Een kijkje in de keuken week 27-2023

Een kijkje in de keuken week 27-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 27-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Ik heb een kookdag. Vaste prik op dinsdag tegenwoordig en dat bevalt me erg goed. Ik probeer op dinsdag alle recepten te maken (dat zijn er meestal zes), maar als dat niet lukt heb ik een uitloop naar woensdag. Donderdag is dan mijn uitwerkdag en de dag waarop ik de nieuwe recepten voor die week erop bedenk en de boodschappen bestel. Vrijdag is geserveerd om aan het nieuwe kookboek te werken dat volgend jaar uitkomt: Koken met KeukenLiefde Wereldgerechten. In dit nieuwe boek ga je 75 wereldgerechten vinden die heel makkelijk zijn om te maken. Zoveel zin in! En zo is de week lekker gevuld. Ik kreeg alle recepten af en op de foto dus het was een prima werkdag.

Heb je onze kookboeken al? Koken met KeukenLiefde was ons eerste kookboek en bevat 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag. Koken met KeukenLiefde Familiegerechten is ons tweede kookboek en bevat 75 makkelijke hoofdgerechten die favoriet zijn bij het hele gezin (stiekem mijn favoriete boek, vol met persoonlijke favorieten die hier vaak op tafel komen). Je bestelt onze boeken hier.

 

Donderdag

Gisteren zat ik de hele dag op kantoor en maakte ik geen foto’s. Ik hoefde ook niet te koken want er waren genoeg kliekjes die we konden opwarmen. Ook vandaag werk ik grotendeels op kantoor. ’s Middags komt er leuke foodpost binnen van Johma met twee nieuwe roomkaasspreads in de smaken komkommer en tomaat en een leuk tomatenplantje. De variant met komkommer lijkt qua smaak een beetje op tzatziki. Ze zijn romig en lekker fris van smaak. De kliekjes eten van dinsdag zijn zo goed als op en aan het eind van de dag heb ik geen idee wat ik moet koken. Ella-Marie heeft zin in sushi bowl en Johan en ik hebben zin in pizza dus dat wordt het.

Vrijdag

Eind van de ochtend komt de bus van Big Green Egg voorrijden met onze eerste Big Green Egg! Johan is vrij vandaag want we krijgen meteen een workshop omdat we nog helemaal geen ervaring hebben met een kamado. Peter laat ons zien hoe alles werkt en heeft ook vlees (parelhoen en rib-eye) meegenomen om te bereiden. Johan en ik zijn superenthousiast, helemaal na het proeven. Zo mals en sappig en helemaal niet moeilijk. De komende tijd gaan we veel oefenen met verschillende ingrediënten en bereidingstechnieken. Daarna gaan we recepten met jullie delen. Verzoeknummers of heb je zelf een lekker recept dat we absoluut moeten maken? Laat het ons weten!

Zaterdag

Weekend! We rommelen lekker wat aan in en rondom huis. Johan en ik rijden ’s middags naar de Hanos in Nijmegen om wat spullen te halen voor het avondeten (anders dan een winkel Mall kan ik me hier uren vermaken). Ik was groot fan van de parelhoenfilet die Peter bereidde op de EGG en omdat we wel iets anders willen proberen nemen we mooie maiskipfilets mee naar huis. In de braadslee gooi ik wat krieltjes, wortel en spruitjes voor in de oven en ondertussen gaat buiten de EGG aan voor de maiskip. We bereidden de maiskip eerst indirect tot een kerntemperatuur van 50 graden en legden ze toen kort op het rooster voor direct grillen om mooie grillstrepen te krijgen. Ze waren heerlijk mals en sappig.

Zondag

We ontbijten samen in de keuken want het is te fris om buiten te zitten. ’s Middags gaan we ondanks de harde wind toch buiten zitten om F1 te kijken. Ondertussen legden we wat kippenvleugels op de EGG die ik had gemarineerd met cajunkruiden (tip van Peter), beetje zonnebloemolie en een klein beetje bruine basterdsuiker. We grilden ze indirect, tot ze gaar waren. Ze waren heerlijk. De volgende keer gaan we ze op het laatst aflakken zodat ze ook lekker sticky worden. (Zouden jullie hier het recept van willen? Dan hoor ik het graag.) Na de kippenvleugels bleef de EGG aan voor zelfgemaakte hamburgers. We hadden nog hamburgerbroodjes liggen van Bio Bakkerij De Trog die ik wilde proeven dus besloten we broodje hamburger te maken. Whoa, dat brood is goed. Niet dat kleffe, zoete hamburgerbrood uit de supermarkt maar stevig en heerlijk brood.

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie heeft haar laatste toetsweek erop zitten en heeft officieel nog twee weken school, maar eigenlijk is de vakantie al begonnen. Deze week hoeft ze alleen nog naar school om de boeken in te leveren, volgende week gaat ze met de klas zwemmen en is de rapportuitreiking. En dan zit het eerste jaar brugklas er alweer op. Het is voorbijgevlogen! Ik werk de komende weken nog gewoon door (net zoals Johan), maar wel op een laag pitje. Zo maak ik minder nieuwe recepten en probeer ik zoveel mogelijk recepten voor de vakantie uit te werken en in te plannen zodat ik straks een paar weken helemaal niet achter de computer hoef te kruipen. Begin van de middag worden er boodschappen thuisbezorgd voor de kookdag van morgen en als die allemaal zijn opgeruimd maak ik alvast bolognesesaus voor het avondeten zodat die lekker lang kan pruttelen. Vanavond eten we lasagne bolognese.

Een kijkje in de keuken

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Jillian Brok

  Wat leuk om altijd je kijkje in de keuken te lezen!

  1. En jij bedankt voor je leuke reactie. Dat vind ik ook weer leuk om te horen.

 2. Marion

  Zooo, wat leuk om te horen dat er een nieuw boek aan komt. Heb de andere 2 ook (2 ook mijn lievelingsboek Annemiek, maak bijvoorbeeld altijd de sate en saus daaruit) 3 komt ook hier op de plank!

  1. Superleuk om te horen Marion!

 3. Kitty

  Die bolognesesaus is GOUD. Staat hier regelmatig op het menu.

  1. Leuk om te horen Kitty! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde