Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een kijkje in de keuken week 17-2023
Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 17-2023.
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Een kijkje in de keuken week 17-2023
Dinsdag
Er staat ’s avonds weer gestoomde kip met groenten uit de Steam Aerofryer op het menu met erbij gekookte rijst. Dit recept. Wat gezouten cashewnoten erover maken het af. Het is een van onze favoriete maaltijden op dit moment en staat bijna wekelijks op het menu. Het is licht, gezond, voedzaam en heel smakelijk!
Woensdag
Ella-Marie heeft vandaag een lesvrije dag en Johan heeft vrij genomen om samen met Ella naar Walibi te gaan. Ondertussen maak ik de keuken onveilig. Ik heb 6 recepten op de planning staan om te koken en te fotograferen voor de website. Af en toe krijg ik een foto doorgestuurd vanuit het pretpark en stuur ik een foto terug.
- Een lekkere quiche met broccoli, spekjes en brie…
- Het tweede recept is een pasta gratin.
- Churros!
- Ontplofte keuken….
- Johan en Ella sluiten hun dagje uit af met een KFC.
- Ik met een Koningsdag toetje.
Donderdag
Johan en Ella zijn weer de deur uit voor werk en school en ondertussen ben ik thuis weer aan het werk. ’s Middags kijk ik een kaaspakket binnen van Hoogendoorn Kaas met 4 stuks Stolwijkse boerenkazen. Hier loopt momenteel een winactie voor en je kunt nog meedoen t/m 30 april aanstaande. Check onze Facebook of Instagram pagina voor het winactie bericht en de voorwoorden! Ook krijg ik een lekker pakketje binnen van het Belgische merk BonMush. Zij maken producten van oesterzwammen en ik kan je verklappen, die zijn heel erg lekker! De tune-in salad en de no-chick, all samba zijn onze favoriet. ’s Avonds hoef ik niet te koken, maar alleen kliekjes op te warmen. Ik hou ervan!
- Stolwijkse boerenkaas van Hoogendoorn Kaas
- Lekkere producten van BonMush
- Opgewarmde kliekjes zijn lekker!
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en vermaakt zich de hele dag met klusjes in en rondom huis. Ik werk in de ochtend en een deel van de middag op kantoor en ga daarna ook de tuin in. Het is heerlijk weer en het zonnetje schijnt. Als ik aan het eind van de middag een drankje heb ingeschonken en buiten wil proosten op het weekend, verdwijnt de zon achter grijze wolken. ’s Avonds eten we loaded nacho’s met pulled chicken, guacamole, tomatensalsa en een dot crème fraîche. De pulled chicken maak ik door kipfilets gaar te koken in kippenbouillon en het vlees daarna uit elkaar te trekken. De pulled chicken maak ik smeuïg met een scheutje van het kookvocht en lekkere barbecuesaus. Verder voeg ik mais, lente-ui, rode ui en paprika toe aan de loaded nacho’s en top het af met flink wat geraspte cheddar (witte en gele). Hier vind je alle loaded nacho recepten op KeukenLiefde.
- Proost!
- Perenbloesem
- Snoei afval
- De lavendel langs de moestuin is weer onkruidvrij gemaakt.
- De moestuin is nog een grote wildernis maar over een paar weken ligt hij er weer keurig bij.
- Loaded nacho’s!
Zaterdag
Ella heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal en Johan is aan de beurt om te rijden dus gaat ook mee. Ondertussen begin ik de dag op kantoor. Tussen de middag lunch ik met een tosti die ik buiten in het zonnetje opeet. Nacho blijft in de buurt in de hoop dat er een stukje brood op de grond valt. Het was de bedoeling om chicken paillard te maken ’s avonds maar de plannen werden omgegooid en er werden diepvriespizza’s in de oven gegooid die we zelf extra belegden.
- Tosti ham en kaas
- Gooo Aquila girls! ⚽️💙
- Pizza!
Zondag
Johan en ik werken de hele dag buiten in de tuin. Onkruid trekken, snoeien en opruimen en een begin maken met de moestuin. Ella stapt ’s middags op de fiets naar opa en oma toe om een paar nachtjes te logeren. De chicken paillard wordt ’s avonds nog een keer doorgeschoven want er liggen nog veel kliekjes eten in de koelkast die eigenlijk eerst op moeten. Ideaal om macaronisalade mee te maken! We maken de macaronisalade smeuïg en op smaak met mayonaise, kerriepoeder, Maggie en zout en peper.
- Even uitrusten met een glas cola en toastjes met de BonMush salades.
- Alle kliekjes uit de koelkast in een schaal voor macaronisalade. Zo gauw wat ik zie: pulled chicken, mais, komkommer, paprika, tomaat, ei, blokjes kaas, rode ui, kappertjes, rozijnen en appel.
- Macaronisalade met frietjes!
Maandag
Het weekend is weer voorbij. Johan is al vroeg de deur uit en ik ga thuis weer aan de slag. In de ochtend zit ik op kantoor en ’s middags maak ik drie nieuwe recepten voor de website: viskruiden, vis goujons en tartaarsaus. ’s Avonds staat dan eindelijk de chicken paillard op het menu. Dit gerecht maken we al sinds de beginjaren van KeukenLiefde en is nog steeds zeer geliefd. Ook Ella-Marie is er inmiddels dol op, hoewel zij dit keer niet mee-eet omdat ze nog bij opa en oma is.
- Tartaarsaus
- Viskruiden
- Vis goujons
- De topping voor de chicken paillard…
- Venkel, tomaat, sjalot, peterselie, olijven, kappertjes, pijnboompitten en in witte wijn gewelde rozijnen. Een flinke scheut goede olijfolie erbij, wat zout en peper en omhusselen.
- Kipfilets opensnijden, bestrooien met zout en peper en beleggen met…
- de topping. Dan 12 – 15 minuten in de oven op 200 graden.
- Afmaken met verse basilicum en smullen maar!
- Chicken paillard!
Vond je dit Kijkje in de keuken week 17-2023 leuk? Hier vind je alle andere Kijkjes in de keuken.
Deel je liefde