Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 27 2024
Een kijkje in de keuken week 27 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Dinsdag moest Ella naar de orthodontist voor controle en staken we met het pondje over naar Tiel. Het was erg warm dus haalden we een lekker ijsje bij Daisy’s. Onderweg naar huis haalden we een paar boodschappen voor het avondeten.
Hiervoor sneed ik varkensfiletlapjes in reepjes en stopte die in een diepvrieszak om te marineren met spareribkruiden (andere kruiden kan natuurlijk ook), fijngesneden ui, paprika, knoflook en wat zonnebloemolie. Ook maakte ik knoflooksaus (1 deel mayonaise en 1 deel Griekse yoghurt mengen met 1 uitgeperst knoflookteentje en fijngesneden bieslook) en salade (fijngesneden wittekool, ijsbergsla, zoete witte ui, komkommer, tomaat en feta). ’s Avonds om 18:00 uur moest Nederland voetballen tegen Oostenrijk en wilden we met het bord op schoot voor de tv eten. Vlak voor de wedstrijd hoefde ik alleen de pitabroodjes te roosteren en de shoarma te bakken. Ik scheur mijn pita altijd in stukjes in plaats van hem te vullen.
Woensdag
Ella-Marie moest ’s middags bij de pedicure zijn in Tiel en mijn schoonmoeder was zo lief om Ella bij het pondje in Tiel op te halen en bij de pedicure af te zetten. Daarna bracht ze Ella weer terug naar de pond en haalde ik haar weer op. ’s Avonds aten we op verzoek van Ella een agv’tje met gebakken aardappels, een kip cordon bleu en bloemkool met een sausje. Ik had de bloemkool iets te lang gekookt dus het was meer bloemkoolpap. Het geheim is om niks te zeggen tegen je tafelgenoten en het te presenteren als “bloemkoolpuree aangemaakt met een lichte kaassaus”. Ze vonden het heerlijk. 😇
Donderdag
Ik zat om kwart over negen in de auto naar Rotterdam voor een afspraak met mediabureau HelloSparkle waar we mee samenwerken. Na een leuk en nuttig gesprek lekker buiten in het zonnetje reed ik weer naar huis en vertrok Ella naar school om de schoolboeken in te leveren. ’s Middags maak ik nog een nieuw recept voor Keukenliefde: een klassieke komkommersalade. Daarna ging ik meteen maar door het avondeten. Ik maakte pasta met spekjes, broccoli en kaassaus uit een zakje.
Recept? 125 g gerookte spekreepjes goudbruin bakken in een beetje olie in een wokpan. Ondertussen pasta naar keuze koken. Dan gesnipperd uitje, knoflook, fijngesneden broccoli, rode paprika en verkruimeld kippenbouillonblokje toevoegen. Even meebakken tot de ui zacht is. Dan water toevoegen (hoeveelheid water dat je nodig hebt om kaassaus aan te maken), deksel op de pan en koken tot de groenten beetgaar zijn. Dan kaassauspoeder uit het zakje erdoor roeren tot je een lekkere saus hebt. Eventueel wat extra water toevoegen als saus te dik of te zout is. Ik roer ook nog een scheutje kookroom en een handje geraspte parmezaan door de kaassaus voor extra romigheid en smaak. Dan de pasta afgieten en door de saus roeren.
Het bouillonblokje kun je ook achterwege laten als je bang bent dat het te zout wordt. Of gebruik het bouillonblokje maar laat het zakje kaassaus achterwege. Voeg dan wel 250 ml water toe, het bouillonblokje, scheutje room en parmezaan. Zo maak je zonder zakje ook een lekkere kaassaus.
Vrijdag
Vrijdagochtend kwam er iemand kijken voor de aansluiting van de zonnepanelen. Daarna gingen Johan en ik samen op pad en op de terugweg naar huis haalden we boodschappen voor het avondeten. Johan stak ’s avonds het ei aan om kip gevuld met pesto en spek te grillen. Op de plancha grilde hij broccoli en in de skillet bakte hij aardappels. Verder pofte hij wat tomaatjes in de oven en maakte hij pestoroomsaus. Ik hoefde helemaal niks te doen. Looooove it!
Zaterdag
We waren eigenlijk niet van plan om deze zomer het zwembad op te zetten (want = verbouwing en dus andere prioriteiten) maar zijn toch gezwicht. We gaan niet op vakantie en mochten we toch nog een echte zomer krijgen dan is het fijn dat we thuis kunnen plonzen. Bovendien, het opzetten is zo gebeurd.
Johan zet het zwembad op en ik maak hem schoon. Daarna kan de tuinslag erin en kunnen we genieten. Tenminste, als het warm is en de zon schijnt dan. 🙄
Ella-Marie eet ’s avonds iets eerder en gaat daarna naar het zwembad bij ons in het dorp want het is discozwemmen. Johan en ik eten binnen een zelfgebakken frietje voor de tv en kijken voetbal.
Zondag
Op zondag komt er op KeukenLiefde niks online en betekent dat ik niet achter een computer hoef te kruipen. Heerlijk is dat. Meestal zit ik al vroeg in de keuken of in de tuin als het weer het toelaat met een kop cuppuccino en leesvoer.
Niet veel later komen ook man en dochterlief naar beneden en wordt er samen ontbeten.
Daarna wordt er verder geklust. Johan trekt elektrakabels en legt een waterleiding aan op de toekomstige slaapkamer van Ella-Marie.
Het is vandaag voorlopig de laatste warme dag dus Ella en ik nemen ’s middags een frisse plons in het zwembad dat inmiddels halfvol is. Het was even doorbijten maar daarna was het heerlijk.
’s Avonds eten we sushibowl met gerookte zalm van het ei. Daarna wordt er nog voetbal gekeken en is het bedtijd. Het weekend zit er weer op.
Maandag
Johan vertrekt om zeven uur naar zijn werk. Om half acht staan de dakmannen weer op de stoep. Ik begin mijn werkdag op kantoor achter de computer met een kop cappuccino. De tiener heeft vakantie en neemt het ervan. Pas om tien uur hoor ik boven beweging.
Tussen het werk door draai ik wasjes en hang ze buiten op. Het zwembad is inmiddels vol en daar haal ik de stofzuiger doorheen. Het water ziet er uitnodigend uit maar het is krap 20 graden. 🥶
‘s Middags maak ik een nieuw recept voor Keukenliefde, kip in mosterd-dilleroomsaus. Recept ga ik morgen of overmorgen met je delen. Ik serveerde er rijst en sperziebonen bij. We warmen het ‘s avonds op in de magnetron.
Eind van de middag wil Ella toch graag even plonzen. Het is immers zomer dus weer of geen weer, er zal gezwommen worden.
Deel je reactie