Een kijkje in de keuken week 26 2024

Een kijkje in de keuken week 26 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Om half acht staan de mannen van bouwbedrijf Verkerk weer op de stoep. Ze gaan vandaag aan de slag met de dakboorden. Johan is al vroeg de deur uit en ook Ella-Marie en ik zijn vroeg beneden. Ella gaat iets later naar school om twee toetsen te maken. Ik begin mijn dag achter de computer met een cappuccino. 

‘s Middags als Ella weer thuis is varen we naar de overkant want de blokjes van Ella’s beugel gaan eruit. Onderweg naar huis halen we een boodschapje voor het avondeten. Er staat romige tomatenorzo op het menu. 

Recept? 

Uitje, knoflook, paprika en chilivlokken aanfruiten in olijfolie. Dan 275 g volkoren orzo, 70 g tomatenpuree en verkruimelde kippenbouillontablet erbij en 1 minuut meebakken. Afblussen met citroensap. Dan onderzetten met water en al roerend in circa 20 minuten gaar koken, net als risotto. Dan scheutje room, klontje roomboter en handje parmezaan erdoor roeren en opscheppen. 

Woensdag

Ella moet vandaag nog 3 toetsen maken, daarna zit het schooljaar erop voor haar! Ondertussen wordt er op ons dak weer hard gewerkt, een groot deel van de dakpannen worden neergelegd. 

Ik werk ‘s ochtends op kantoor en ‘s middags maak ik een recept voor de website dat meteen ons avondeten is: hete kip! Ik serveer het met rijst en komkommersalade en ‘s avonds kook ik er sperziebonen bij. Was erg lekker! 

Donderdag

Vandaag worden de dakramen geplaatst, de dakkapel komt iets later. Het zagen van de isolatieplaten waar de dakramen komen geeft binnen veel rotzooi en als de mannen klaar zijn ga ik de bovenverdieping schoonmaken. Ik hoef ’s avonds gelukkig niet te koken want er is nog hete kip en rijst over van gisteren. 

Vrijdag

Aan het eind van de ochtend komen mijn schoonouders Ella-Marie ophalen. Daarna halen ze ook ons neefje op en rijden ze met z’n vieren naar Den Helder waar ze op de boot stappen naar Texel. Daar hebben ze tot en met zondag een huisje gehuurd!

Ik vermaak me de rest van de dag thuis en als Johan ’s avonds thuis is gaan we samen een boodschapje doen. We gooien voor het avondeten een eenvoudige margherita pizza in de oven die we samen delen. Later op de avond kijken we de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk en komt er nog een borrelplankje op tafel.

Zaterdag

Johan en ik hebben een klusdag. Na het ontbijt rijden we naar de bouwmarkt om wat dingen te halen om het dakraam op de badkamer af te timmeren. ‘s Avonds eten we een simpel pastaatje met gevonden schatten uit de voorraadkast en kelder.

Zondag

Johan en ik ontbijten/lunchen in de tuin met een tosti, cappuccino en koffie. Genieten! Daarna gaan we aan het werk. Zo moet onder andere het gras hoognodig gemaaid worden. Ook maak ik verse boeketjes bloemen voor in huis met bloemen uit de tuin. Heerlijk dat dat nu weer kan.

’s Avonds ging de frituurpan aan voor een frietje en een snack. Rond half acht brengen mijn schoonouders een zongekuste Ella-Marie thuis en drinken we een kopje koffie. Ze zijn in Texel op de vuurtoren geklommen, zijn lekker uit eten geweest, hebben gewinkeld in De Koog, gezwommen, een bezoekje gebracht aan het zeehondenopvang Ecomare en hebben volop genoten op het strand. Kortom, ze hadden een topweekend.

Maandag

Om half acht staan de mannen van Verkerk weer op de stoep, is Johan de deur uit en begin ik mijn werkdag thuis op kantoor. Ella-Marie heeft vakantie en kan lekker uitslapen. ’s Middags gaat Ella met een vriendin naar het zwembad en maak ik twee nieuwe recepten voor KeukenLiefde. De recepten ga ik deze week nog met je delen!

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde