Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een kijkje in de keuken week 16
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Tweede Paasdag. Ik maak een lekker toetje (recept ga ik binnenkort met je delen) en we gaan wandelen in het bos. ’s Avonds gaan we uit eten bij Juffrouw Tok in Tiel. Heerlijk dagje!
- Zelfgemaakte vanillekwark met aardbei en blauwe bes
- De glaasjes gaan na het fotograferen de koelkast in voor later en de overgebleven kwark en het fruit zijn mijn ontbijt. Iets minder mooi, maar net zo lekker!
- Wandelen in het bos
- Mandje met brood, kruidenboter en aïoli bij Juffrouw Tok
- Ella-Marie krijgt een kindermenu met kip, patat en appelmoes
- Johan en ik nemen allebei kip piri piri.
- Met een puntzakje friet erbij!
Dinsdag
Ik maak ’s avonds een lekkere salade met gebakken zalm, knoflookgarnalen en peulen. Momenteel het favoriete avondmaaltje van Ella-Marie!
- Knoflookgarnalen bakken. De peulen zijn al gekookt om omgezwenkt met zelfgemaakte kruidenboter
- Zalm bakken
- Ik houd van zalm die nog net niet helemaal gaar is. Die smelt weg op je tong!
- Ik maak de salade aan met een simpele dressing van goede (extra vierge) olijfolie en balsamicoazijn
- Terwijl ik foto’s aan het maken ben van mijn bord eten, zit Ella-Marie de zalm van haar salade al op te peuzelen…
Woensdag
Johan zit twee dagen voor zijn werk in België en komt donderdagavond pas weer thuis. Ik heb Ella-Marie beloofd pannenkoeken te bakken, maar zelf loop ik daar niet zo warm voor. Daarom maak ik ’s ochtends pizzadeeg, zodat ik vanavond pizza kan eten.
- Ik laat mijn Kenwood krachtpatser het pizzadeeg kneden
- Klaar om te rijzen
- Zelfgemaakte pannenkoeken…
- … zijn het allerlekkerst! De sticker (B) kreeg Ella-Marie op musicalles en doet ze niet meer af.
Johan stuurt tijdens het pannenkoeksmulfestijn foto’s door van zijn diner in België.
- Zo dinert Johan ’s avonds
- Vlaamse stoverij bij Marktcafé Les Halles in Ieper
Als ik Ella-Marie op bed heb gelegd, zet ik een tranentrekkend vrouwenfilmpje op en maak ik een lekkere pizza. Ik beleg mijn pizza altijd met ingrediënten die op dat moment in de koelkast liggen.
- Zelfgemaakte pizza!
- Ik eet hem tot op de laatste kruimel op.
Donderdag
Ik haal ’s ochtends een grote bak zelfgemaakte nasi goreng uit de diepvries en bak die ’s avonds voor het avondeten op. Kipsaté (gekocht bij de poelier, maar deze zelfgemaakte kipsaté is ook een aanrader!) met pindasaus en een gebakken eitje erbij en smullen maar!
- Nasi goreng met gebakken eitje, saté en pindasaus
Vrijdag
Ella-Marie heeft vandaag koningsspelen op school en wordt daarna opgehaald door mijn schoonmoeder om te blijven logeren. Johan en ik moeten ’s middags in Amsterdam zijn bij Keplar om de voortgang voor de nieuwe website te bespreken. Ik ben zó enthousiast!!!!! Kan niet wachten tot de nieuwe website gelanceerd wordt (medio juni) en ben zó benieuwd wat jullie ervan gaan vinden…
Als we ’s avonds thuiskomen hebben we geen zin meer om te koken. We twijfelen om uit eten gaan of eten thuis te laten bezorgen, maar besluiten uiteindelijk toch om zelf iets te koken met kliekjes uit onze kelderkast. We maken tagliatelle carbonara met salade du Johan. Trots op ons!
Carbonarasaus is zo’n beetje de makkelijkste pastasaus die je maar kunt maken. Als basisrecept voor 1 persoon houd je 1 ei en 50 gram geraspte Parmezaan aan. Klop die in een grote kom met wat versgemalen zeezout en zwarte peper door elkaar. Ondertussen kook je in een pan 100 – 125 gram pasta beetgaar (je kunt ook wat groenten met de pasta meekoken zoals doperwten of gebroken sperziebonen) en bak je in een koekenpan wat aanvullende ingrediënten naar keuze zoals bijvoorbeeld spek of chorizo (erg lekker!). Pasta afgieten (kopje kookvocht opvangen), mengen met het spek en toevoegen aan het eimengsel. Direct goed roeren anders krijg je roerei. Je kunt de pasta het beste toevoegen aan de kom met het ei. Als je het eimengsel toevoegt aan de hete pan met pasta dan is de kans groot dat je eimengsel veranderd in roerei. Je kunt de pasta indien nodig wat smeuïger maken met het opgevangen kookvocht. Dit recept voor pasta carbonara met doperwten en chorizo is een aanrader!
- Tagliatelle carbonara met salade du Johan
Zaterdag
Ella-Marie logeert nog steeds bij mijn schoonouders. Johan en ik gaan ’s ochtends de stad in om kaas te halen bij de kaasboer en kopen vlees bij de slager. Op het menu vanavond staat Belgische stoverij (gebaseerd op dit stoofvleesrecept van Belgische chef-kok Peter Goossens) uit de slowcooker (recept ga ik met je delen) met zelfgemaakte dikke frieten! 🙂
- Dikke rib aangebraden
- Uien en knoflook bakken
- Het vlees en uiensaus met bier en fond gaan bij elkaar in de slowcooker
- Sneetje witbrood met mosterd gaat erbovenop
- Na een paar uur stoven lost het brood op in de saus
- Het stoofvlees ik klaar!
- Vlaamse stoverij met zelfgemaakte dikke frieten en een pluk waterkers en tuinkers
Zondag
Door alle taartjes en andere zoete lekkernijen van de afgelopen tijd ben ik ongemerkt een paar pondjes aangekomen. Tijd om de broekriem weer aan te trekken dus! Na alle eierbakjes met zalm, crème fraîche en soldaatje, roombotercroissantsmet jam, geroosterd brood met gezouten roomboter en kaas en taart is het nu tijd voor rijstwafels met Hüttenkäse, komkommer, tomaat en tuinkers. Stiekem geniet ik daar (bijna) net zoveel van.
’s Middags komt ons moppie weer thuis van haar logeerpartijtje bij mijn schoonouders en de rest van de middag hangen we een beetje lui op de bank. Er is nog stoofvlees over van gisteren dus vanavond eten we weer stoofvlees met zelfgemaakte frieten!
- Vlaamse stoverij met zelfgemaakte dikke frieten!
- Vlaamse stoverij
Dat was het weer voor deze week!
Ga jij ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
om 20:05
Hoezo nieuwe website, ik vind deze al geweldig!!!!!
om 11:10
Haha, bedankt Siepje! 🙂