Een kijkje in de keuken week 38-2022

Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is weer een doodgewone werk- en schooldag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Tussendoor doe ik wat huishoudelijke klusjes zoals wasjes draaien en stofzuigen. ’s Avonds eten we een Hollands agv’tje: geroosterde aardappels uit de oven, sperziebonen en een gebakken kipschnitzel. Voor Johan en Ella had ik de kipschnitzel belegd met een plakje cheddar en voor mezelf met gorgonzola. Ella wilde ook wel een stukje met gorgonzola (net zo’n kaaskop als haar moeder) dus besloten we de helft te ruilen.

Woensdag

We eten ’s avonds lekker en simpel: belegd naanbrood uit de oven met een kom courgettesoep erbij.

Een kijkje in de keuken week 38-2022

Donderdag

Vandaag heb ik een kookdag. Ik had in de planning staan om zes nieuwe recepten te maken, maar dat was een beetje te enthousiast. Morgen dus weer een kookdag. Iedereen pakt ’s avonds eten waar hij of zij zin in heeft.

Vrijdag

Vandaag maak ik de rest van de recepten die eigenlijk voor gisteren op de planning stonden. Als ik klaar ben en de keuken is opgeruimd gaan Johan en ik nog even een wandeling maken met Nacho. Het had net geregend en de geur die in de lucht hing was heerlijk. (Wist je dat die geur een naam heeft: ‘Petrichor’.) ’s Avonds ging de houtkachel aan en keek ik (en Johan half) de filmklassieker You’ve got mail. Had hem al heel lang niet meer gezien, maar blijft een heerlijke film.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal. Johan haalt haar op want ’s middags gaan we kijken bij het Fruitcorso in Tiel. Johan zijn zus loopt mee met de jeugdwagen van Maurik die haar zoontje Levi heeft ontworpen. Wekenlang zijn ze druk geweest met plakken en vandaag kan eindelijk iedereen hem zien. De moestuin is nog mooier geworden dan Levi hoopte. Ze haalden uiteindelijk de vijfde prijs in de optocht en ’s avonds bij de verlichte optocht pakten ze de tweede prijs. Trots!

Zondag

Nadat we hebben uitgeslapen en hebben ontbeten rijden we nog even naar Utrecht om eettafels te bekijken en lopen we daarna nog binnen bij IKEA waar het Megadruk was. Slecht idee op een druilerige zondag. ’s Avonds warmden we wat kliekjes op als avondeten.

Maandag

De wekker gaat om 5:55 uur. Een nieuwe week is aangebroken. Als iedereen weer de deur uit is nestel ik mezelf met een mok cappuccino op kantoor achter de computer. Tussen het werk door kijk ik met een half oog naar de begrafenis van Queen Elizabeth. Je kan er wat van vinden, maar ik vond de hele operatie indrukwekkend om te zien. ’s Avonds eten we iets heel lekkers dat makkelijk om te maken en goedkoop is: tomatenrisotto. Wat mozzarella en een drupje balsamicocrème bovenop maakt het af.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde