Een kijkje in de keuken week 23-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik begin de week met zelfgemaakte broccolisoep voor het avondeten. Stokbroodje met kruidenboter erbij en smullen maar. Johan vlogt tegenwoordig en monteert de video’s zodat ik ze alleen nog maar in een blogpost hoeft te zetten en even moet uploaden. Volg je ons al op YouTube? Dan kan hier. Daar vind je al onze familievlogs en ook receptvideo’s!

Dinsdag

Ik maak een ovenschotel voor het avondeten met gehakt, (diepvries)groenten en een dakje van aardappelpuree. Goedkoop, makkelijk en lekker! Recept ga ik delen.

Woensdag

Het fijne van een grote ovenschotel is dat we er bijna altijd twee dagen van kunnen eten. Vandaag hoef ik dus niet te koken.

Donderdag

Fooooodpost! Van Bites We Love krijg ik gezonde knabbels thuisgestuurd. De stazakken zijn nieuw en verkrijgbaar in vier varianten: Soya Nut Mix, Chilli Nut Mix, Cinnamon Nut Mix en Chocolate Nut Mix. Handig voor onderweg of plotseling opkomende snacktrek!

Een kijkje in de keuken week 23-2019

We worden nog meer verwend. Van Madurodam krijgen we vier entreekaarten voor het park en een oranjeshirt met de naam van hun nieuwe attractie erop, Zo Groot Is Oranje. Superleuk! Ella-Marie is nog nooit in Madurodam geweest en voor Johan en mij is het ook al heel lang geleden. Heel veel zin in dus!

Als ik eind van de ochtend in de supermarkt loop om boodschappen te doen voor het avondeten heb ik ineens zin in stoofvlees. Normaal haal ik het vlees altijd bij de slager maar omdat we geen slager in het dorp hebben koop ik dit keer dikke riblappen in de supermarkt. Nu maar hopen dat het op tijd zacht is voor het avondeten…. Ik maak Belgisch stoofvlees met bier, uien en brood met mosterd. Dit recept!

Johan is vandaag in België geweest voor zijn werk en neemt daar bij de Carrefour op verzoek van ‘zijn dames’ verse sushi mee. Omdat het stoofvlees te laat zacht is eet Ella ‘s avonds de sushi als avondeten. Johan en ik eten later op de avond alsnog het stoofvlees. Met dikke frieten uit de Airfryer en sla.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen maken we weer een aantal heerlijke recepten voor KL: andijviepesto, flatbread, kersencheesecake en courgettebrood. Alle recepten komen eraan!

Ella-Marie eet ‘s avonds stoofvlees met frietjes en sla. Daarna brengen Johan en ik haar naar de voetbalvereniging in Amerongen voor voetbalkamp! Ze is er de hele week al zenuwachtig voor geweest, want dit is haar allereerste kamp! Ze heeft er superveel zin in! Nadat we het luchtbed hebben opgepompt en Ella in haar tent hebben geïnstalleerd gaan we naar huis.

Als we thuiskomen schenken we een glas wijn in en gaan even zitten. Daarna maken we samen zelfgemaakte pizza (het pizzadeeg had ik eerder al gemaakt) en kijken voetbal.

 

Zaterdag

Johan staat de volgende ochtend alweer vroeg op het voetbalkamp in Amerongen om te helpen met de spellen. Ondertussen knoop ik de schort om en ga de keuken in om nog wat KL-recepten te maken: kaas-pestovlinders, blauwe bessen clafoutis en zalmmousse. Ook deze recepten komen eraan!

Als ik klaar ben met koken en fotograferen maak ik alvast een begin met het bewerken van de foto’s. Johan komt halverwege de middag weer naar huis en gaat ook nog even aan het werk. ‘s Avonds halen we samen een frietje want we hebben niet echt zin om nog te koken. 🙄
Een kijkje in de keuken week 23-2019

Als we hebben gegeten gaat Johan weer naar Amerongen. Ik ga nog even verder met het bewerken van de foto’s en plof daarna op de bank om een filmpje te kijken. Als Johan ‘s avonds laat thuiskomst (hij kon nog net het laatste pondje pakken voor middernacht) lig ik al op bed.

Zondag

Vandaag is de laatste dag van het voetbalkamp. Het eindigt ‘s middags met een beslissingswedstrijd en prijsuitreiking. Johan gaat ‘s ochtends vroeg weer helpen en ondertussen schrijf ik thuis dit Kijkje in de keuken. Daarna rijd ik ook naar Amerongen om bij de afsluiting te zijn. Ella-Marie wordt samen met haar team kampioen van het voetbalkamp! 🎉 Toppers! Maar nog belangrijker is dat ze een superleuk weekend heeft gehad.

Een kijkje in de keuken week 23-2019

Ella-Marie is doodmoe en heeft ‘s avonds ook niet zoveel honger meer. Johan maakt een plankje met wat lekkere, kleine hapjes voor haar klaar en daarna gaat ze lekker naar bed. Johan en ik eten een Turks afbakbroodje met zelfgemaakte kipkebab (fijngesneden kipfilet gemarineerd in deze zelfgemaakte kebabkruiden) die ik bak met paprika en ui. Erbij ijsbergsla, rode ui, komkommer, tomaat, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooksaus. De knoflooksaus maak ik door half mayonaise, half Turkse yoghurt, 1 teentje uitgeperste knoflook, veel verse bieslook en zwarte peper door elkaar te roeren. We eten het op de bank en kijken ondertussen naar F1 en voetbal.

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! 😃🥰

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin