Een kijkje in de keuken week 21

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Tweede Pinksterdag. Johan en Ella-Marie zijn allebei thuis vandaag. We hebben niks op de planning staan en blijven lekker thuis. Aan het eind van de middag fietsen we naar Johan zijn ouders die vannacht hun eerste nacht in hun nieuwe huis in Tiel hebben geslapen. Hun oude huis is inmiddels officieel verkocht dus genoeg redenen om te proosten.

Daarna besluiten we spontaan om samen een hapje te gaan eten. We fietsen richting het plein en belanden op het terras van het Israelisch restaurant GAIA. Ik was hier al heel lang niet meer geweest, maar wat kun je hier toch lekker eten!

Dinsdag

Ook deze week wil ik weer minimaal tien hoofdgerechten koken voor het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE. Omdat ik gisteren niet gekookt heb mag ik vandaag weer aan de bak. Ik kookte uiteindelijk één gerecht. Haha! Maar hij was poepie lekker!

Woensdag

Vandaag heb ik de vaart er iets meer inzitten en kook ik drie nieuwe kookboekgerechten.

Donderdag

De derde kookdag deze week. Ik maak één kookboekgerecht en een nieuw recept voor KeukenLiefde: deze heerlijke tortellinisalade.

Vrijdag

Ik sta weer in de keuken. Saai hè? Maar wel lekker. Ik maak drie nieuwe kookboekgerechten. Om kwart voor twee ’s middags zet ik het laatste vuile bord in de vaatwasser en wrijf ik het aanrechtblad op totdat ik mezelf erin kan zien. Tijd om Ella-Marie uit school te halen. Weer thuis zet ik wat kookboekgerechten in een kratje en stap ik samen met Ella in de auto. Onze diepvries en koelkast puilen uit dus hoogste tijd om voor voedselbank te spelen.

Vandaag maak ik mijn ouders blij. Als alle gerechten bij ze in de koelkast staan wandel ik even door hun tuin. Mijn ouders wonen op een prachtig, idyllisch plekje. Waar ik dagelijks sta te roeren in potten en pannen, trekt mijn moeder dagelijks onkruid. Elke milimeter tuin ligt er verzorgd bij. Wel handig. Als wij over drie maanden naar Dreumel verhuizen kan ik alle kennis van mijn moeder op het gebied van tuinieren goed gebruiken. Ik ben een leek op tuiniergebied, maar ik kijk ernaar uit om straks een hele dag in mijn eigen tuin onkruid te trekken en te schoffelen. Met een strohoed op, laarzen aan en in mijn meest oncharmante outfit. Een worden met de natuur! Ik weet zeker dat mijn moeder het uitproest als ze dit leest. Ik en groene vingers. Wacht maar moeders, je zult het zien! 🙂

Als we weer thuis zijn en Ella ligt op bed plof ik binnen neer op de bank met de Netflix serie Good Witch. Johan zit buiten in de tuin en geniet van een warme zomer lenteavond. Hij drinkt het laatste restje rum uit deze fles Mount Gay die we bijna negen jaar geleden kochten op het Caribisch eiland Barbados tijdens onze huwelijksreis. Snel maar weer terug om een nieuwe fles te halen.

Zaterdag

Terwijl Johan langs de zijlijn van het voetbalveld staat om Ella-Marie aan te moedigen tijdens een thuiswedstrijd, kook en bak ik er weer vrolijk op los. Deze pittige tonijnsalade en aardbeientaart ga ik binnenkort met je delen op KeukenLiefde!

Als Johan en Ella-Marie weer thuis zijn wordt Ella ’s middags opgehaald door de moeder van Johan. Een onverwachts cadeautje want nu kan ik mijn schort nog even omhouden. Het is prachtig weer en de drang om mezelf buiten in de tuin te nestelen met een goed boek en een glas ijsthee onder de parasol is groot, maar je moet je momenten pakken wanneer het kan. En dus maak ik nog een venkelstamppot met gerookte kip en een aardappelsalade met venkel en gerookte kip. De een voor het kookboek en de ander voor de website. Lekker zijn ze allebei!

Ondertussen als ik foto’s van de gerechten maak heeft Johan buiten alles schoongemaakt, de parasol opgezet en de kussens in de stoelen gelegd. Tijd voor een hapje en drankje!

Er wordt wel gewoon gewerkt trouwens want ik moet de recepten van vandaag nog uitschrijven, de foto’s bewerken en alvast het kijkje in de keuken voor maandag schrijven zodat ik morgen rustdag kan houden. Johan kijkt ’s avonds laat nog de Champions League finale buiten in de tuin terwijl ik binnen een romkom kijk.

Zondag

Ella-Marie is gisteren bij Johan zijn ouders blijven slapen. Aan het eind van de ochtend stappen Johan en ik op de fiets om haar weer op te halen. Daarna gaan we met z’n drieën even lunchen op het terras bij restaurant De Merckt. Johan eet een tosti en Ella en ik delen nacho’s met kaas. 🙂

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde