Achter de schermen week 50

Achter de schermen week 50

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik heb een rustige werkweek voor de boeg, met bijna geen afspraken. Lekker, want ik moet flink aan de bak met de kerstrecepten. Er moet gekookt worden!

Ook ontbeten trouwens. Dat doe ik met geroosterd bruinbrood, kipfilet en roerei. Jum!

Ik maak een chocolade-biscuitrol gevuld met roomkaas, maar na twee pogingen ben ik nog steeds niet tevreden. Het recept ga ik dus nog niet met je delen. Eerst finetunen. Vorig jaar kerst maakte ik deze biscuitrol met kersen. Wel met succes!

’s Middags ga ik met Ella-Marie even bij de oma van Johan langs. Gezellig, want de moeder van Johan, mijn schoonzus en neefje zijn er ook.

Wat een lekker stel! 🙂

’s Avonds eten we kippasteitjes. Een ideaal kerstrecept, want je kunt ze al enkele dagen van tevoren voorbereiden. Het recept staat inmiddels online.

Na het eten hang ik de laatste ballen in de kerstboom. Ik hou van een boom met veel ballen. 🙂 Blij dat -ie weer staat, geeft zoveel sfeer in huis!

Dinsdag

Ik maak een leuk en lekker kinderkerstrecept: kerstboompizza. Ook papa en mama  vonden hem lekker trouwens. 😉 Het recept ga ik morgen met je delen.

Woensdag

Het kerstkoken gaat gewoon door. Ik maak cranberrysaus die ik serveer bij een met brie gevulde varkenshaas, spruitjes met spek en walnoot en aardappelkroketjes. Helemaal niet erg hoor, dat voorproeven van kerstrecepten. 😉

De cranberrysaus die je overhoudt smaakt trouwens heerlijk bij een kaasplankje.

Donderdag

Vandaag is het koken met kliekjes. Ik heb nog paprika en chorizo over na het maken van de kerstboompizza en met een restje risotto erbij die ik vind in de kelderkast onstaat er een idee: paprikarisotto met chorizo! Potjandikkie, wat is -ie lekker! Ik bereid de risotto weer in de oven. Zo lekker makkelijk!

Omdat de biscuitrol mislukte heb ik een ander zoet kerstrecept nodig om met jullie te delen. Ik kies uiteindelijk voor een Ferrero Rocher-taart. Een schot in de roos! Het recept staat inmiddels online en is ongekend populair. Begrijpelijk, hij is superlekker!

En nu we toch bezig zijn, maak ik er direct maar een tomaten-crèmesoep achteraan. Een simpel maar lekker voorgerecht om tijdens kerst te serveren, maar eigenlijk smaakt -ie prima op elke dag van het jaar en elk moment van de dag.

Vrijdag

Ik ga aan de slag met een glutenvrij kerstrecept voor een campagne die binnenkort online komt. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Deze kerstklassieker mag simpelweg niet ontbreken tijdens kerst!

Na al het kookgeweld van afgelopen week is het tijd voor wat ontspanning. Ella-Marie gaat logeren bij de ouders van Johan en Johan en ik gaan met vrienden een avondje op stap. We eten een hapje bij Vlees & Co in Arnhem. Dikke aanrader! Ik ben dol op steak tartare en vroeg aan de vriendelijke jongeman van de bediening of ik deze ook als hoofdgerecht kon bestellen. Na kort overleg met de chef-kok vertelt hij dat dit inderdaad mogelijk is. Of ik wel weet dat dit rauw vlees is. Haha!

Girls having fun. 😉

De bavette is trouwens ook een aanrader.

Daarna wandelen we naar de nieuwe Pathé in Arnhem.

Danger alert: M&M bar in the house. Tja.

We kijken de nieuwe James Bond film Spectre. Ik vond hem erg goed.

Zondag

Johan en ik kunnen lekker uitslapen, want er staat geen kleine aap naast ons bed te springen. We ontbijten met een lekker stukje kerststol, besmeerd met roomboter. Eén van mijn guilty pleasures.

Johan zijn ouders brengen Ella-Marie ’s middags weer thuis. Daarna gaan we nog even op bezoek bij mijn ouders. Ik had mijn moeder gevraagd een kerststukje te maken om bij ons op tafel te zetten. Ik kan er natuurlijk ook gewoon ééntje kopen, maar die kunnen niet tippen aan die van mams. Deze mag ik mee naar huis nemen. Mooi he.

Lekker relaxen bij een knetterend haardvuur en genieten van een hapje, drankje en goed gezelschap. De perfecte weekafsluiting!

Onderweg naar huis besluiten we een frietje te halen. We hebben geen zin meer om te koken.

De laatste loodjes voor de kerstvakantie zijn ingegaan. Nog even bikkelen en dan is het tijd om heerlijk te genieten van wat welverdiende rust. Zin in! Op KeukenLiefde draait alles overigens gewoon door. Nieuwe recepten, een kijkje achter de schermen, een overzicht van de best bekeken recepten en de wekelijkse nieuwsbrief. Laat je inspireren.

Fijne week allemaal!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Hele mooie kerstboom!

    1. Haha, bedankt! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde