Een kijkje in de keuken week 18

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft nog een week meivakantie. Johan heeft vandaag vrij genomen om wat leuks met haar te doen. Samen met Johan zijn zus en neefje gaan ze een dagje naar de Efteling! Ik blijf thuis om te werken.

Ik verwen mezelf ’s avonds met een kant-en-klare pizza. Wel extra belegd natuurlijk. 🙂

Dinsdag

Foodpost! Van Optimel krijg ik een leuk pakketje met Optimel Drinkyoghurt, een bakje fruit, een mooi kommetje en lepel en een gepersonaliseerd glas. Superleuk! Het pak was leeg voordat ik kon knipperen met m’n ogen. Ella-Marie heeft er weer een nieuw favoriet drankje bij! 🙂 Johan en ik vonden hem trouwens ook erg lekker dus ik dat dat ‘ie voortaan vaker in onze koelkast staat.

’s Middags ga ik met Ella-Marie even bij mijn ouders kijken en een drankje drinken.

Daarna rijd ik met Ella langs de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten. Het werd deze snelle pasta pesto met broccoli en zalm! (Recept? Pasta en broccoli koken. Ondertussen een sjalot, teentje knoflook en gedroogde chilivlokken glazig fruiten in een koekenpan met scheutje olijfolie. Verse pesto, handje geraspte parmezaan en room toevoegen aan de sjalot en saus iets laten inkoken – op smaak brengen met zout en peper. Dan pasta en broccoli afgieten en samen met stukjes gerookte zalm door saus mengen.)

Woensdag

Voor een nieuwe kookvideo maakt Ella-Marie drie Italiaanse verjaardagshapjes. Het recept kwam afgelopen zaterdag online en bekijk je hier.

De makelaar plakt de sticker ‘verkocht’ op het te-koop-bord bij ons in de tuin. Eindelijk is het officieel! 🙂

’s Avonds eten we een kliekje pasta pesto van gisteren die nu nog lekkerder was!

Donderdag

Ella-Marie is vandaag en morgen bij mijn ouders logeren, zodat ik twee volle werkdagen heb. Omdat ik wat langer doorwerk, besluit ik ’s avonds eten af te halen bij Makan Ilahi in Culemborg. Hier kun je heerlijk Indisch eten afhalen of bestellen om te laten thuisbezorgen (mits je in Culemborg of Beusichem woont) gemaakt door mijn lieve vriendin Renée. Ik moest van Culemborg weer terug naar Tiel rijden, maar het eten was nog steeds goed warm. En goddelijk lekker!

Vrijdag

Aan het eind van de middag ga ik naar mijn ouders. Johan komt daar vanavond ook heen uit zijn werk, want we gaan gourmetten!

Zaterdag

Johan maakt weer zijn befaamde Big Mac saus, want vanavond eten we broodje hamburger! Het recept komt deze week nog online!

Terwijl Johan onze buxus te lijf gaat met buxusmotverdelger (onze nu nog prachtig groene buxus barst van de groene rupsen!), rijden Ella-Marie en ik naar het buitenzwembad in Dreumel. Het water is nog erg koud, maar dat mag de pret niet drukken. We vermaken ons prima.

Zoals gezegd eten we ’s avonds broodje hamburger gemaakt door Johan.

Zondag

Net voor het middaguur stappen we met goedgevulde rugzakken 0p de fiets voor een fietstochtje. We fietsen in Tiel de dijk op richting Varik. Daar steken we met het voetveer de Waal over naar Heerewaarden waar we op een waalstrandje neerstrijken voor een lekkere lunch uit de knapzak.

Daarna hervatten we onze fietstocht en fietsen over de dijk naar Dreumel. Daar ontdekken we nog meer mooie zandstrandjes waar we ook weer even stoppen om pootje te baden en wat te drinken. Daarna fietsen we het dorp Dreumel in om weer even een glimp van ons toekomstige huis op te vangen — we zijn er zó verliefd op! Ik vergeet steeds om een foto van het huis te maken, maar binnenkort doe ik dat en zal ik hier een glimp met je delen. 🙂 In het dorpscentrum strijken we neer op het terras Bij Jan om te genieten van een drankje en een portie bitterballen.

Daarna fietsen we over de dijk naar het voetveer in Wamel en steken we de Waal weer over naar Tiel. Het is dan al half zes en we besluiten maar meteen een hapje in de stad te gaan eten bij de Italiaan Rossetti.

Als we thuiskomen geeft de teller aan dat we 30 kilometer gefietst hebben vandaag. Niet heel erg veel, maar wij vonden het een prima tochtje. Het voelde als een vakantiedag!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde