. Met moeite houdt ze haar ogen open tot aan de eerste reclame, maar dan vraagt ze zelf of ze naar bed mag. Volgende week nemen we het maar gewoon lekker op voor mevrouw. Ik heb het trouwens wel afgekeken. Vond het erg leuk!

Zaterdag

We zijn al vroeg op pad om hard te lopen. Na de eerste keer kon ik bijna twee dagen niet lopen van de spierpijn, maar gelukkig heb ik daar geen last meer van. Dit is inmiddels de derde keer dat ik hardloop en ik merk nu pas een heel klein beetje vooruitgang. Ik vind het lastig om een tempo te bepalen, dat ik vol kan houden. Volgens Johan loop ik veel te hard en houd ik het daarom niet vol, maar zacht lopen lukt me bijna niet. Daar moet ik dus aan gaan werken. Ik ben blij dat ik ermee begonnen ben, want net als KeukenLiefde is ook sporten verslavend lekker!

De rest van de dag regent het bijna non-stop en dus duik ik de keuken in. Ik maak pompoenhummus. Voor deze heerlijke hummus variant laat ik de kikkererwten achterwege en vervang ze door geroosterde pompoen. Het resultaat is een fluweelzachte en romige hummus die door zijn zoete smaak ook bij kinderen favoriet is.

Ik gebruik de pompoenhummus direct voor een speels en smakelijke lunchwrap met avocado, kipfilet, sla en pompoenpitten. Smullen en smikkelen!

Ella-Marie wil voor het avondeten graag pannenkoeken eten en dus maak ik een half pannenkoekbeslag klaar. El eet een pannenkoek met poedersuiker en stroop en een pannenkoek met kaas.

Johan en ik hebben niet zo’n zin in pannenkoeken en als Ella-Marie op bed ligt, maar ik een pan met tomatenrisotto voor ons klaar. Met het bord op schoot lepelen we het naar binnen, terwijl we naar de film The Age of Adaline kijken.

Een goed bord comfort food, glas rode wijn en een romantisch drama: mijn ultieme zaterdagavond!

Zondag

Ella-Marie wordt onverwachts opgehaald door opa en oma om naar de dierentuin te gaan. Haar geluk kan niet op. Ik gebruik de middag om deze Achter de schermen te schrijven. Meestal doe ik dat pas op maandag, maar morgen (gisteren als je dit leest) zijn Johan en ik de hele dag in Zeeland te gast bij de officiële opening van het Nederlands oesterseizoen. Vorig jaar was de eerste keer dat we dit feestelijke gebeuren bij mochten wonen en we verheugen ons erop om er ook dit jaar weer bij te zijn. Ik ben inmiddels volledig over mijn oesterangst heen en kan niet wachten om morgen de eerste vangst te proeven!

Tussen het schrijven door bereid ik het eten voor vanavond vast voor. Omdat Oranje weer moet voetballen — dit keer tegen Turkije — maak ik iets makkelijks klaar, wat we voor de tv kunnen opeten. Ik scheur wat ham-kaascroissants in stukken, doe ze in een ovenschaal en overgiet ze met met een melk-eimengsel.

Dit zet ik tot vanavond weg in de koelkast en hoef het voor het eten alleen nog even af te bakken in de oven. Lang leve croissant croque-monsieur uit de oven!

Alle recepten die je in deze Achter de schermen voorbij zag komen, kun je later terugvinden op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde