Een kijkje in de keuken week 10 2025

Een kijkje in de keuken week 10 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Nadat ik het Kijkje in de keuken online heb gezet snel ik de keuken in om weer een paar nieuwe recepten te maken: Tijdens het koken filmde ik ook zodat ik weer nieuwe kookfilmpjes met je kan delen. Ze komen als het goed is deze week nog online op Instagram. De uitgeschreven recepten deel ik uiteraard hier op de website.

Pizza! Van Dr. Oetker kregen we de nieuwe Pizza Suprema thuisbezorgd. Het deeg heeft een 24-uurs fermentatieproces ondergaan, waardoor de bodem en korst lekker luchtig en krokant is. We konden het niet laten om ze zelf nog een beetje extra te beleggen. Smaakte prima, maar moet eerlijk zeggen dat ik liever een dunne korst en bodem heb.

Ook donderdag was ik weer grotendeels in de keuken te vinden. De appel crumble en hutspot ovenschotel die ik maakte staan inmiddels al online!

Vrijdag maakte ik een lekkere eenpanspasta met tomatensaus als avondeten. Makkelijk, snel en erg lekker.

Een kijkje in de keuken week 10 2025

Zaterdag is een rommeldagje. De tiener maakt een lekker ontbijt voor zichzelf met roerei. Sinds ze dit recept op KeukenLiefde ontdekte wil ze geen ander ei meer. Het huis werd schoongemaakt en ’s middags gingen Johan en ik op pad om boodschappen te doen.

’s Avonds eten we krieltjes met zalm van het bakblik met erbij gekookte worteltjes en doperwten en een frisse dille-mayonaise met zure room. De krieltjes halveer ik en hussel ik om met olijfolie, zout en een snufje rozemarijn. Dan bak ik ze 45 minuten op 180 graden in de oven, tot ze gaar en goudbruin zijn. De laatste 15 minuten van de baktijd leg ik de zalm bovenop om mee te garen.

Zondag komen mijn schoonouders gezellig langs en gaan we met z’n allen de carnavalsoptocht kijken in ons dorp. Daarna haalt Johan Nacho thuis op en lopen we nog even een rondje dijk. Wat een heerlijk weer was het!

’s Avonds eten mijn schoonouders mee en steekt Johan de barbecue aan om een varkenshaasje te grillen. Die serveerde we met stroganoffsaus, sperziebonen en röstirondjes. Daarna was er nog een toetje met vanille-ijs, cookie crumble, gebakken appel en karamelsaus waar ik een foto van vergat te maken. De tiener at niet mee en stortte zich in het carnavalsgedruis. 🥳

En toen was het weer maandag. De carnavalsvakantie is begonnen dus de tiener kan lekker uitslapen. Johan moet gewoon werken en is al vroeg de deur uit. Ik sta ook vroeg op om te werken. Werk zal deze week wel op een iets lager pitje staan want met een tiener in huis die overal rotzooi achterlaat is mijn productiviteit altijd iets minder. 😉

Voor het avondeten maak ik een ovenschotel met een zakje Maggie mix prei kerrie. Die vind ik heerlijk! Kaaskop als ik ben strooi ik wat geraspte kaas over de schotel. Dit is trouwens het zelfgemaakte recept zonder pakje of zakje. Binnenkort ga ik hem maar eens opnieuw maken want dit is al een heel oud recept en ik denk dat ik hem nu nog lekkerder kan maken. De foto’s mogen zeker opnieuw! 😉

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde