Een kijkje in de keuken week 12-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Lunchtijd! Johan werkt thuis vandaag en we lunchen samen met een tosti uit de oven.

Een kijkje in de keuken week 12-2021

’s Middags duik ik de keuken nog even in om een recept te maken voor het kookboek.

Woensdag

Ook vandaag wordt er gekookt voor het kookboek. Ik ben bezig met het hoofdstuk vegetarisch en dat betekent veel groenten en kleur!

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Eind van de middag gaan Johan en ik even stemmen…

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Ondertussen zitten we in de tweede week van de verbouwing. Het oude balkenplafond en de trap zijn inmiddels verwijderd en de nieuwe balken liggen erin….

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Donderdag

Foodpost! Ik ontving een brievenbuspakje van De Firma Kaas met belegen kaas van Boerderij Kuiper. Firma Kaas koopt hun kaas rechtstreeks in bij verschillende boerenbedrijven uit Nederland en verstuurt deze kaas naar jou. De kazen worden gemaakt van rauwe melk en krijgen mede hierdoor hun karakteristieke smaak. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas van verschillende boeren. Ook kun je je laten verrassen met een verrassingsabonnement en zo steeds een andere kaas van een andere boer proeven. Handig is dat je niet thuis hoeft te blijven voor je bestelling want de kaas past gewoon door je brievenbus. Superleuk concept en heerlijke kaas!

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Verder sta ik natuurlijk weer in de keuken… Tot nu toe kan ik nog aardig doorkoken tijdens het verbouwen en daar ben ik heel blij mee!

Puin, puin en nog eens puin. Die zwarte vuilniszak was overigens niet van onszelf maar van een vriendelijke passant…

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Vrijdag

Eind van de ochtend staan mijn ouders onverwachts op de stoep. Ze waren nieuwsgierig naar de vorderingen op de deel en komen even kijken. Daarna willen ze een wandeling over de dijk maken en omdat het heerlijk weer is wandelen Nacho en ik met ze mee. Het wordt uiteindelijk een wandelingetje van bijna 5 km…. ?

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Als we thuiskomen ploft Nacho in de tuin neer en knoop ik mijn schort om. Er staan nog twee recepten op de planning vandaag om te koken en fotograferen: ik maak onder andere deze hartige taart…

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Knuffeldiertjes…
Een kijkje in de keuken week 12-2021

Ondertussen kreeg ik nog lekkere foodpost van Rigoni di Asiago. Rigoni di Asiago is een Italiaans familiebedrijf (bestaan al bijna 100 jaar) dat jam (Fiordifrutta) maakt van 100% biologisch fruit, dat met de hand geplukt wordt. Fiordifrutta wordt gezoet met biologisch appelsap en er zitten geen conserveermiddelen en kleurstoffen in. Er zitten ook twee wegwerp bakvormen bij om Colomba Pasquale te maken: een Italiaans paasbrood dat de Italianen op Eerste Paasdag als dessert op tafel zetten. Leuk! Als het er van komt ga ik dat deze Pasen zelf eens uitproberen….

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Na het koken neem ik een kijkje boven op de deel. Het nieuwe plafond (of de vloer, ligt eraan vanaf waar je het bekijkt ;)) ligt erin en de houten draagbalk die in het midden van de kamer zat is verplaatst naarboven. Dit moet straks onze slaapkamer worden…

’s Avonds wordt er ook alvast een begin gemaakt met het verwijderen van de betonvloer beneden op de deel.

Zaterdag

Ontbijten met kwarktaart (gemaakt door mijn schoonmoeder, dit recept) om de verjaardag van mijn schoonzus te vieren! Hoera! ?

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Vandaag wordt er de hele dag hard gewerkt om de betonvloer te verwijderen. De kieren tussen de deur van de deel naar de keuken maakten we dicht met plastic zeil maar helaas vindt stof altijd een weg….  ?

’s Avonds eten we een margherita diepvriespizza die we zelf extra beleggen. Wij kopen altijd de goedkoopste doos magherita pizza (3 stuks in een doos voor 2,69 euro) en beleggen die zelf met van alles wat we vinden in de koelkast. Niet zo lekker als zelfgemaakte pizza, maar nog steeds lekker. 🙂

Een kijkje in de keuken week 12-2021

Zondag

Ontbijten met croissantjes en roerei.

’s Avonds eten we loempia’s uit oven met frietjes uit de airfryer en salade.

Maandag

Vandaag is mijn vaste kantoordag waarop ik grotendeels dit kijkje in de keuken schrijf. Gisteravond hadden we eten uit de diepvies gehaald om te ontdooien dus vandaag hoef ik niet te koken. Ronaldo eet een kommetje bloemkoolsoep met een bolletje voordat ze naar voetbaltraining gaat en Johan en ik bakken een kliekje paella op in de koekenpan waar ik nog extra groenten aan toevoegde die op moesten. Prima maandagavondhap.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

 1. Riekie

  De pizza lijkt mij ook wel wat. Bak je de extra groentes etc eerst voordat je ze op de pizza legt?

  1. nee, de groenten gaan er rauw op. Wel dunsnijden en niet teveel erop leggen want ze laten vocht los en teveel vocht maakt je pizzabodem klef. Oven (boven- en onderwarmte) voorverwarmen op minimaal 225 graden en bakken in het midden van de oven.

   1. Riekie

    Ga ik proberen. Dank je wel.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde