Een kijkje in de keuken week 22-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft tegenwoordig op maandag en woensdagavond voetbaltraining en eet vanavond dus makkelijk een broodje knakworst. Johan en ik eten lasagne. Ella-Marie vindt lasagne nog steeds niet lekker. Onbegrijpelijk maar waar!

Dinsdag

In de ochtend maak ik een lekker KL-recept met restjes oud brood… Rara wat is het? Recept volgt!

’s Middags haal ik deze Tony’s Chocolonely reep uit de brievenbus. Een nieuwe, zomerse estafettereep van witte chocolade met citroen, maanzaad en crumble. Ik houd niet zo van witte chocolade omdat die meestal mierzoet is maar deze is lékker! Verslavend lekker…

Er is nog lasagne over van gisteren maar ik vind het nooit lekker om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. (Verwend nest hoor ik mijn moeder nu denken.) ? Ik heb geen idee wat we moeten eten, maar tijdens het boodschappen zie ik drie mooie zalmfilets liggen en besluit dat die het gaan worden. Met een lekkere kropsla-salade uit eigen moestuin en wat Franse frietjes uit de airfryer. Smullen weer!

Woensdag

’s Avonds eten we nog een keer broodje knakworst en lasagne. Ik vind lasagne op de eerste dag altijd het allerlekkerst, voor de tweede keer opgewarmd vind ik het nog steeds lekker maar minder… Wie o wie herkent dit? Of ben ik gewoon een zeur? ?

Donderdag

Hemelvaartdag! Johan en Ella-Marie zijn vandaag en morgen vrij dus we hebben een lekker lang weekend. Er moet echter nog wel gewerkt worden. Ik probeer een aantal weken aan recepten vooruit te schrijven zodat ik van de zomer ook vakantie kan nemen. Johan helpt me vandaag en bedenkt en maakt vier heerlijke recepten die ik vervolgens uitschrijf en fotografeer. Teamwork! Johan is voortaan trouwens één keer in de twee weken vrij op vrijdag om mij te helpen. Superfijn! De recepten die we maken zijn van onder naar boven: pitabrood pizza, panini Hawaï, kruimelkoek met aardbei en rabarber en gevulde kipfilet met geitenkaas en Parmaham. Recepten komen eraan!

Na gedane arbeid is het goed rusten…

De gevulde kipfilet is ons avondeten. Erbij gesmoorde peultjes en geroosterde aardappels uit de oven.

Puk en Marie kijken vanaf een afstandje toe. Zij eten brokjes vanavond. Iedereen blij.

Vrijdag

We zijn vandaag op pad met de Mazda CX-5 om boodschappen te doen in Duitsland. Eerst rijden we hem even door de wasstraat, dat was nodig!

Dit keer halen we de boodschappen net over de grens bij de Kaufmarkt in Kleve. Binnenkort ga ik in een apart blogartikel mijn favoriete producten met je delen die wij daar graag kopen!

Op de terugweg naar huis pakken we een drankje en bitterballetje bij Restaurant Das Altes Landhaus en maken we wat leuke kiekjes.

’s Avonds als we thuis zijn maakt Johan een simpel en lekker avondmaaltje. Hij bakt wat champignons en eieren en serveert die op een knapperig Duits broodje. Mmmm…

Zaterdag

’s Middags gaan we naar de verjaardag van het zoontje van vrienden. Als we thuiskomen steekt Johan de barbecue aan voor het avondeten. Onze eerste echte barbecue van het jaar! Hoop dat er nog vele mogen volgen.

Zondag

We hebben een heerlijk luierdagje vandaag en doen helemaal niks behalve genieten van het mooie weer. Ella-Marie gaat ’s middags even zwemen in het zwembad, Johan maakt alvast pizzadeeg voor het avondeten en ik schrijf dit kijkje in de keuken. ’s Avonds eten we pizza uit de houtoven! Ben je benieuwd hoe dat nou werkt, pizza bakken in een houtoven? Gisteren deelde ik dit artikel waarin ik je alles vertel over onze houtoven en hoe je daar de lekkerste pizza op bakt!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde