Een kijkje in de keuken week 35-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Voordat ik eten ga koken blader ik de nieuwe Koken & Genieten door. Ondertussen maait Johan het gras. 🙂

Een kijkje in de keuken week 35-2019

Vandaag op het menu: pasta carbonara met sperziebonen en sla!

Dinsdag

Knuffelen met Puk! Wat worden onze Puk en Marie alweer groot. Sinds kort mogen ze lekker naar buiten en dat vinden ze geweldig! Ze vliegen de boom in, gaan op ontdekkingstocht en sprinten weer terug naar binnen als ze een eng geluid horen.

Een kijkje in de keuken week 35-2019

’s Avonds steken we de barbecue nog eens aan. Erop gaat een hele kip en een schaal vol groenten. Erbij wat frietjes uit de Airfryer en klaar is onze smulmaaltijd.

Woensdag

Als het aan mij ligt eten we elke dag lasagne. 🙂 Dit keer maak ik een variant zonder tomatensaus maar met romige bechamelsaus met spinazie en gegrilde aubergine. Een recept van HelloFresh. Ik maak ook regelmatig een variant op dit recept met zalm. Ik laat de aubergine dan achterwege en vervang deze door gesneden plakjes (niet te dun), rauwe zalm. Love it!

Donderdag

Ik sta in de keuken om twee nieuwe KL-recepten te maken waaronder deze heerlijke bobotie met sperziebonen. Recept komt eraan!

Een kijkje in de keuken week 35-2019

Onze buren komen vanavond op visite en omdat ik graag iets lekkers bij de koffie serveer maak ik een appeltaart. Met appels uit eigen tuin natuurlijk! Ik heb dan altijd het idee dat de taart nóg lekkerder smaakt. Onzin natuurlijk, dat is de beleving.

Vrijdag

Van de buren had ik gisteravond deze prachtige bos bloemen gekregen. De buurvrouw heeft dit boeket zelf samengesteld want ze heeft haar eigen bloemenatelier. Heerlijk, verse bloemen in huis! Ik word daar echt gelukkig van.

Een kijkje in de keuken week 35-2019

Mijn ouders zijn vandaag 50 jaar getrouwd en Johan en Ella-Marie hebben daar allebei verlof voor gekregen. Halverwege de ochtend rijden we naar mijn ouders om koffie te drinken met gebak.

Daarna hebben we een verrassing voor ze in petto en brengen we ze zonder iets te vertellen naar recreatiegebied de Gouden Ham. Daar hebben we voor de middag een grote sloep gehuurd om te varen. Koelbox mee met hapjes en drankjes en genieten maar! Het was prachtig weer en omdat er blauwalg ontdekt was in het water hadden we de hele plas bijna voor onszelf alleen. 🙂

Na een heerlijke middag op het water sluiten we de dag af met een etentje bij Eeterij de Pont in Maasbommel. Dankzij het mooie weer kunnen we lekker buiten op het terras eten.

Zaterdag

Het is wederom een prachtige zomerdag. Ella-Marie heeft een voetbalwedstrijd en terwijl Johan en Ella op het voetbalveld zijn werk ik nog wat achter de computer en maak het huis aan kant. ’s Middags doen we boodschappen en we rijden langs de slager om biefstuk (voor Ella en mij) en entrecote (voor Johan) te halen voor het avondeten. ’s Middags gaat Ella-Marie nog even naar het zwembad en Johan en ik rommelen in de tuin. Rond een uurtje of zes steekt Johan de barbecue aan. Net als hij de schaal met groenten en het vlees op de barbecue heeft liggen, verandert het weer. De stapelwolkjes zijn veranderd in donderwolken en de wind steekt op. Terwijl ik binnen de aardappelpuree sta te maken, breken buiten de hemelsluizen open. Johan kan nog net op tijd de barbecue onder de overkapping rijden en doet een schietgebedje dat het vuur niet uitwaait.

Gelukt! Niet veel later zitten we binnen met de kaarsjes aan heerlijk te smullen van onze maaltijd.

Zondag

Ontbijten met zelfgemaakte appeltaart wafels! Het recept gaan we delen.

Daarna maak ik nog een lekker bladerdeeghapje voor KL. Ella-Marie mag zich uitleven op de restjes bladerdeeg en belegd die met onder andere mini-marshmallows, geschaafde amandelen en suiker en kaneel. 🙂

Als de keuken weer is opgeruimd maak ik tzatziki en zet ik vlees in de marinade voor het avondeten. ’s Avonds eten we wraps met zelfgemaakte gyros en tzatziki.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde