Een kijkje in de keuken week 16

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Tweede Paasdag. Ik maak een lekker toetje (recept ga ik binnenkort met je delen) en we gaan wandelen in het bos. ’s Avonds gaan we uit eten bij Juffrouw Tok in Tiel. Heerlijk dagje!

Dinsdag

Ik maak ’s avonds een lekkere salade met gebakken zalm, knoflookgarnalen en peulen. Momenteel het favoriete avondmaaltje van Ella-Marie!

Woensdag

Johan zit twee dagen voor zijn werk in België en komt donderdagavond pas weer thuis. Ik heb Ella-Marie beloofd pannenkoeken te bakken, maar zelf loop ik daar niet zo warm voor. Daarom maak ik ’s ochtends pizzadeeg, zodat ik vanavond pizza kan eten.

Johan stuurt tijdens het pannenkoeksmulfestijn foto’s door van zijn diner in België.

Als ik Ella-Marie op bed heb gelegd, zet ik een tranentrekkend vrouwenfilmpje op en maak ik een lekkere pizza. Ik beleg mijn pizza altijd met ingrediënten die op dat moment in de koelkast liggen.

Donderdag

Ik haal ’s ochtends een grote bak zelfgemaakte nasi goreng uit de diepvries en bak die ’s avonds voor het avondeten op. Kipsaté (gekocht bij de poelier, maar deze zelfgemaakte kipsaté is ook een aanrader!) met pindasaus en een gebakken eitje erbij en smullen maar!

Vrijdag

Ella-Marie heeft vandaag koningsspelen op school en wordt daarna opgehaald door mijn schoonmoeder om te blijven logeren. Johan en ik moeten ’s middags in Amsterdam zijn bij Keplar om de voortgang voor de nieuwe website te bespreken. Ik ben zó enthousiast!!!!! Kan niet wachten tot de nieuwe website gelanceerd wordt (medio juni) en ben zó benieuwd wat jullie ervan gaan vinden…

Als we ’s avonds thuiskomen hebben we geen zin meer om te koken. We twijfelen om uit eten gaan of eten thuis te laten bezorgen, maar besluiten uiteindelijk toch om zelf iets te koken met kliekjes uit onze kelderkast. We maken tagliatelle carbonara met salade du Johan. Trots op ons!

Carbonarasaus is zo’n beetje de makkelijkste pastasaus die je maar kunt maken. Als basisrecept voor 1 persoon houd je 1 ei en 50 gram geraspte Parmezaan aan. Klop die in een grote kom met wat versgemalen zeezout en zwarte peper door elkaar. Ondertussen kook je in een pan 100 – 125 gram pasta beetgaar (je kunt ook wat groenten met de pasta meekoken zoals doperwten of gebroken sperziebonen) en bak je in een koekenpan wat aanvullende ingrediënten naar keuze zoals bijvoorbeeld spek of chorizo (erg lekker!). Pasta afgieten (kopje kookvocht opvangen), mengen met het spek en toevoegen aan het eimengsel. Direct goed roeren anders krijg je roerei. Je kunt de pasta het beste toevoegen aan de kom met het ei. Als je het eimengsel toevoegt aan de hete pan met pasta dan is de kans groot dat je eimengsel veranderd in roerei. Je kunt de pasta indien nodig wat smeuïger maken met het opgevangen kookvocht. Dit recept voor pasta carbonara met doperwten en chorizo is een aanrader!

Zaterdag

Ella-Marie logeert nog steeds bij mijn schoonouders. Johan en ik gaan ’s ochtends de stad in om kaas te halen bij de kaasboer en kopen vlees bij de slager. Op het menu vanavond staat Belgische stoverij (gebaseerd op dit stoofvleesrecept van Belgische chef-kok Peter Goossens) uit de slowcooker (recept ga ik met je delen) met zelfgemaakte dikke frieten! 🙂

Zondag

Door alle taartjes en andere zoete lekkernijen van de afgelopen tijd ben ik ongemerkt een paar pondjes aangekomen. Tijd om de broekriem weer aan te trekken dus! Na alle eierbakjes met zalm, crème fraîche en soldaatje, roombotercroissantsmet jam, geroosterd brood met gezouten roomboter en kaas en taart is het nu tijd voor rijstwafels met Hüttenkäse, komkommer, tomaat en tuinkers. Stiekem geniet ik daar (bijna) net zoveel van.

Rijstwafel met Hüttenkäse, komkommer, tomaat en tuinkers

’s Middags komt ons moppie weer thuis van haar logeerpartijtje bij mijn schoonouders en de rest van de middag hangen we een beetje lui op de bank. Er is nog stoofvlees over van gisteren dus vanavond eten we weer stoofvlees met zelfgemaakte frieten!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Siepje

    Hoezo nieuwe website, ik vind deze al geweldig!!!!!

    1. Haha, bedankt Siepje! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde