Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 10-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Zoals ik in het vorige Kijkje al vertelde had ik maandag satévlees (kip in satémarinade) uit de vriezer gehaald. Vandaag staat er dus zelfgemaakte kipsaté op het menu! Met zelfgemaakte friet en salade. De salade maken we van heel fijngesneden witte kool, een zoete witte ui en ijsbergsla en maken hem aan met een beetje extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. En wat zout en peper. Dit was smullen! De kipsaté lag al een behoorlijke tijd in de vriezer en de satémarinade had zijn werk goed gedaan. De satémarinade was diep in het vlees getrokken en de kip was supermals! Aanrader dus om voortaan een extra portie satévlees te maken en in te vriezen voor een volgende keer.
Voordat ik ’s avonds naar bed ga bereid ik alvast een recept voor voor morgen. Ik vul een ovenschaal met slagroom en laat deze de hele nacht in de oven staan op 75 graden. Wie weet wat ik ga maken? 🙂
Woensdag
De volgende ochtend ziet het er zo uit. Precies zoals het hoort! Nu laat ik de room volledig afkoelen en daarna dek ik hem af en laat hem nog minimaal 10 uur in de koelkast staan. En dan… Weet je het al?
Nog even geduld, ik ga het recept natuurlijk met je delen. Geloof me maar, dit wil je maken!
Voordat Ella-Marie naar school gaat ontbijten we samen met gebakken wentelteefjes. We hadden genoeg tijd, er lag nog wit casinobrood van een paar dagen oud en één en één is…
Deze rakkers gingen ’s ochtends ook de oven in… Ook receptje voor KL.
’s Middags gaan Ella-Marie, Nacho en ik even langs bij mijn ouders. We nemen een van de Home Made bakmixen mee die ik onlangs kreeg thuisgestuurd en duiken de keuken in.
Ze waren zo lekker dat ik niet eens een foto van het eindresultaat kon maken… 😉
Donderdag
Op het menu vanavond staan gebakken krieltjes met spruitjes en spekjes en een gebakken kaasschnitzel.
Vrijdag
Ik maak weer een lekker recept voor KL…
Onze huisacrobaat Puk bekijkt het graag van bovenaf…
Zaterdag
Toen Ella-Marie vorige week zaterdag een weekendje weg was aten Johan en ik zelfgemaakt kipshoarma met friet, salade en knoflooksaus. We vonden dit zo lekker dat we het vanavond nog een keer eten. Nu eet Ella lekker mee. Het is zaterdagavond dus we eten met het bord op schoot op de bank voor de tv. We huren de film Johnny Englisch Strikes Again. Was leuk!
Zondag
De wentelteefjes van woensdag smaakten naar meer…
’s Avonds kookt Johan een typische Johan-feestmaal. Dit keer maakt hij een uitgebreide club sandwich!
Maandag
Ik heb nog karnemelk in de koelkast staan en besluit pancakes te bakken voor het ontbijt. Ella-Marie is blij verrukt als ze beneden komt en de stapel ziet. 🙂
Vandaag is de eerste dag van de Nationale Week Zonder Vlees. Ik doe ook mee en vandaag maak ik vegetarische nasi goreng met vega satéstukjes in pindasaus en een gebakken ei. Bekentenis: Ik had nog een pakje beenham (vleeswaren) in de koelkast liggen die op moest dus die gooide ik door de nasi. Oeps… #weggooieniszonde
om 06:51
Oeps, clotted cream… lettertje niet getypt in mijn eerder reactie.
om 09:22
Jaaaa, goed geraden Nicolet! 🙂
om 06:51
Clottd cream???