Een kijkje in de keuken week 4-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Van Bresser Benelux krijg ik drie prachtige flat lay’s opgestuurd. Superleuk en heel erg welkom want deze gebruik ik altijd voor de food fotografie. De eerste food foto’s op een van deze ondergronden zijn al gemaakt (zie donderdag hieronder) en zie je binnenkort in een recept voorbijkomen. ’s Avonds warm ik wat kliekjes (zelfgemaakt jachtsauspannetje en gehaktballetjes) op voor het avondeten en gooi een paar frietjes in de airfryer om erbij te serveren. Prima dinsdagavondmaaltje.

Woensdag

Ik had nog wat wafelbeslag met geraspte pure chocolade in de koelkast staan en besluit er pancakes van te bakken als ontbijt. Dat viel in goede aarde. ’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella-Marie spelen. Ze maken samen loaded nachos met zelfgemaakte guacamole als lunch. Ella moet ’s avonds naar de scouting en eet iets eerder dan mij en Johan. Een salade want heeft gek genoeg heeft ze niet zoveel trek. Ik duik ’s middags de moestuin in om wat aardpeerknollen op te graven. Een van de lekkerste wintergroenten die er maar is vind ik. Nadat ik ze grondig heb gewassen snijd ik ze in flinterdunne plakjes en bak ze goudbruin en krokant in boter in de koekenpan. Later bak ik nog wat hazelnoten mee en ondertussen maak ik een romige preirisotto met Grùyere. De gebakken aardpeer en hazelnoten schep je voor serveren over de risotto. Dit recept (van HelloFresh). Ik maakte het twee jaar geleden voor het eerst en Johan en ik vonden het zo lekker dat we direct aardpeer in de moestuin plantten. In de zomer groeien er hoge stengsels uit met prachtige gele bloemen die veel aan zonnebloemen doen denken en in de winter geniet je van de knolletjes. Wij hebben hem inmiddels uit de volle grond gehaald en in een grote teil met grond gedaan omdat hij erg woekert. In een teil blijven de knolletjes wat kleiner maar voor de smaak maakt dat niets uit. Het is een groente die je niet zo snel tegenkomt in de supermarkt. Dat heeft denk ik te maken met het feit dat ze na het rooien maar kort houdbaar zijn. De smaak is aards en licht notig.

Donderdag

Er staat weer een kookdag op het programma en ik ben grotendeels in de keuken te vinden vandaag. Tussen het koken en fotograferen door worden en nog nieuwe spullen voor de webshop afgeleverd. Je zag enkele producten al voorbij komen in de Instagram stories. De compost bakken waren niet lang na het delen van de stories al uitverkocht! Niet getreurd, de nieuwe zijn alweer onderweg. We verwachten ze eind van deze week binnen, dus je kunt ze alweer bestellen in de webshop! Ondertussen was het buiten koud en guur en regende het hagelstenen. Brrrr…. ’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella spelen en wordt er in de keuken slijm gemaakt en een video opgenomen. Welja. Gelukkig hoef ik ’s avonds niet meer te koken, alleen op te warmen.

Vrijdag

Halverwege de ochtend komt de postbezorger een grote doos bezorgen. Erin vind ik een mooie felicitatiekaart van de schoonfamilie en een grote bos bloemen, voor de 12,5 jarige trouwdag van Johan en mij. NEE! In onze gedeelde agenda stond dat dat pas maandag is. Oeps! 😱Niet dat we wilde plannen hadden aangezien bijna alles nog dicht zit, maar toch. Zonder deze lieve attentie was dit jubileum bijna aan onze neus voorbij gegaan. Nadat Johan en ik elkaar (telefonisch) hebben gefeliciteerd en ik de bloemen op een vaas met water heb gezet ga ik nog even aan het werk. We hadden niks bijzonders in huis voor het avondeten en omdat niemand zin had om te koken genoten we ’s avonds van een feestelijk thuisbezorgdiner. Pizza en een frietje voor El en mij en kapsalon voor manlief. Het was een dag om nooit te vergeten.

Zaterdag

We rommelen een beetje in en rondom huis vandaag en zetten alvast wat nieuwe producten in de webshop die we van de week binnen hadden gekregen. Onderstaande producten (behalve de borden) vind je al in de webshop. De rest volgt z.s.m. Zoals ik al zei waren de compostbakken uitverkocht maar je kunt ze alweer bestellen in de shop, wij verwachten ze eind van deze week weer binnen te krijgen en pakken ze dan direct voor je in. Eind van de middag maken we een lekkere wandeling met Nacho en ’s avonds eten we broodje hamburger met zelfgesneden ovenfrietjes  (vastkokende grote aardappels schillen en in frietjes snijden, omhusselen met olijfolie, gedroogde rozemarijn, paprikapoeder en zeezout uit de molen en uitspreiden in een enkele laag op het bakblik. Dan ca. 30 minuten in het midden van de oven bakken op 200 graden).

Zondag

Toen ik zondag beneden kwam trof ik Johan ik de keuken aan die op het punt stond een appeltaart de oven in te schuiven. Wat een heerlijke verrassing! De pan, het pak bloem en het recept kregen we een tijdje geleden van Combekk. De zware gietijzeren double handle pan is niet het eerste waar je aan denkt om een appeltaart in te bakken, maar het was een succes kan ik je zeggen. Na het bakken komt de appeltaart heel makkelijk los en de bodem was heerlijk knapperig en krokant. Mocht je het je afvragen, de afmeting van de pan is 24 cm. ’s Avonds gingen we kaasfonduen ter gelegenheid van ons 12,5 jarige trouwjubileum van afgelopen vrijdag. We wilden het graag toch een beetje vieren en in ons geval lukt dat het beste met lekker eten. We hadden een pak kant-en-klare kaasfondue van Emmi Kaltbach (aanrader vonden wij) en erbij kwamen kipsateetjes, gehaktballetjes, stokbrood, kort geblancheerde groenten (bloemkool, broccoli, spruitjes) en paprika en aardappelkroketjes. Als afsluiting hadden we een chocolade fondue met fruit en lange vingers. Was gezellig en heerlijk.

Maandag

Ik begin de dag met het klaarmaken en verzenden van pakketjes voor jullie. De Keukenliefde-shop is een mooie aanvulling op de website en we vinden het superleuk om te doen. We proberen het assortiment langzaam maar zeker uit te breiden en een stijl te vinden die bij ons past. Landelijk is keyword maar daarin heb je veel verschillende stijlen. Ik heb een abonnement op het magazine Wonen Landelijke Stijl die ik verslind, ik haal er zoveel inspiratie uit. Maar vaak vind ik het te sober. Dan mis ik kleur, warmte en gezelligheid. Onze stijl zit hier een beetje tussenin en dat is wat we willen doorvoeren in ons webshop assortiment. Ons avondeten was een gebakken prutje van bij elkaar gesprokkelde groenten, opgewarmde gehaktballetjes en zelfgesneden ovenfrietjes. Zag er totaal niet smakelijk uit maar dat was het wel.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Hi! Hartelijk gefeliciteerd met jullie 12,5 jaar! Wij waren in oktober tien jaar getrouwd maar als mijn vader geen kaart had gestuurd was het ook aan ons voorbij gegaan. Ik ga onze 12,5e vast in de digitale agenda zetten!

    1. Oh jij ook al haha! Het is toch erg hè. 😉 Gelukkig maar dat er lieve mensen zijn die ons soms helpen herinneren. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde