Een kijkje in de keuken week 39-2022

Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Mijn voornemen om één vaste kookdag in de week te hebben is weer veranderd. Ik vind het toch wel intensief om meerdere recepten te maken op één dag en verspreid ze liever over meerdere dagen. Vaak zit ik nu ’s ochtends op kantoor en ’s middags ga ik de keuken in om één of twee recepten te maken. En dat bevalt me wel tot nu toe. Ik had net kruimelmuffins gemaakt en op de foto gezet als Ella-Marie ’s middags uit school komt. Terwijl Ella aan de keukentafel haar huiswerk maakt, bereid ik alvast het avondeten voor. Er staat een makkelijke traybake met groenten en gekruide kippendijen uit de oven op het menu. Althans, dat was de bedoeling. Ik was alleen even vergeten dat de grote oven van het fornuis het niet meer doet. Kak. De kleine oven doet het wel maar daar past de braadslee niet in. Er is een nieuw onderdeel besteld voor de oven, maar tot die tijd zal ik het even zonder mijn grote vriend moeten doen. De kippendijen, krieltjes en groenten worden uiteindelijk gebakken in de koekenpan. Kan natuurlijk ook prima. Na het eten gingen Johan en ik naar de school van Ella-Marie voor ouderavond.

Woensdag

Ella-Marie is vroeg uit school vandaag. Omdat ik nog wat muffinbeslag en deegkruimels over had van het recept van gisteren mag ze daar iets lekkers mee maken. Ze bakt een mini-kruimelcake. Ondertussen pluk ik in de moestuin nog een lading tomaten en pompoenen. Daarna ga ik nog even boodschappen doen en daarna begin ik aan het avondeten. Op het menu vanavond staan sajoerboontjes, speklappen in ketjapsaus en rijst.

Donderdag

Ik begin de dag weer op kantoor, daarna ga ik de keuken in om een KL-recept te maken. In het boekje van de Cuisinart ijsmachine had ik een tijd geleden het recept gezien voor appel kruimel roomijs en ik kon het niet meer uit mijn hoofd krijgen. Vandaag ga ik een poging wagen. Gisteravond had ik het vanilleroommengsel al gemaakt en in de koelkast gezet. Vandaag hoef ik alleen de appelmoes, deegkruimels en praliné te maken. Daarna doet de ijsmachine de rest van het werk. Het resultaat was verrukkelijk! (Recept ga ik met je delen.) Tussendoor belde ik ook even naar de huisarts want Ella haar hand is ontstoken. Ze was vorige week gevallen en had toen een schaafplekje op haar handpalm. Daar is waarschijnlijk vuil in gekomen want het was inmiddels ontstoken. We kunnen ’s middags meteen terecht en dus app ik Ella dat ze eerder weg moet van school. Als ze thuis is gaan we direct naar de dokter en krijgt ze een antibioticakuur voorgeschreven. Als we in de wachtkamer zitten stuurt mijn moeder nog een foto door van een zelfgemaakt boeketje uit de tuin. Zij kan dat. ’s Avonds eten we sushi-bowl (recept lijkt hierop) met krokante kip en avocado. Hier mag je Ella ’s nachts voor wakker maken.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en we gaan samen weer op pad op zoek naar een eetkamertafel en stoelen. Nadat we eindelijk mooie eetkamerstoelen en barkrukken voor het eiland hebben gevonden en die besteld hebben gaan we lunchen bij Van der Valk. Johan gaat voor een uitsmijter en ik voor een broodje carpaccio. Ik kreeg pestodressing in plaats van de bestelde truffelmayo maar ik ben de moeilijkste niet. Het was lekker. Eenmaal weer thuis gaan we nog even een rondje wandelen met Nacho. Omdat we ’s avonds allemaal nog vol zitten van de lunch (Ella had op school een warm stokbroodje kruidenboter gekocht in de schoolkantine) skippen we het avondeten en kijken ’s avonds een filmpje waarbij er een borrelplankje op tafel komt met kaasjes en zelfgemaakte eiersalade en carpacciotapenade. Geen hele gezonde eetdag voor ons allemaal maar wel een lekkere! 😁

Zaterdag

Terwijl Johan met Ella mee is naar een uitwedstrijd van de voetbal, maak ik nog snel twee nieuwe recepten voor KL. We hadden ’s ochtends de tafel en eetstoelen uit de eetkamer tijdelijk even in de keuken gezet. We zitten graag in de keuken en deze tafel en stoelen zijn een stuk comfortabeler dan de andere. Het is tevens een prima tafel om de recepten op te fotograferen. Als ik klaar ben en de keuken is weer opgeruimd haal ik snel een paar boodschappen voor het avondeten. Ik had zin in zelfgemaakte shoarma en als ik thuis ben snijd ik de magere varkensfiletlapjes (kipfilet of kipdijfilet kan ook) in dunne reepjes en kruid ze op gevoel met paprikapoeder, gember, komijn, kurkuma, koriander, knoflook-, en uienpoeder, cayennepeper, kardemom, oregano, zout en peper uit de molen en een klein scheutje zonnebloemolie. Even goed alles in het vlees masseren en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Als ik aan het stofzuigen ben komen ook Johan en Ella weer thuis. De shoarma eten we ’s avonds met pitabrood (Johan en Ella), frietjes uit de airfryer, salade en zelfgemaakte knoflooksaus.

Zondag

Vandaag doen we helemaal niks. Nou ja, behalve dan huiswerk maken, grasmaaien, de schuur opruimen, trampoline springen en pannenkoeken bakken.

Maandag

De wekker gaat om 5:55 uur. Een nieuwe week begint. Als Johan en Ella-Marie de deur weer uit zijn ga ik aan het werk op kantoor. ’s Middags maak ik nog twee nieuwe recepten voor KL. ’s Avonds eten Johan en ik opgewarmde KL-recepten en maak ik voor Ella een sushi bowl. Na het eten gaat Ella naar de voetbal en ’s avonds kijken we een nieuwe aflevering van Chateau Meiland. That’s all folks!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde