Een kijkje in de keuken week 47-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken van week 47.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Vandaag is het feest want mijn toyboy is jarig! 🥳 Johan is vandaag 39 jaar geworden. Het is een echte feestweek want aankomende zaterdag word ik 42 jaar. Johan is vandaag lekker vrij en rommelt thuis wat aan. Ella-Marie heeft toetsweek en hoeft ’s ochtends alleen naar school voor een biologie en Engels toets. Voor mij is het een gewone werkdag die ik grotendeels besteed op kantoor. Ik vermaak me onder andere met het schrijven van het Kijkje, beantwoorden van mails en het uitwerken van recepten. ’s Avonds komen Johan zijn ouders bij ons eten en wordt er een Chinese rijsttafel gehaald. We hadden een lekker ijsje van de boerderijwinkel na met vruchtjes uit blik, slagroom en chocoladesaus.

Woensdag

Er was nog veel Chinees over van gisteren dus vandaag (en morgen!) hoef ik niet te koken. Voordat we gaan eten drinken we een aperitief bij de houtkachel en blader ik de nieuwste kerstedities van Foodies en Koken & Genieten door. Zo heerlijk om inspiratie op te doen. Heb jij je kerstplanning al rond? Blijf je thuis en ga je koken, ga je op visite of misschien lekker uit eten? Tell me, ik ben benieuwd! Afgelopen week ging ik ook verder met het versieren van de kerstboom. Ik wilde dit jaar eigenlijk alleen voor goud gaan maar we vonden hem allemaal te saai. En dus trok ik toch de rode ballen weer uit de doos.

 

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en ik heb een kookdag. De meeste gerechten die ik maak worden direct of in de loop van de dag verorberd. Gelukkig hoef ik ’s avonds niet weer te koken want er is nog wat, jawel, Chinees! We warmen kliekjes nasi en bami op en Johan maakt er speklapjes in ketjapsaus en sajoer boontjes bij.

Zaterdag

Vandaag ben ik jarig en sta ik weer in de keuken. Mijn ouders en broers komen vanavond bij ons eten. Het verjaardagsdiner bestaat uit zuurkool met casselerib en zuurkoolspek (gestoofd in half zoete Riesling en half ananassiroop uit een groot blik ananasschijven), aardappelpuree (ik maak hem romig met slagroom, melk ((meer slagroom dan melk)) en een flinke klont boter), rook- en knakworsten, uitgebakken spekjes, ananas en gehaktballen met jus (ik bak de ballen eerst aan in de braadpan en doe ze dan samen met de fond in de slowcooker. Uurtje of 3, 4 op stand high.) Als toetje maak ik crème brûlée. Als hapje vooraf maak ik casinobroodjes belegd met zalm en Hollandse garnalen (dit recept) en carpaccio.

 

Zondag

Gisteravond zeiden mijn ouders dat de boom achter ons huis zo mooi was. Het is een Japanse notenboom en in de herfst kleurt het blad prachtig goudgeel. Als ik ’s ochtends beneden kom en uit het raam kijk is hij helemaal kaal. In één nacht tijd is al het blad gevallen. Naast blad ruimen doen we vandaag niet zoveel. ’s Middags komt de Sint met de boot aan in ons dorp en komt de stoet op weg naar het Pietenhuis ons huis voorbij. Al die blije en opgewonden snoetjes erachteraan, zo’n leuke tijd weer!

Maandag

Onze feestweek zit erop, we kunnen voorlopig geen Chinees en zuurkool meer zien. Ella-Marie en Johan zijn vroeg de deur uit en ik werk thuis op kantoor. ’s Avonds maak ik pompoensoep voor het avondeten en kijken we naar de eerste WK-wedstrijd van Oranje in Qatar. Joehoe! Met 2-0 gewonnen van Senegal! 🇳🇱🧡

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Kitty Beijersbergen

    Hoi Annemiek,
    Het is altijd leuk om je kijkje in de keuken te lezen. Superleuk dat je dat met je volgers deelt. Ik heb nu een vraagje.
    Waarom doe je de gehaktballen 3 uur in de slowcooker? Als ik ze maak braad ik ze aan, haal ze uit de braadpan, maak er jus in en laat de ballen dan een half uurtje sudderen in de jus. Ben even benieuwd. Hartelijke groeten!

    1. Hoi Kitty, leuk om te horen dat je mee geniet met het Kijkje. De temperatuur in de slowcooker is laag en heel constant waardoor je de gehaktballen alle tijd kunt geven om zachtjes te garen. Dat heeft tijd nodig maar het resultaat is sappiger dan sappig! 😉 Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Maar als je geen slowcooker hebt kan het ook prima in de braadpan zoals jij omschrijft. Ook een heerlijk resultaat.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin