Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 13-2023
Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 13-2023.
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Kijkje in de keuken week 13-2023
Dinsdag
De dag begint voor mij (als Johan en Ella-Marie de deur uit zijn) met een kop cappuccino op kantoor achter de computer. Daarna ga ik de keuken in en kook en fotografeer ik twee nieuwe recepten voor KeukenLiefde. Omdat het geen hoofdgerechten zijn sta ik ’s avonds weer in de keuken voor het avondeten. Op het menu staat pasta met bacon, broccoli en roomsaus. Recept? (voor 3 personen): Pan met water aan de kook brengen voor de pasta. Ondertussen in een koekenpan bacon of spekjes, uitje en knoflook aanbakken. Fijngesneden broccoli (stronk schillen, fijnsnijden en ook erbij), handje diepvrieserwten en een verkruimelde kippenbouillontablet erbij en een plons water om de groenten gaar te smoren. Als vocht verdampt is en broccoli beetgaar, afblussen met scheutje witte wijn (sla over als je dat niet in huis hebt). Ondertussen pasta beetgaar koken. Klont roomboter, 200 ml (kook-, of slag)room, hand geraspte parmezaan en (optioneel) 1 tot 2 el zachte blauwaderkaas (gorgonzola of roquefort) bij de groenten en even doorwarmen tot kaas gesmolten is. Pasta afgieten en door de saus roeren. Eventueel wat versgemalen peper erbij. Opscheppen en smullen maar!
Woensdag
In de ochtend werk ik op kantoor en daarna ga ik weer de keuken in om een paar recepten te maken. Mijn moeder stuurt ’s middags een paar foto’s door van gerechten die ze gekookt had uit ons eerste kookboek: Koken met KeukenLiefde. Ze wilde even laten weten dat het allemaal gesmaakt had. Zo leuk!
Donderdag
Het lenteweer blijft helaas nog achterwege, maar ik krijg zoveel energie van de langere dagen. Vanaf nu wordt de wereld elke dag weer een beetje groener en fleuriger! Terwijl ik dit Kijkje schrijf zie ik door het raam buiten een struik met prachtige, felrode bloesem (elk jaar vergeet ik weer hoe die struik heet) en staat de magnoliaboom in volle bloei. Ik zou het liefst een overall en laarzen aantrekken en de tuin in gaan om te rommelen, maar weet mezelf toch aan het werk te zetten. ’s Avonds trek ik de Steam Aerofryer tevoorschijn voor het avondeten en maak ik gemarineerde kip met groenten. Mijn favoriete maaltijd van dit moment! Het recept vind je hier.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en als Ella naar school is beginnen we de dag allebei achter de computer. De rest van de dag rommelt Johan wat in en rondom huis en zit ik op kantoor. Eind van de middag wandelen we naar de winkel om wat boodschappen te halen voor het avondeten en via de dijk wandelen we weer terug naar huis. Johan kookt ’s avonds loaded fries met varkenshaassaté (zonder stokje), satésaus en een gebakken eitje. Heerlijk. Geen recept van op KL, maar dat kun je vast zelf invullen. 😉
Zaterdag
Terwijl Ella op het voetbalveld staat voor een thuiswedstrijd, is Johan in de tuin druk aan het snoeien. Ondertussen maak ik het huis aan kant en haal ik boodschappen. Voor het avondeten maak ik kipschnitzels (3 kipfilets opensnijden, platslaan met vleeshamer en paneren) met bonne femme en aardappeltjes uit de oven. Op het laatste moment strooi ik wat parmezaan over de kipschnitzels en aardappeltjes voor een krokant korstje. De bonne femme maakte ik dit keer met groenten uit een pot, maar wil je bonne femme met verse groenten kijk dan hier.
Zondag
Vandaag houden we een luie dag en doen we helemaal niks. Nou ja, niet veel bijzonders. Johan en ik kunnen allebei slecht stilzitten namelijk en er is altijd wel iets te doen in huis of in de tuin. ’s Avonds eten we gevulde kaasravioli met een gebakken kipschnitzel.
Maandag
Ella-Marie heeft deze week toetsweek en is elke dag vroeg thuis. ’s Middags gaat ze wandelen met Nacho en net als ze achter ons huis op de dijk lopen begint het te hagelen. Compleet doorweekt en met hagel in de oren komen ze een paar minuten later thuis. Ocharme. Voortaan toch eerst maar even buienradar raadplegen. ’s Avonds eten we macaronisalade a la Johan (kijk hier voor alle recepten) met jawel, de laatste kipschnitzels. Volgens Johan en Ella mag ik nooit meer kipschnitzel in de winkel kopen, ze willen alleen nog maar zelfgemaakt. 🙂
Vond je dit Kijkje in de keuken week 13-2023 leuk? Lees hier onze andere Kijkjes in de keuken.
Deel je reactie