Een kijkje in de keuken week 34-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Als Ella-Marie ’s middags uit school komt wacht ik haar op met een potje thee en een koekje. Zo fijn dat dat nog lekker buiten kan!

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Dinsdag

Ik heb weer een mooie courgette geoogst uit de moestuin en zet die gelijk op het menu ’s avonds. Ik snijd hem in plakjes en verdeel hem over het bakblik samen met rode ui, wat gehakte rozemarijn en vegetarische balletjes van IKEA die nog in de diepvries liggen. Erbij bak ik wat aardappeltjes. Voor serveren verkruimel ik nog wat feta over de courgette en smullen maar! Superlekkere en makkelijke maaltijd.

Woensdag

De pruimentijd is hier zo goed als voorbij, maar vijgen zijn er nog volop! Omdat het er meer zijn dan wij kunnen opsnoepen besluit ik er jam van te maken. Ik kon uiteindelijk 8 potten à 300 ml vullen. Yes! Het recept komt eraan!

Aan het eind van de middag is het weer tijd om te genieten met mijn favoriete drankje….

Als de schmink er weer af is knoopt Ella-Marie haar schort om en duikt de keuken in. Vanavond eten we haar befaamde tomatensoep. Ze maakt hem helemaal zelf. Ik ben slechts haar nederige assistent die de ui snippert en de keuken opruimt. Doe ik met liefde hoor.

Donderdag

Ik heb vandaag een kookdag en maak vier nieuwe KL-recepten. Na het koken en fotograferen schrijf ik de recepten uit en bewerk ik de foto’s. Ik ben net op tijd klaar als Ella-Marie weer uit school komt.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Even chillen met de nieuwe Landleven!

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Bij de KL-recepten die ik vandaag maakte zat één hoofdgerecht maar dat was een eenpersoonsportie en dus niet genoeg om vanavond met z’n drieën van te eten. Omdat ik ’s avonds niet zoveel zin heb om weer te koken halen we een frietje.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Vrijdag

Uit school rijden Ella-Marie en ik naar mijn ouders want vanavond gaan we daar gezellig barbecueën. Johan komt uit zijn werk ook naar mijn ouders.

Zaterdag

We worden ’s ochtends gewekt door een harde klap die van beneden vandaan komt. Johan gaat polshoogte nemen en vindt een van de Foodblog Awards in duizend stukjes op de vloer van kantoor. Puk en Marie kijken hem schuldbewust aan. Zucht… Die beestjes doen het ook niet expres (#zezijnnogzolekkerspeels), maar soms zou je ze het liefst de nek omdraaien achter het behang plakken. Dag Foodblog Award van het Jaar 2017.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Ella-Marie heeft haar eerste voetbaltoernooi na de zomervakantie en Johan gaat met haar mee. Ondertussen duik ik thuis de keuken in met een nieuwe lading verse vijgen. Vandaag op het menu: vijgenchutney! Ik had het nog niet eerder gemaakt of geproefd maar vond het verrassend lekker. Het recept ga ik dus met je delen! Na de vijgenchutney maak ik ook nog even pizzadeeg. Vanavond eten we pizza uit de houtoven!

Als Johan en Ella ’s middags weer thuis zijn gaat Ella met een vriendinnetje naar het zwembad. Johan gaat de tuin in om een omheining te plaatsen. Over 6 weken krijgen we een Goldendoodle puppy (Joehoooooeeee!!!!) en een goede omheining is dan noodzaak. Ondertussen ben ik bezig om gaten in het grasveld (Help! We hebben een molleninvasie!) dicht te maken en distels uit te steken.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Rond een uur of vier gaat de telefoon. Ella-Marie is tijdens het spelen in het zwembad gevallen van een verhoging en heeft een ei op haar arm. Johan en ik snellen naar het zwembad dat gelukkig maar 1 minuut rijden is met de auto. Gelukkig valt het mee en blijkt het ei na flink koelen te zijn gereduceerd tot een flinke bult. Na een paracetamolletje en een waterijsje komt de kleur terug op haar snoet en ook de praatjes… #pfieuw #jehoudjehartvast #glibberigezwembaden #spelendekinderen #huldeaandeeerstehulpverleners #ensnelletelefoontjesvanoplettendemoeders #enlievezorgzamevriendinnetjes!

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Zoals gezegd eten we ’s avonds pizza uit de houtoven. Door het tumult en de warmte eten we pas laat in de avond. We zetten buiten op tafel de labtop neer zodat we tijdens het eten van de pizza een filmpje kunnen kijken.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Halverwege de film kan ik mijn ogen niet meer openhouden en druip ik af naar bed. Ella-Marie en Johan kijken de film af. Man, ik voel me echt oud nu. 😉

Zondag

Vandaag doen we helemaal niks! We slapen lekker uit, lunchen buiten op het terras met een tosti en lezen boekjes. ’s Middags gaan we met Johan zijn ouders naar het Dreumelse Foodfestival! Ella doet nog even dit kittige maskertje op voordat we gaan.

Een kijkje in de keuken week 34-2019

Ondanks de tropische temperaturen is het weer gezellige drukte met live muziek en heel veel lekkers!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde