Achter de schermen week 11

Achter de schermen week 11

Achter de schermen week 11 staat klaar! Het was me het weekje wel. Kijk je mee?

Benieuwd wat er deze week allemaal achter de schermen gebeurd? Volg ons op instagram!

Maandag

Maandag was een normale werk- en schooldag. Als ik Ella-Marie ’s middags uit school haal is het lekker weer. We gaan weer een stukje oefenen met fietsen, maar ze is het snel zat. Mevrouw wil liever voetballen. Als papa thuiskomt, moet ze nog even op de fiets klimmen en oefenen. Het gaat steeds beter.

Eenmaal binnen, moet ik bedenken wat we gaan eten. Ik had niets voorbereid en weinig in huis, maar gelukkig heb je maar weinig ingrediënten nodig voor lekkere spaghetti carbonara! Dit keer maakte ik hem met chorizo in plaats van spek en doperwten. Mmmmm … Heerlijk! Recept komt binnenkort online.

Na het eten is er nog plek voor een toetje …

Dinsdag

Johan wil graag nasi eten. Geen probleem, want dit lievelingskostje van papa staat supersnel op tafel. Dochterlief vindt het prima, zolang ze er maar kroepoek bij krijgt.

Wat vinden jullie van Ella-Marie haar zelfgemaakte outfit? Kunstig toch!

Woensdag

’s Ochtends krijg ik lekkere foodpost. Mmmmmm … Ze smaken heerlijk!

Na de zwemles rijden Ella-Marie en ik door mijn ouders. Mijn vader is jarig en er staat een gezellig mosseldiner op de planning. Bij mijn ouders aangekomen stroop ik meteen de mouwen omhoog en ga ik aan de slag met de voorbereidingen. Mijn ouders hebben maar liefst 7 kilo mosselen in huis gehaald! De ene helft van de mosselen wordt gekookt in bier en de overige mosselen worden gegratineerd in de oven met spinazie en kaas. Mmmmm… Zo lekker! Heb jij ze al geprobeerd? Doen!

Als aperitiefhapje zet mijn moeder haar wereldberoemde vishapjes op tafel (recept deel ik a.s. zondag met je) en wordt er een flesje bubbels opengetrokken. Het begin van een hele gezellige avond …

Donderdag

Ella-Marie en ik zijn bij opa en oma blijven slapen en om negen uur ’s ochtends sta ik captainsdinner-chili te maken voor een campagne. Naderhand helpt mijn broer met het maken van mooie foto’s. Zo blij met het eindresultaat!

’s Middags maak ik Nuttie caramel brownies voor mijn vader. Hij is een echte zoetekauw en dol op chocolade. Ze zijn waanzinnig lekker! Jullie moeten nog heel even geduld hebben, maar het recept komt binnenkort online.

Vrijdag

Zo ziet mijn route eruit die ik dagelijks fiets als ik El naar school breng.

Bij lekker weer is het een aangename onderbreking van mijn (soms) onafgebroken gestaar naar het beeldscherm. Als ik El ’s middags uit school haal gaan we nog even naar de speeltuin. Hoewel het zonnetje schijnt, staat er een gemene koude wind en El is het snel zat. Ze is niet helemaal fit. We gaan naar de Mac Donalds, want dat had ik beloofd. Doen we eigenlijk nooit, maar soms moet zoiets kunnen.

Zaterdag

Het is officieel. Ella-Marie is ziek. Ze heeft maar liefst 39,7 graden koorts! Van een levendig spring in het veld verandert ze in een hangerig hoopje ellende. Toch heeft ze ’s middags zin in tomatensoep, die ik met veel liefde maak. Ze eet twee kommen achter elkaar en daarna knapt ze langzaam iets op. Zou dat door mijn soep komen … ?

’s Middags komt oma nog even op ziekenbezoek en ook dan lijkt het aardig te gaan, maar aan het eind van de middag kakt ze toch weer in. Zelfs de befaamde mac & cheese van papa en zelfgemaakte vlaflip van mama kan haar niet opfleuren. Ach gut, wat een zielig snuitje.

Johan en ik maken ons op voor een zware nacht, want als El naar bed gaat heeft ze nog steeds 39,1 graden koorts.

Zondag

Wonderbaarlijk genoeg slaapt ze de hele nacht door en ’s ochtends staat ze springlevend naast ons bed. Papa daarentegen kan zijn bed niet uitkomen. Ziek! Uiteraard. Zo makkelijk kom je er natuurlijk niet vanaf. Hopelijk blijft mama dit keer gespaard …

Papa ligt de hele dag op de bank onder de dekens en ook El houdt zich mak. Ze is nog niet helemaal fit. Ik werk nog wat en probeer foto’s te maken van de vlaflip. Wat een drama! Ik heb waardeloos licht en het toefje slagroom bovenop die de vlaflip af moet maken, lijkt op een hondendrol! Bah.

Ik wilde het recept delen – de vlaflip is namelijk superlekker! –, maar dat is dus nog even afhankelijk of ik een goede foto kan maken … Ik houd het voor gezien en ga knutselen met El. Het is zondag dus een bakje popcorn hoort erbij.

’s Avonds maak ik tomatenrisotto. Yumm! Daar krijg ik nooit genoeg van.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

 1. Gelukkig is iedereen inmiddels weer opgeknapt 🙂

 2. chantal

  Jeetje, wat een week…
  Zijn zecweercopgeknapt?
  Maar gelukkig hebben opa en oma bet overleeft, nadat je door ze heen bent gereden, hihihi

  Groetjes,
  Chantal

  1. chantal

   Fijn, ik kan ook beter eerst mijn tekst controleren voor ik op plaatsen druk.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde