Een kijkje in de keuken week 32-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Tot en met morgen staat de kermis in Dreumel en natuurlijk lopen we er even overheen. Hij was net open dus het was nog erg rustig. Voor Johan en mij hoeft de kermis niet meer zo maar Ella-Marie vind het natuurlijk wel leuk. ’s Avonds mocht ze samen met een vriendinnetje nog een uurtje alleen naar de kermis.

Een kijkje in de keuken week 32-2019

Johan staat vandaag in de keuken voor het avondeten en maakt een heerlijke pastaschotel met kip, sperziebonen en roomsaus. Jum! Recept staat volgens mij nog niet op KL. Liefhebbers? Laat maar weten.

Dinsdag

Dagje uit naar Antwerpen! En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. In België zit je dan wel goed…

Later in de middag delen we nog een frietje en een garnalenkroket van het Frites Atelier van Sergio Herman. We nemen een frietje Olive and Catalan cream: met zwarte olijvenpoeder en platte peterselie bestrooide friet, pikante tomatensaus, aïoli, afgewerkt met citroenrasp en een mix van jonge slascheuten. Smullen!

Verder wandelen we door het centrum en maken een paar familie selfies… 🙂 Het was trouwens wel lawaaierig in Antwerpen want overal stonden kranen en werd er gewerkt. Misschien niet de beste tijd van het jaar om een bezoekje aan Antwerpen te brengen?

Onderweg naar huis halen we bij een grote Carrefour verse sushi en wat kaasjes. Dat is ’s avonds ons avondeten.

Woensdag

Ella-Marie had onlangs in het ‘Kijkje in de keuken’ gezien dat Johan en ik een kipschnitzel hadden gegeten toe ze bij opa en oma logeren was. Ella-Marie is dol op kipschnitzel en vraagt of we het vandaag nog een keer kunnen eten. Maar natuurlijk. 🙂 Erbij wat Franse frietjes uit de Airfryer en sperziebonen uit de moestuin die ik even in de oven gratineer met wat cherrytomaat, knoflook, crème fraîche en feta.

Donderdag

Dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn! Omdat het eten in dergelijke pretparken meestal niet zo lekker en veel te duur is nemen we een rugzak mee met daarin flesjes water, chippies, snoepjes en bolletjes met BLT en omelet. In het park kopen we ’s middags alleen een kopje koffie en een ijsje voor Ella. Het was een hele leuke dag. Het park is lekker overzichtelijk en heeft veel leuke attracties voor een dochter van negen en haar papa en mama!

Een kijkje in de keuken week 32-2019

We blijven tot sluitingstijd in het park en rijden om kwart voor zeven weer naar huis. Het plan was om ergens onderweg een hapje te gaan eten maar omdat Ella-Marie erg moe was (na vijf minuten rijden in de auto was ze in dromenland) besluiten we daar vanaf te zien. We halen onderweg een kindermenuutje voor haar bij de grote gele M. Eenmaal thuis leggen we Ella op bed en gooien Johan en ik een diepvriespizzaatje in de oven die we zelf nog extra beleggen.


Een kijkje in de keuken week 32-2019

Vrijdag

Terwijl Johan en Ella-Marie even naar de IKEA in Utrecht gaan om wat spulletjes te kopen, werk ik nog wat recepten uit. ‘

s Avonds eten we mosselen in roquefortsaus met stokbrood. Dit recept.

Zaterdag

We gaan ’s middags even winkelen in Nijmegen en een ijsje mag dan niet ontbreken.

Een kijkje in de keuken week 32-2019

Als we thuiskomen liggen Puk en Marie er zo bij. #jutenjul

Een kijkje in de keuken week 32-2019

’s Avonds eten we gebakken kogelbiefstuk met stroganoffsaus, salade en ovenfrietjes. Ik voeg altijd wat room toe aan de stroganoffsaus maar kwam er tijdens het koken achter dat ik die niet in huis had. Ik gebruikte in plaats daarvan een lepeltje crème fraîche light die nog in de koelkast stond. Door het lage vetpercentage dat daarin zit ging hij schiften in de saus. Jammer. De smaak was gelukkig wel goed.

Zondag

Ella-Marie bakt wentelteefjes van wat restjes oud stokbrood. Dit recept.

Dit boek ‘Wijn van eigen bodem’ kreeg ik opgestuurd van mijn uitgever Forte Culinair. Een zeer informatief en leuk boek over Nederlandse wijnen. We hadden eigenlijk gehoopt om in onze vakantie een aantal Nederlandse wijngaarden te bezoeken maar het is er nog niet van gekomen. Morgen (vandaag als je dit leest) zit Johan zijn vakantie erop en moet hij weer aan het werk en Ella-Marie moet over een week weer naar school. Aankomende week ben ik dus nog een weekje met Ella-Marie alleen thuis en zal er van wijngaard bezoekjes ook niet veel terechtkomen. 😉 Gelukkig lopen de wijngaarden niet weg, dus alles op zijn tijd.

Oogst van de dag: verse vijgen (wie heeft er nog een lekker vijgenrecept?!), courgette, tomaatjes, frambozen, appels en wortel. Ella-Marie trok deze vreemde wortel uit de grond. Ach, hij zal er niet minder om smaken. Ella-Marie maakte meteen een lekker snackbordje klaar om met z’n allen lekker van te snoepen.

’s Avonds maak ik een grote schaal lasagne met salade. Ella-Marie heeft er helemaal geen zin in, maar na de eerste hap zegt ze: “Mmmm, dat is eigenlijk best lekker mama.” Duh! Haar bord ging zonder te mokken of morren schoon leeg. Kijk, daar wordt deze moeder blij van! 🙂 Ik doe trouwens altijd meer saus dan bladen in de lasagne, waardoor de lasagne niet zo stevig is na het bakken. Maar wel erg lekker!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde