Een kijkje in de keuken week 16

Een kijkje in de keuken week 16

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Als ik de foto’s van afgelopen week terugkijk besef ik weer wat een prachtige week we hebben gehad. Het leek wel zomer! Maandagmiddag na school trok Ella-Marie direct haar badpak aan en ging lekker chillen in de tuin. ’s Avonds was de allereerste keer van dit jaar dat we buiten aten. Geluksmomentje! Ik maakte risoni met tonijn, courgette, feta en gepofte tomaatjes. Smullen!

Dinsdag

Dinsdagavond aten we wederom buiten in de tuin. Ik maakte kipsalon met groentefriet uit de oven, gekruide kipfilet, sla en een yoghurtdressing.

Woensdag

Om negen uur ’s ochtends stond mijn broer op de stoep om een video op te nemen. Ik maakte oranje tompoucen (het recept staat inmiddels online en bekijk je hier) voor Koningsdag en mijn broer filmde. Hij heeft naderhand ook het filmpje voor me gemonteerd. Superfijn want er gaat best veel tijd zitten in het opnemen en monteren van kookvideo’s. Ik was trouwens erg blij met het resultaat. Kijk hoe goed ze gelukt zijn!

Daarna maakte ik zelf nog een oranjetoetje voor Koningsdag. Het recept komt vrijdag (Koningsdag) online. Het recept is supersimpel en heel erg lekker!

Ook kreeg ik nog een pakketje thuisbezorgd van Bonduelle met daarin een blikje biologische kikkererwten, rode biologische kidneybonen en een verpakking met twee blikjes kant-en-klare quinoa. Ideaal om te gebruiken voor salades, soep, taco’s, etc. Altijd handig om in huis te hebben.

Ella-Marie eet ’s avonds een kliekje risoni voordat ze naar voetbaltraining gaat. Johan en ik eten ’s avonds homemade pizza!

Donderdag

Donderdagavond is het zo mooi weer dat we buiten gaan gourmetten. Binnen vind ik dat nooit zo’n succes vanwege de vette baklucht, maar buiten is dat geen probleem.

Vrijdag

Ik heb me aangemeld als vrijwilliger op de school van Ella-Marie om vandaag te helpen met de koningsspelen. Wederom is het een stralende zomer lentedag en de kinderen en hulpouders beleven een topdag!

Zaterdag

Johan en Ella-Marie stappen ’s 0chtends al vroeg in auto want Ella heeft een voetbalwedstrijd in Beusichem. Ik blijf thuis om te werken. Johan stuurde me deze foto door en ik kreeg spontaan zin om ook een balletje te trappen.

’s Middags halen we een vriendinnetje van Ella-Marie op die komt spelen en een nachtje blijft logeren. Het allereerste vriendinnenlogeerpartijtje van de dames en wat hebben ze er zin in. We gaan even de stad in om wat kleding te ruilen en daarna eten we een ijsje bij ijssalon Daisy’s.

Het eerste wat Ella doet is haar gezicht onder het chocoladeijs smeren.

Op de markt in de stad kochten we verse ananassen, blauwe bessen, aardbeien en mango’s waar Johan thuis een lekkere fruitsalade van maakte.

’s Avonds steken we de gourmet nog een keer aan.

Zondag

We ontbijten lekker buiten met o.a. versgebakken wafels á la Johan met fruitsalade. Feest!

Aan het begin van de middag wordt het vriendinnetje van Ella-Marie weer opgehaald. Wij gaan ’s middags een eind fietsen met z’n drieën en pakken onderweg nog een terrasje met een hapje en drankje.

Eenmaal weer thuis ploffen we neer in de tuin met een lekkere Limoncello-cocktail.

Genieten van onze prachtige zakdoekjesboom die nu in de bloei staat.

Voor het avondeten bakken we pannenkoeken en we sluiten de week af met een zelfgemaakte aardbeienmilkshake. Doe mij meer van dit soort weken!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde