Een kijkje in de keuken week 27-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Genieten jullie ook zo van dit heerlijke zomerweer? Af en toe een buitje, veel zon en niet te warm. Wat wil een mens nog meer. Vandaag is weer zo’n mooie dag en we besluiten de barbecue aan te steken voor het avondeten. Ik marineerde een varkenshaasje in wat honing en mosterd (en lepeltje zonnebloemolie en dille) en maakte een grillbakje klaar met daarin voorgekookte aardappels met courgette, rode ui, knoflook, rozemarijn, olijfolie en zout en peper. Uit de moestuin plukte ik een krop botersla voor een salade en ik maakte een lekkere saladedressing. Mmmm, was smullen.

Woensdag

Ella-Marie staat ’s ochtends al vroeg naast ons bed te stuiteren: vandaag gaan ze op schoolkamp naar Overasselt. Een fietsritje van ongeveer 32 km. Ik ben één van de moeders die meefietst en Ella is blij want we zitten bij elkaar in het groepje. We vertrekken om de 10 minuten vanaf school in kleine groepjes en krijgen een routekaart en opdrachten mee om onderweg te maken. Natuurlijk zijn er ook een paar stops waar andere moeders klaarstaan met een kleine versnapering. Het was heerlijk weer (warm, 28 graden) en de uitgestippelde route was prachtig. Stiekem was ik wel blij toen we ’s middags op het kamp aankwamen want mijn benen en billen begonnen te protesteren. Toen iedereen op het kamp was aangekomen werd er weer afscheid van elkaar genomen en werden de ouders en fietsen weer terug naar school gebracht. Eenmaal thuis belde ik met Johan om te vragen wat we vanavond zouden eten. We hadden allebei wel zin in zelfgemaakte pizza dus ging ik nog even aan de slag om pizzadeeg te maken. Helaas kwam ik erachter dat ik niet genoeg bloem had en stuurde Johan een foto door met de vraag of hij onderweg naar huis nog even bloem wilde halen. Niet veel later kon ik dan toch het pizzadeeg maken en laten rijzen. Na de eerste rijs van ongeveer een uur is het deeg verdubbeld en verdeel ik het deeg in vier bolletjes. Twee bolletjes vries ik in en andere bolletjes laat ik nog een kwartiertje voor de tweede keer rijzen. Het deeg wordt dan superluchtig. Daarna uitrollen en beleggen maar. Ondertussen als het deeg ligt te rijzen genieten Johan en ik buiten van een drankje en kletsen we bij over onze dag.

Donderdag

Ik krijg ’s middag een leuk pakketje binnen met innovatieve producten van startups bedrijven die vanaf vandaag tot en met woensdag 6 juli (morgen als je dit leest) in het schap van de Lidl liggen als Future Goods. Krekelgehaktballetjes, kombucha, vegan kaas, oesterzwamburgers, kroepoek van circulair geteelde oesterzwammen, biologisch afbreekbare koffiecups en een hip, fris drankje van de cacaovrucht. Hoe meer hiervan verkocht wordt des te groter de kans dat ze een vaste plek in het schap krijgen. Kopen kopen kopen dus! 😀 Ook kreeg ik een reep Tony’s Chocolonely die zich inzettenvoor 100% slaafvrije chocolade. Ook een goede zaak. Verder maakte ik nog een lekkere taart met frambozen voor de website (recept ga ik nog delen) en haalde ik de bolletjes pizzadeeg weer uit de vriezer die ik gisteren had ingevroren. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat we weer pizza zouden eten maar nu hoefde ik geen boodschappen te doen. Bovendien vinden wij het geen straf om weer pizza te eten. 😉

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen zitten we ’s ochtends op kantoor om te werken. ’s Middags ga ik de keuken in om de taart van gisteren af te maken en op de foto te zetten en wat andere recepten voor de website te maken. Johan rijdt eind van de middag naar het zwembad in Oss om samen met andere ouders de kinderen van het schoolkamp weer op te halen. Ze waren vanmorgen vanaf het kamp naar het zwembad gebracht om de laatste kampdag af te sluiten in het zwembad. Johan stuurde mij een berichtje toen ze bijna langs ons huis kwamen en samen met Nacho ging ik aan de weg staan. Ze kwamen in een stoet langsgereden onderweg naar school. Niet veel later kwamen Johan en Ella weer thuis en hoorden we de verhalen. Ze heeft het superleuk gehad! Daarna ging Johan nog even de tuin in om onkruid te wieden en bereidde ik nog wat dingen voor voor het avondeten. Een gerecht van de kookdag werd opnieuw opgewarmd en erbij aten we gebakken aardappels met courgette, ui en paprika en een salade.

Zaterdag

Johan zijn ouders komen halverwege de ochtend langs. Johan zijn vader maakte een klusje voor ons in de keuken, ik zat op kantoor om een artikel te publiceren, ging Johan de hagen snoeien en Johan zijn moeder ging de moestuin in om onkruid te wieden. Zo lief! Daarna werd er koffie gedronken met een stukje taart. Daarna maakten Johan en Johan de zwengelpomp die in de tuin staat om grondwater op te pompen. Toen Johan senior uit zijn broek scheurde was het tijd om naar huis te gaan. 😂 Iets later stapte Ella met een logeertas op de fiets richting het voetveer in Wamel waar opa Johan (inmiddels omgekleed) haar aan de andere kant opwachtte. Ze wilde namelijk een nachtje bij opa en oma logeren. Johan en ik zaten tot laat in de tuin een boekje te lezen want het was een heerlijke zomeravond.

Zondag

Nadat we lekker hebben uitgeslapen stappen Johan en ik aan het eind van de ochtend op de fiets om Ella op te halen bij opa en oma. Daar aangekomen treffen we ons kind in het bubbelbad aan waar ze volgens mijn schoonouders niet is uit te slaan. Haha! Snap ik. Nadat er gezellig is geborreld stappen we weer op de fiets richting het voetpontje. Onderweg stoppen we nog even bij Daisy’s om een ijsje te eten. Weer thuis gaat Johan de F1 race kijken en snijd ik wat magere à la minute filetlapjes in reepjes en kruid ze met zelfgemaakte shoarmakruiden. Vanavond eten we shoarma met pitabroodjes en frietjes.

Maandag

Als Johan en Ella de deur weer uit zijn ruim ik de keuken op, zet een was aan en trek me terug op kantoor. Daar zit ik de hele dag tot Ella ’s middags weer uit school komt. ’s Avonds als iedereen thuis is drinken we buiten nog even een drankje voordat we eten gaan koken. Of eigenlijk, pannenkoeken gaan bakken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde