Croissants (uit Franse taartjes klein en groot)

Al zolang wilde ik zelf eens de echte Franse croissants maken. Niet de droge variant die je hier in de supermarkt koop, of afbakcroissants uit een blikje. Die vind ik zo teleurstellend. De echte Franse croissant heeft een knisperende korst, volle roombotersmaak en is heerlijk luchtig. Hemels! Dit recept kwam ik tegen in het boek Franse taartjes klein en groot van de Amsterdamse bakkerij Petit Gâteau. De recepten zijn geschreven door Meike Schaling en ik ben fan. Alle recepten die ik tot nu toe uit het boek gemaakt heb zijn duidelijk beschreven en heerlijk.

Laat je niet afschrikken door de lange bereiding van dit recept hieronder. Het is vooral een deel uitleg en je hebt wat geduld nodig omdat het deeg tussendoor meerdere keren moet rijzen, rusten en koelen. Volg het recept precies op, dan kan het eigenlijk niet mislukken.

Het croissantdeeg (pâte à croissant) in dit recept wordt door Petit Gâteau ook gebruikt om chocoladebroodjes (pains au chocolat) van te maken. Van de afsnijdsels maken ze weer koffiebroodjes met rozijnen of chocolade.

Basisrecepten, Hartige keuken, Kookboekrecepten, Menu, Thema recepten, Wereldgerecht, Franse recepten, Moederdag, Ontbijt

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin