Achter de schermen week 3

Achter de schermen week 3

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik lunch met een heerlijk kommetje broccolisoep (recept volgt). Zo lekker! Ik neem me direct voor om vaker soep als lunch te eten.

Instagram week 3 -20

Voor het avondeten maak ik bami met gehakt. Een primeur, want normaal gesproken maak ik bami goreng met hamblokjes of met kipfilet. Bij mijn schoonmoeder had ik echter al een paar keer bami met gehakt gegeten en dat vond ik erg lekker. Dit recept valt bij zowel man- als dochterlief erg goed in de smaak. Ik mag hem zelfs vaker maken en dat zegt wat in huize Verweij! Er komen hier wekelijks zoveel nieuwe gerechten voorbij dat alleen de allerlekkerste in herhaling mogen. 🙂

Instagram week 3 -2926

Instagram week 3 -2924

Dinsdag

Johan maakt ’s ochtends regelmatig avocado-tonijn-eisalade als broodbeleg en bewaart dan altijd wat voor mij. De schat! Het ziet eruit als een prutje, maar is echt ontzettend lekker! Ik smeer het op een wrap met wat salade en lunch als een koningin!

Instagram week 3 -59

Vanavond hoef ik niet te koken, want ik bak het restje bami van gisteren op. Lekker!

Woensdag

Na de zwemles van Ella-Marie gaan we samen boodschapjes doen voor het avondeten. Ik heb nog geen idee wat het gaat worden, maar als ik bij de slager speklappen zie liggen kan ik ze niet weerstaan. Als ik vervolgens bij de Aldi een zak kant-en-klaar gesneden hutspotgroenten zie ben ik eruit: vanavond eten we hutspot met gebakken speklappen! Ella-Marie kan haar geluk niet op, want na het proeven van de gebakken speklappen van oma vorige week, heeft ze het over niets anders meer.

Na het proeven van mijn moeders speklappen haal ik het niet meer in mijn hoofd om ze anders te bereiden. Haar geheim? De speklappen eerst goed kruiden met cajunkruiden en daarna door paneermeel halen. Vervolgens bakken in een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje boter, totdat ze goudbruin zijn (niet bikkelhard bakken, dat is zonde!). Echt, je weet niet wat je proeft!

Donderdag

Van de Lidl krijg ik dit supergave stamppotpakket thuisbezorgd met onder andere Boerenbont servies, het nieuwe kookboek Heel Holland stampt 2, een fles balsamico azijn, een zak aardappels en snijbonen. Wat een verwennerij! Het Boerenbont servies en het kookboek zijn vanaf 28 januari tijdelijk bij Lidl verkrijgbaar.

Instagram week 3 -53

Wederom heb ik een makkie voor het avondeten, want er is nog hutspot van gisteren over. Omdat de speklappen bijna op zijn, bak ik er twee kipschnitzels en twee vega burgers bij.

Instagram week 3 -2942

Achteraf gezien waren alleen de speklappen, kipschnitzels of vega burgers ook al voldoende geweest. Foei! Mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag …

Vrijdag

Voor een nieuw kookfilmpje maak ik kokosmakronen. Ze zijn perfect gelukt! (Recept volgt.) Zo gek, vroeger hield ik helemaal niet van kokos, maar tegenwoordig kan ik er geen genoeg van krijgen. Smaak verandert!

Instagram week 3 -33

Het lijkt wel kerst deze week alleen krijg ik dit pakket niet van Santa Claus, maar van Santa Maria! In het pakket vind ik verschillende kruidenmixen, tortillawraps, taco’s, mini taco tubs en een potje tacasaus. Dat wordt Mexicaans eten de komende tijd.

Instagram week 3 -08

Ella-Marie neemt uit school een vriendinnetje mee. Ze eet ’s avonds gezellig mee. We eten frietjes uit de Airfryer, knakworstjes, salade en ik eet de vega burger op die over was van gisteren.

Instagram week 3 -32

Om een uur of acht ’s avonds krijg ik ineens last van opkomende bakkriebels. Ik duik de kuiken in en nog geen drie kwartier later staat er een appelkruimeltaart in de oven. Had ik zo’n zin in! (Het recept deel ik nog. Wil je niet zolang wachten? Dit recept voor appelkruimeltaart deelde ik eerder met je.)

Instagram week 3 -56

Zaterdag

Je begrijpt wel waar ik ’s ochtends mee ontbijt …

Instagram week 3 -07

Ik dronk er trouwens een grote mok latte macchiato bij. Een goed begin van het weekend!

Mijn moeder stuurt me ondertussen deze foto door en schrijft erbij: “Zaterdag soepdag, als lunch van de kluns, verse champignonnensoep, en morgen verse eigengemaakte kroketten uit m’n eigen krokettenfabriek. Doei!”

Instagram week 3 -1

Haha, ik moet altijd zo om haar lachen.

Op het menu vanavond staat kip ratatouille gratin. Johan helpt me gezellig mee met het snijden van de groenten en Ella-Marie maakt foto’s.

Instagram week 3 -2952

Het avondeten is een groot succes! Ook dit gerecht mag van het strenge testpanel in herhaling. 🙂

Zondag

Oeps …

Instagram week 3 -18

Nog eentje dan!

Ondertussen stuurt mijn moeder een paar nieuwe foto’s door. Nu met de tekst: “Geloof je het nu?  Bitterballen en krokettenfabriek, draait op vollen toeren, haha!”

Instagram week 3 -2

En even later:

“Zo, dat is even weekenddienst. Ons vader is nu de keuken aan het ontsmetten en soppen, dan nog 2 wc potten schoon, haha. Ik heb ook maar even een macaroni-ovenschotel en macaronisalade in elkaar gedraaid.  Zo, en nu rust in de tent, ik denk dat ik nu maar eens 2 weken vakantie neem! Haha.”

Je ziet, ik heb mijn kookkunsten niet van een vreemde! 🙂 Wil je zelf aan de slag met kroketten en bitterballen. Je vindt de recepten hier en hier.

Ella-Marie en ik nemen samen een kookfilmpje op. Voor aankomende Valentijnsdag maken we red velvet choco-cakebollen. Mmmmm …

Instagram week 3 -46

Instagram week 3 -40

Als wij klaar zijn in de keuken is het Johan zijn beurt. Hij maakt een grote kom avocado-tonijn-eisalade voor morgen en gaat daarna aan de slag met het avondeten. Op het menu: het ultieme broodje hamburger!

We sluiten de maaltijd af met handje klap.

Instagram week 3 -2959

Dat was het weer. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Veel smakelijk kookplezier!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Mirte

    Ik heb dit verslag weer met veel plezier gelezen. Ik ben wel heel benieuwd naar het recept van de red velvet choco-cakebollen. En ook naar het avondeten wat een groot succes was! En wat van het strenge testpanel in herhaling mag
    🙂

  2. Jan Spies

    Zelf kroketten en bitterballen maken heerlijk.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde