Een kijkje in de keuken week 36-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

De eerste schooldag op het voortgezet onderwijs is aangebroken voor Ella-Marie. Vanaf nu moet ze elke dag bijna 20 km fietsen, moeten we nog vroeger opstaan, maakt ze soms lange dagen en zal er huiswerk zijn. Als Johan en Ella de deur uit zijn ga ik thuis op kantoor aan de slag. Ik heb 6 weken heel weinig gedaan voor KeukenLiefde dus er is werk aan de winkel. Als Ella ’s middags weer thuiskomt heeft ze een hele leuke dag gehad. Fijn! Ik ga ’s avonds nog even de moestuin in om tomaatjes en de laatste sperziebonen te plukken. Kunnen we van de week nog een keer verse tomatensoep eten. De pompoenen zijn ook bijna goed. Eens bedenken wat ik hiermee nog meer kan maken behalve soep. Pompoensoep is al goed vertegenwoordigd op KL.

Woensdag

Eindelijk komt de krans binnen die ik had besteld voor de keukenschouw. Ik vond een hele mooie op de website van Art de la Fleur gemaakt met blad van steeneik, tijm en eucalyptus. Ben heel benieuwd hoe hij indroogt en hoelang hij mooi blijft. Verder heb ik vandaag sinds lange tijd weer een kookdag. Ik had wat last van opstartproblemen (want zo geen zin!) maar als ik eenmaal bezig ben krijg ik er weer plezier in. Omdat ik geen echte maaltijden maakte moet ik ’s avonds alsnog aan de slag voor het avondeten. Dat wordt een pastaatje met allerlei ingrediënten die ik opscharrel uit de koelkast: fusilli met groenten en gorgonzolaroomsaus it is.

Donderdag

Ook vandaag staat er weer een kookdag op de planning. Ik was helemaal door mijn recepten heen dus moet flink aan de bak om een nieuwe voorraad op te bouwen. De recepten waren weer goed gelukt en ik heb zin om ze met je te delen.

Vrijdag

Ik krijg foodpost thuisbezorgd van Tony’s Chocolonely. Ben & Jerry’s heeft zich aangesloten bij de missie van Tony’s om een einde te maken aan moderne slavernij in de cacaoteelt en om dat te vieren zijn ze een samenwerking aangegaan met limited editions chocoladerepen en ijspints. Leuk initiatief. 😋 Voor het avondeten maak ik een pan verse tomatensoep met de tomaten die ik dinsdag plukte in de moestuin. Dit recept maar dan zonder de gehaktballetjes. Zo simpel en zo lekker! Na het eten wordt er nog wat gerommeld en trekt Johan de stop uit het zwembad. Na een prachtige zomer is het tijd om hem weer op te ruimen.

Zaterdag

Terwijl Ella-Marie de eerste voetbalwedstrijd van het seizoen heeft gaan Johan en ik nog even op pad om eettafels en stoelen te bekijken voor in de keuken. Daarna slaan we nog wat spulletjes in voor de KL-webshop en tussen het shoppen door genieten we van een punt skivlaai met kersen. Wist je dat er op KL ook hele lekkere vlaairecepten staan? Deze ijsbergvlaai met abrikozen en appelkruimelvlaai met kaneelroom maak je gewoon zelf. Weer thuis ruimen we de spullen op en hangt Johan de krans op aan de keukenschouw. Zijn er heel blij mee! Voor het avondeten maak ik gebakken zalm met basilicumroomsaus, gebakken aardappeltjes en gekookte sperziebonen, wortel en doperwten.

Zondag

Terwijl ik snel iets online zet op KL zorgen Johan en Ella voor het ontbijt. Er staan pancakes op het menu. Dit keer niet zelfgemaakt maar uit een pak waar je zelf melk en eieren aan toe moet voegen. We vonden het helaas geen succes, ze waren heel droog en hadden weinig smaak. Volgende keer weer zelf maken dus. Na het ontbijt gingen we nog even op pad, onder andere naar de Action voor wat broodnodige prullen. Eind van de middag keken we buiten de F1 in Zandvoort en daarna ging ik aan de slag met het avondeten. Ik maakte wederom een pastaatje, dit keer met broccoli, spekjes, tomaatjes en kaassaus. Na het eten gingen we nog aan de slag om het laatste bodempje water uit het zwembad te scheppen en hem schoon te maken en werd de was opgeruimd. Daarna nog even tv gekeken en ons bed weer opgezocht.

Maandag

Een nieuwe week begint weer. Johan en Ella-Marie zijn vroeg de deur uit en ik heb vandaag een kantoordag. ’s Avonds maak ik een Hollands agv’tje met gebakken tartaartjes, zelfgemaakte jus, frietjes en aardappelwafeltjes uit de airfryer en gekookte broccoli en wortel. Een echt scharrelmaaltje. Na het eten ruimen Johan en Ella het zwembad op en ruim ik de keuken op. Daarna wordt de plek waar het zwembad stond opnieuw ingezaaid met gras, worden er twee manden was opgeruimd en nog even tv gekeken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Hoi Annemiek, jullie laten het zwembad gewoon leeglopen in de tuin.
  Daar zitten toch chemicaliën in?
  Kan dat geen kwaad met de moestuin?
  Groetjes,
  Yvonne

  1. Hoi Yvonne, het enige dat we toevoegen aan het water is chloor en dat bouwen we af voordat we het bad laten leeglopen zodat er niks meer inzit.

   1. Yvonne

    Hoi Annemiek, bedankt voor het antwoord.
    Ik vroeg mij dat zomaar af.
    Maar dan is het duidelijk.
    Tomaatjes enz. met chloor lijken mij niet gezond 😁
    Groetjes, Yvonne

 2. Miranda

  Hoi Annemiek, ik ben erg benieuwd hoe jij die jus hebt gemaakt.
  Zou je dit willen delen? Ik ben hier zelf namelijk niet zo’n ster in. Alvast bedankt!

  1. Hoi Miranda, hier het recept voor zelfgemaakte jus. In plaats van runderfond kun je ook runderbouillon gebruiken of voor een vega variant, groentefond of -bouillon.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde