Een kijkje in de keuken week 34-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

De laatste vakantieweek van Ella-Marie is ingegaan. Gisteren gingen we samen een dagje naar de Efteling, vandaag moet ik werken. Johan brengt Ella-Marie daarom ’s ochtends naar zijn moeder om een nachtje te logeren. Ik begin de dag altijd met dezelfde routine: bedden opmaken, was verzamelen en aanzetten, keuken opruimen en vaatwasser uitpakken. Nacho, Puk en Marie eten geven, buiten spelen met Nacho en een rondje stofzuigen. Dan zet ik een beker cappuccino en begint mijn werkdag rond negen uur achter de computer. Na mijn cappuccino drink ik de rest van de dag water en thee. Ik ben dol op losse thee en gebruik daarvoor een thee-ei. Dit thee-ei met leuke houder om hem op te hangen, of op te leggen is nu verkrijgbaar in onze webshop! 🙂

Een kijkje in de keuken week 34-2020

’s Middags moet ik weer een paar kookboeken wegbrengen naar het postkantoor en haal ik gelijk boodschappen voor het avondeten. Vanavond eten Johan en ik ons favoriete gerecht lasagne! Dit recept. Met een lekkere salade erbij.

Woensdag

Terwijl Ella-Marie, oma, haar tante en neefje zich een dagje in Burgers’ Zoo vermaken, heb ik het rijk voor mezelf alleen.

Helaas ben ik minder productief dan ik zou willen; ik ben druk met huishoudelijke klusjes, mails beantwoorden en foto’s maken voor de webshopartikelen. Als ik ’s middags met Nacho even in de tuin speel loop ik door de moestuin en erger ik me aan het onkruid. Voor ik het weet sta ik 20 minuten onkruid te trekken. Terwijl ik eigenlijk recepten moet uitschrijven en een werkplanning moet maken voor kookboek twee. Ik doe het mezelf natuurlijk aan, maar dat is voor mij dus het nadeel van thuiswerken. Ik raak snel afgeleid en stoor me aan een rommelig huis. Pas als alles schoon en opgeruimd is kan ik productief zijn op kantoor. Johan heeft dat trouwens niet. Die gaat op kantoor zitten met een takenlijst en gaat niet eerder weg voor het klaar is. Jaloers!

Ik maakte overigens wel mooie foto’s van de boekenstandaard die nu verkrijgbaar is in onze webshop! ? Ook geschikt om je tablet of smartphone op te zetten.

’s Avonds gaan we eten bij Johan zijn ouders ter ere van hun trouwdag. Als ik bij mijn schoonouders aankom, krijg ik van Ella-Marie en neefje Levi meteen hele enthousiaste verhalen te horen over hun dag in Burgers’ Zoo. Ze vonden het geweldig! Johan zijn ouders steken ’s avonds de barbecue aan.  Het was weer gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

Donderdag

De laatste twee vakantiedagen van Ella-Marie zijn aangebroken. We rommelen een beetje rondom huis vandaag. ’s Middags rijden we even naar de Action om wat rond te snuffelen en kopen we een kleinigheidje voor de buren, waar we vanavond op de koffie gaan. Zaterdag heb ik een kookdag gepland staan en daar halen we alvast de boodschappen voor.

’s Avonds eten we gebakken krieltjes met kipschnitzel en salade. Daarna kleden we ons om en gaan we op visite bij onze overburen. We hebben tot laat in de tuin gezeten, het was een prachtige zomeravond!

Vrijdag

Ik word om negen uur wakker van de geur van kaneelbroodjes. Ella-Marie is stilletjes naar beneden gegaan om het ontbijt klaar te maken en de tafel te dekken. Zo leuk en gezellig dit! Ella-Marie had trouwens een eigen variant gemaakt van kaneelbroodjes en maakte er kleine pakjes van. Ze waren heerlijk.

Ella-Marie heeft nergens zin in vandaag en wil graag een dagje chillen. Ik vind het prima om thuis te blijven. Er is altijd genoeg te doen. 😉 Ik maak het zwembad schoon zodat Ella-Marie nog een keer kan zwemmen. Vandaag is waarschijnlijk de laatste dag dat het kan (of lekker is), want vanaf morgen gaan de temperaturen naar beneden en lijkt de zomer voorbij te zijn.

’s Avonds eten we spaghetti carbonara met caprese salade en geroosterde courgette uit de oven.

Zaterdag

Ik zou eigenlijk een kookdag hebben vandaag, maar besluit de recepten door te schuiven naar maandag. Voor de lunch snijd ik afbakpistoletjes open en beleg die met kaas, kipfilet, paprika en courgettereepjes. Even in de oven en smullen maar!

Een kijkje in de keuken week 34-2020

’s Middags gaan we houtkachels kijken (we hebben nu een Geldersche potkachel maar willen graag een houtkachel met glazen deur) en daarna rijden we even langs mijn ouders. Mijn moeder had vetplantjes gestekt en bloemzaden verzameld dus we gaan zoals altijd niet met lege handen naar huis.

’s Avonds eten we een pizzaatje en kijken Harry Potter en de Relieken van de dood deel 1. Vonden we allemaal mwah….

Een kijkje in de keuken week 34-2020

Margherita diepvriespizza zelf extra belegd…

Zondag

Ontbijten met kaneelbroodjes! Dat is momenteel ons favoriete zondagochtend ontbijt.

Een kijkje in de keuken week 34-2020

’s Middags rommelen we in de tuin.

’s Middags gaan we op visite bij Johan zijn oma, die volgende week 92 jaar wordt! Ze was onlangs gevallen waardoor er een scheurtje in haar schouderblad was gekomen, vandaar de mitella. Ondanks haar leeftijd is ze nog goed bij de tijd en is altijd overal van op de hoogte. 🙂

’s Avonds koken Johan en Ella. Ze maken een Italiaanse biefstuksalade met zelfgemaakt pesto. Smullen! Dit recept.

Maandag

Ella-Marie is vandaag voor het eerst na zes weken vakantie weer naar school. Johan is naar zijn werk en ik heb wederom het rijk alleen. Ik schrijf onder andere dit kijkje in de keuken, kook vier nieuwe recepten en fotografeer ze. Daarna werk ik de recepten uit op de computer en bewerk de foto’s. Ik maak trouwens allemaal recepten met courgette, anders kom ik er nooit vanaf! 🙂

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde