Een kijkje in de keuken week 14

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik hoef niet te koken vanavond want er is nog een kliekje meatball spaghetti over. Ook opgewarmd retelekker!

Dinsdag

Bij de koffie geniet ik van twee plakjes zelfgemaakte arretjescake die ik vanmorgen uit de diepvries had gehaald. Arretjescake kun je perfect invriezen, want eenmaal ontdooid smaakt het nog steeds als vers.

Daarna maak ik pizzadeeg. Of eigenlijk: ik mik alle afgewogen ingrediënten in een kom en laat mijn Kenwood krachtpatser het werk doen.

Pizza night!

Ik hou van pizza. Kan het elke dag wel eten! 🙂

Woensdag

Ik duik ’s ochtends al vroeg de keuken in om meringues met chocolade swirl te maken. Daarnaast experimenteer ik ook nog met meringues met aardbei swirl en meringues met lemoncurd swirl. Helaas mislukken de laatste twee. Ze blijven na het bakken nat en kleverig. De meringues met chocolade swirl zijn wel mooi gedroogd en smaken heerlijk. Recept ga ik met je delen!

Ondertussen bezorgd de postbode dit leuke paaspakketje van Lidl!

Als Ella-Marie uit school komt test ze meteen de hagelmix van paaseitjes uit.

Goedgekeurd!

Daarna gaan we koekjes bakken. Ik gebruik altijd dit basisrecept.

Ook kook ik alvast de rijst voor het avondeten, zodat die af kan koelen. Vanavond eten we nasi goreng (ik voeg extra zoete puntpaprika en courgette toe) en de lekkerste nasi maak je met gekookte en afgekoelde rijst.

Donderdag

Ik moet ’s middags in Amsterdam zijn voor een leuk event van mijn mediabureau.

Binnenkort vertel ik je meer over deze leuke middag in een uitgebreid artikel. Het event eindigt ’s avonds met een walking dinner dus als ik thuiskom hoef ik niets meer te eten.

Vrijdag

Na het maken van de meringues afgelopen woensdag had ik eidooiers over. Ik had ze bewaard en maak er nu crème brûlée van.

Na bereiding zet ik ze in de koelkast om op te stijven. Morgenavond kook ik bij mijn ouders thuis en dit gaat het dessert worden.

’s Middags zitten Johan en ik weer in Amsterdam bij Keplar. Zij gaan KeukenLiefde namelijk in een nieuw jasje steken! Vandaag is de eerste presentatie voor de vernieuwde website. Het uiterlijk van KeukenLiefde gaat veranderen — frisser en meer van deze tijd — maar de inhoud blijft hetzelfde. Naar verwachting zal de nieuwe website nog voor de zomervakantie gelanceerd worden. Superspannend!!!

Ella-Marie wordt ’s middags door mijn moeder uit school opgehaald en blijft daar tot morgen logeren. Johan en ik wilden vanavond na de afspraak bij Keplar uit eten gaan, maar besluiten toch om thuis lekker zelf te koken. Onderweg naar huis halen we boodschappen: we gaan schnitzel eten! 🙂 Johan belegd zijn schnitzel met satésaus, gefrituurde uitjes, atjar en een hardgekookt eitje, ik beleg mijn schnitzel met brie, walnoten en honing. Erbij eten we ovenfrietjes en salade. Jum!

Zaterdag

Johan zet me aan het eind van de ochtend af bij mijn ouders zodat ik alvast voorbereidingen kan treffen voor het diner ’s avonds. Johan gaat weer naar huis en komt ’s avonds weer terug.

Het recept voor de gevulde courgettes met ratatouille vind je hier. Het recept voor de vitello tonnato en crème brûlée ga ik binnenkort met je delen, mits ik redelijke foto’s van het eindresultaat op mijn camera kan terugvinden…

Zondag

Om acht uur ’s ochtends zitten Johan en ik voor de buis Formule 1 te kijken. We zijn beide groot fan van Max! 🙂 Niet veel later komt ook Ella-Marie naar beneden en dek ik de tafel voor het ontbijt. We eten ons broodje voor de tv. Dat mag soms. 😉

Na de race bakken Ella-Marie en ik een paasbrownie, oftewel een brownie gedecoreerd met ganache en paaseitjes (broodbeleg). Recept komt deze week nog online!

’s Middags gaan we een stukje fietsen. We steken de waal over met het voetveer en drinken een kopje koffie bij Hotel & Restaurant ’t Veerhuis in Wamel. Daarna gaan we weer naar huis en chillen de rest van de middag thuis in de tuin. Johan maakt een verse aardbeienmilkshake voor Ella-Marie en ik maak foto’s van de paasbrownie want we willen dolgraag een stukje proeven. Zowel de aardbeienmilkshake als de paasbrownie zijn heerlijk!!!

’s Avonds kookt Johan Mexicaans: taco tubs gevuld met gekruid gehakt met kaas gegratineerd in de oven en erbij een pittige guacamole en Mexicaanse salade. De perfecte afsluiter van een heerlijk weekend!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Rianne

  Hopelijk komt het recept van de taco tubs met gekruid gehakt, guacamole en Mexicaanse salade. ook online 🙂

  1. Hoi Rianne, voor de taco tubs heeft Johan rundergehakt gekruid met mijn zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix (recept op KeukenLiefde) en samen met wat paprika en een blikje bonenmix gebakken in de koekenpan. Ook het recept voor guacamole vind je op de website. Eet smakelijk! 🙂

   1. Rianne

    Ik was wat ideeën aan het opdoen voor het weekmenu van komende week, zie ik nu pas je antwoord, bedankt, dit gaan we dit weekend eens maken 🙂

 2. Heeeel benieuwd naar het recept van de brownie! Wanneer komt het online?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde