Driegangenkerstmenu zonder stress!

Driegangenkerstmenu zonder stress!

Joehoe! Met gepaste trots presenteer ik je mijn geen-stress-driegangen-kerstmenu! Hier zat je op te wachten toch? 🙂 Ondanks dat ik me elk jaar onwijs verheug op de Kerst, brengen deze twee luttele dagen toch vele stressmomentjes met zich mee. Naast alle versier- en decoratieperikelen — ik heb elk jaar nachtmerries over de verstrengelde lichtsnoeren! — in en rondom huis, het bedenken bij wie je het dit jaar viert, vind ik het bedenken van een lekker en origineel kerstmenu toch vaak het meest uitdagende onderdeel. Dat had je niet verwacht hè!

Ik ben zo wispelturig als een wervelwind en beslis vaak pas een of enkele dagen voor Kerst wat ik ga maken. Vaak heb ik voor KeukenLiefde in de aanloop naar Kerst toe al zoveel kerstrecepten gekookt, dat de pap een beetje op is tegen de tijd dat het daadwerkelijk Kerst is. Daarom deel ik vandaag een geen-stress-driegangenkerstmenu met je dat je grotendeels kunt voorbereiden. Want of je nu wel of geen zin hebt om je met Kerst uit te sloven, lekker eten willen we allemaal! 🙂

Voorgerecht

Garnalencocktail met appel en whiskysaus

Een klassiek voorgerecht voor Kerst is nog altijd de garnalencocktail met whiskysaus. Ik snap het wel. Een garnalencocktail is gewoon lekker én je kunt hem van tevoren al maken! Deze variant met appel, bleekselderij en walnoot is lekker fris en net iets anders dan normaal. Surprise!

 

***

Hoofdgerecht

Varkenshaas medaillons met champignonroomsaus

Dit is een heerlijk een feestelijk hoofdgerecht dat je grotendeels al kunt voorbereiden. Wikkel de varkenshaasmedaillons in ontbijtspek en bewaar ze afgedekt in de koelkast. De champignon-pepersaus maak je in een aparte pan met wat boter en laat hem na bereiding afkoelen. Bewaar in de koelkast. Vlak voor serveren bak je de medaillons in de koekenpan (na bereiding kun je het bakvet toevoegen aan de champignonsaus) en warm je de saus op. Aan tafel! Tip: laat de peperkorrels in de saus weg als je daar niet van houdt en wikkel met de ham een blaadje salie mee (zie dit recept) voor een extra smakelijk accent!

Varkenshaasmedaillons met champignonroomsaus

 

***

Dessert

crème brûlée

Crème brûlée is hét perfecte geen-stress-kerstdessert, want je maakt hem al een dag van tevoren! Dat het lekker is spreekt voor zich natuurlijk. Duh.

Crème brûlée

Nog meer kerstmenu inspiratie nodig? Bekijk ook dit kerstmenu met vis, dit 45-minuten kerstmenu, of dit foodbloggers kerstmenu!

Menu, Themarecepten, Kerstrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde