Een kijkje in de keuken week 2-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

In dit nieuwe jaar heb ik me voorgenomen om op dinsdag en donderdag kookdagen te houden en de rest van de week computerdagen. Vandaag sta ik dus in de keuken om nieuwe recepten te maken voor KL. Nog even geduld, ze komen eraan!

Een van de recepten die ik maak is lasagne bolognese met gehakt en bechamelsaus. Ik vond dat ik het favoriete gerecht van Johan en mij eindelijk maar eens met je moest delen! 🙂 ’s Avonds warmde ik hem opnieuw op in de oven voor ons avondeten. Het was heerlijk. Ik gebruikte trouwens maar de helft van de bolognese- en bechamelsaus. De rest bewaar ik in de koelkast zodat we morgen nog een keer lasagne kunnen eten. Een keer koken, twee keer smullen!

Een kijkje in de keuken week 2-2019

Woensdag

Als Ella-Marie ’s middags uit school komt gaan we gezellig samen lunchen. Momenteel is Ella haar favoriete lunch een boterham besmeerd met roomkaas en belegd met avocado en kipfilet. Mijn huidige lunchfavoriet is een boterham besmeerd met pindakaas en belegd met kipfilet, sambal, komkommer en gefrituurde uitjes. Smullen!


Een kijkje in de keuken week 2-2019

’s Avonds maak ik met de overige helft van de bolognesesaus en bechamelsaus een nieuwe schaal lasagne. Ik maak er ook een salade bij.

Een kijkje in de keuken week 2-2019

Donderdag

Kliekjesdag! We warmen een kliekje lasagne en gevulde aardappels op een ook een zak erwtensoep met vegetarische rookworst uit het Willem&Drees-pakket dat we wonnen bij de Postcodeloterij. De erwtensoep was verrassend lekker! Wij misten het vlees helemaal niet in de erwtensoep en ook de vegetarisch rookworst was heerlijk. Ik vond het zo’n succes dat ik volgende week zelf vegetarische erwtensoep ga maken en het recept met je ga delen.

Een kijkje in de keuken week 2-2019

Vrijdag

Johan heeft vandaag vrij genomen om samen met de buren een nieuwe beukenhaag en leilindes te planten op de erfscheiding. Maar eerst moet de oude schutting nog afgebroken worden. Als we iets langer hadden gewacht hadden was hij waarschijnlijk vanzelf omgevallen…

De kookdag van gisteren had ik noodgedwongen doorgeschoven naar vandaag omdat Ella gistermiddag studiemiddag had. Terwijl Johan staat te ploeteren in de tuin, sta ik boven hete pannen te zweten. Ik maak  drie recepten uit het Willem&Drees pakket. Ze waren heerlijk!

Ella-Marie heeft vandaag een topotoets op school en als ze een tien haalt mag ze bepalen wat we vanavond eten. Ik sta in de keuken voor het keukenraam als ze uit school komt en met een blije snoet tien vingers omhoog opsteekt. Topper! Ella bepaalt dat we ’s avonds biefstuk met zelfgebakken frietjes en salade eten. Die laatste maakt chef Ella-Marie trouwens zelf.

Zaterdag

Om half negen gaan de mannen buiten weer verder met het planten van de haag en leibomen. Om een uurtje of vijf ’s middags zijn ze klaar! Het is nu natuurlijk een kale en dorre bedoeling, maar straks gaat alles frisgroen uitlopen en zal het er al heel anders uitzien. En met de jaren wordt het alleen maar mooier!

Een kijkje in de keuken week 2-2019

’s Avonds kook ik een familiefavoriet die al jaren op het menu staat: pasta met spekjes, broccoli en kaassaus! Recept? Fijngesneden plakken gerookt ontbijtspek, grote gesnipperde ui en geperst knoflookteentje in grote koekenpan langzaam uitbakken in een scheutje olijfolie, tot de ui zacht is. Broccoli fijnsnijden (dan is hij sneller gaar) en toevoegen aan het spek en de ui. Kippenbouillontablet erover verkruimelen en ook meebakken. Ondertussen pasta beetgaar koken. Voeg een klein scheutje van het kookwater van de pasta toe aan de broccoli zodat hij sneller gaart en de bouillontablet goed kan oplossen. Ondertussen een zakje vierkazensaus (yep, héél af en toe gebruik ik weleens een zakje) bereiden volgens de omschrijving op het pak. Ik roerde ook nog een flinke lepel crème fraîche door de kaassaus uit de koelkast omdat die op moest en een handje geraspte Parmezaanse kaas. Dan pasta afgieten en door de broccoli roeren. Kaassaus door de pasta mengen en serveren. O, ik strooide ook nog wat Parmezaan over de borden. Eet smakelijk!

Zondag

Vandaag houden we een rustdag en doen we helemaal niks! Johan voelt zich na twee dagen hard werken in de tuin een oude man en moet even een dagje bijkomen. en Johan kookt ’s avonds een heerlijke mediterraanse kipstoofschotel met venkel en olijven. Ook een familiefavoriet die al jaren op het menu staat. Het recept vind je hier.

Maandag

De week is weer begonnen. Ella-Marie is naar school, Johan naar zijn werk en ik zit achter de computer dit Kijkje te schrijven. Tussen de middag wandel ik met Nacho naar het Waalstrandje. Nacho wordt echt al een grote hond maar als ik deze foto’s bekijk, zie ik toch echt nog een kleine pup. 🙂 We zijn zo ontzettend blij met hem. Hij is slim en superlief!

Ook wel een beetje ondeugend trouwens…. Dit mag niet en dat weet hij. Maar ik moest er even een foto van maken. Doerak.

Een kijkje in de keuken week 2-2019

’s Avonds kook ik een van Ella-Marie haar favoriete gerechten: kip siam! Met groenten uit de koelkast die op moesten. Ik gebruikte champignons, wortel, paprika, rode ui en lente-ui. Het sausje maak je heel eenvoudig door een scheutje kippenbouillon aan de groente toe te voegen samen met een beetje oestersaus en sojasaus. De kip marineer ik altijd van tevoren in sojasaus, geraspte gember, uitgeperste knoflook, sambal manis en een scheutje sesamolie. Die bak ik al eerste op hoog vuur in de wok en schep hem dan op een bord. Dan de groente roerbakken in de wok, ingrediënten voor de saus erbij en dan de kip, cashewnoten en lente-ui erbij. Even doorwarmen en serveren met rijst.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde