Achter de schermen week 43

Achter de schermen week 43

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik heb geen zin om boodschappen te doen en besluit iets lekkers te maken met de ingrediënten die ik in huis heb. Al snel sprokkel ik voldoende ingrediënten bij elkaar voor een herfstig risottogerecht. Ik ben dol op risotto en deelde meerdere recepten met je, maar deze staat direct in mijn risotto top 3!

Dinsdag

Tijdens het boodschappen doen bij de AH zie ik een prachtige krop andijvie liggen. Ik twijfel geen seconde en leg hem in mijn winkelmandje, samen met een zak kruimige aardappels en vega Valess schnitzels. Ik had Ella-Marie een kipschnitzel beloofd als avondeten, maar naast mijn eigen zelfgemaakte kipschnitzel vind ik alleen die van de Aldi lekker. De Valess schnitzels staan op een fortuinlijke derde plek.

Op Facebook deel ik mijn geheime ingrediënt voor de allerlekkerste andijviestamppot en doe ik tevens een oproep voor nog meer lekkere suggesties.

Vanmorgen scoorde ik tijdens het boodschappen doen een grote krop andijvie voor mijn befaamde rauwe andijviestamppot….

Posted by Keukenliefde on dinsdag 20 oktober 2015

Wow, wat een reacties kreeg ik van jullie! Blokjes kaas, een scheutje azijn, ketjap, mosterd, uitgebakken spekjes, rode paprika, gedroogde tomaatjes, hardgekookte eieren, gebakken champignons en zelfs feta: het blijken allemaal geweldige smaakmakers voor de Hollandse andijviestamppot.

Woensdag

Vandaag heb ik een dagje vrij gepland voor Ella-Marie, maar helaas is het kleine aapje ziek. Omdat ik haar beloofd had naar de nieuwe sinterklaasfilm te gaan, besluit ik onze huiskamer om te toveren tot bioscoopzaal. Mét popcorn natuurlijk.

Ik bak ook nog hele lekkere havermoutkoekjes.

’s Avonds eten we kliekjes: opgebakken andijviestamppot met jachtsaus, een Valess schnitzel en risotto met spruitjes. Wat een feest zo’n woensdag!

Donderdag

Ella-Marie is plotsklaps weer beter en staat om zeven uur ’s ochtends te springen naast het bed. Zo gaat dat met kinderen …

Van Vezet krijg ik dit superleuke boerenkoolpakket thuisbezorgd. Extra blij word ik van de grote zak cavolo nero — ook wel palmkool of zwarte kool genoemd —, die erbij zit. Ik ben er dol op! Ik vind hem veel smaakvoller dan zijn broer de boerenkool. Het donkere blad heeft een heerlijke bite en verrukkelijk zoete smaak. Ik krijg direct zin om aan de slag te gaan met een lekker recept. Wil jij ook direct aan de slag met cavolo nero? Hier vind je een aantal heerlijke recepten, die ik al eerder met je deelde.

Voor het avondeten maak ik mosterdsoep. De allerlekkerste ooit!

Vrijdag tot en met zondag

Begin van de middag vertrek ik richting de haven van IJmuiden. Samen met een aantal andere foodbloggers ben ik uitgenodigd door DFDS Seaways voor een driedaagse trip naar Newcastle. Wooohooooo, het was superleuk! Binnenkort vertel ik je er véél meer over in een uitgebreid verslag. 🙂

Alle nieuwe recepten uit deze Achter de schermen deel ik binnenkort op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde