Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Toen ik onlangs op het wereldwijde web een fascinerende ontdekkingsreis maakte door de rijke culinaire landschappen van de mondiale keukens op zoek naar een lekker ontbijtrecept, stuitte ik op de Noord-Afrikaanse shakshuka: een pittige tomatensaus met paprika, komijn en gepocheerde eieren. Hoewel dit gerecht een stuk minder bekend is als de Franse oeuf en cocotte of Mexicaanse huevos rancheros, smaakt het er beslist niet minder om! Traditioneel wordt shakshuka gegeten als ontbijt- of lunchgerecht, maar met wat knapperig brood erbij serveer ik het net zo lief als avondvullend hoofdgerecht.
Lunch- of licht hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
Verder nodig
Hapjespan met deksel
Bereiding
Rooster de komijnzaadjes in een droge hapjespan, totdat ze beginnen te geuren. Voeg een scheut olijfolie toe en fruit de ui en knoflook op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de paprika’s en peper toe en kruid met zout en peper. Bak circa 15 minuten verder op laag vuur totdat de paprika’s zacht zijn. Voeg het blik tomaten toe. Vul het lege tomatenblik voor 1/3 met water, schud even om en voeg dit toe aan de saus. Breng de saus op smaak met een snufje suiker en wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maak vier holletjes in de tomatensaus en breek de eieren erin. Doe de deksel op de pan en pocheer de eieren in de tomatensaus gaar.
Bestrooi de shakshuka vlak voor serveren met de lente-ui en peterselie en serveer met lekker brood.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Slank, Vegetarisch, Ontbijt, Afrikaanse recepten, Eenpansgerechten, Lunch, Hoofdgerecht
om 16:46
Oh dit heb ik toevallig laatst ook een keer gemaakt. Super makkelijk en erg lekker, ik deed er nog een beetje krokante boerenkool doorheen.
om 08:31
Oh, dit wil ik al heel lang eens maken. Maar het is er nog nooit van gekomen!