Een kijkje in de keuken week 40

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Maandagochtend komt vriendinnetje Miranda op visite. Voordat we het in de gaten hebben is het alweer middag en moet ze naar huis om lunch voor de kids klaar te maken. Ella heeft continu rooster en zo kan ik nog even een paar uurtjes werken voordat ik haar weer uit school moeten halen. Omdat ik ’s avonds geen zin meer heb om boodschappen te doen en eten te koken halen we een frietje. Slecht, maar wel lekker. 🙂

Dinsdag

Ik maak spaghetti carbonara voor het avondeten. Een supermakkelijk gerecht om te maken dat ook nog eens goedkoop en lekker is.

Woensdag

? Hij komt, hij komt, ons kookboek komt eraan! ? Het aftellen is begonnen! Volgende week donderdag is de lancering van ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE in boekhandel Arentsen in Tiel en kun je hem overal in Nederland kopen! Wat vind ik dat toch spannend! KOKEN MET KEUKENLIEFDE is een kookboek met 75 heerlijke hoofdgerechten voor elke dag. De meeste recepten staan binnen 30 minuten op tafel en zijn makkelijk om te maken. Het zijn stuk voor stuk gerechten die ik met liefde aan mijn eigen gezin voorschotel! Wil je verzekerd zijn van een exemplaar (er is een beperkte eerste druk beschikbaar), dan kun je hem hier alvast reserveren. Hij valt dan automatisch bij jou op de deurmat zonder dat je ervoor de deur uit hoeft! ? Psssssst…. Misschien ook alvast een leuk schoencadeautje voor Sinterklaas, een mooi kerstcadeau voor onder de kerstboom of haal je baas over om hem op je werk als kerstcadeau te geven! 😉

Voor het avondeten maak ik beenham uit de oven met gebakken krieltjes en peultjes. Ik kan soms echt genieten van een Hollands AGV’tje op zijn tijd.

Donderdag

Al tijden lag er in de kelder een pak gedroogde groene linzen me aan te staren en ik vond het tijd worden om er iets mee te maken. Met de helft van het pak maak ik een eenvoudige maar heerlijke linzensoep (recept komt eraan). De andere linzen bewaar ik voor een ander recept.

Ik trek mijn Kenwood keukenmachine weer eens tevoorschijn om zelf pizzadeeg te maken. Dat was alweer veel te lang geleden. De laatste tijd aten we meestel kant-en-klare diepvriespizza, maar die kan in de verste verte toch niet tippen aan zelfgemaakte pizza. De foto verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar geloof me als ik zeg dat het lekker was!

Trouwens, onlangs deelde ik ook een heerlijk recept voor zelfgemaakt glutenvrij pizzadeeg (dit recept). Dus ook als je coeliakie of glutensensitiviteit hebt kun je genieten van de lekkerste pizza! Ook kun je meedoen met de te gekke winactie waarvoor je jouw eigen glutenvrije pizza maakt en de foto en het recept deelt op Instagram. De drie beste recepten beloon ik met een publicatie op KeukenLiefde én goedgevuld Schär-pakket! Kijk hier voor het glutenvrije pizzadeeg-recept en de voorwaarden van de winactie. Ik kijk ernaar uit! 🙂

Vrijdag

Kookdag! Ik maak eerst een lekkere marmercake, daarna (daar zijn ze weer) linzenhummus en linzenburgers (jawel, allemaal met dat ene zakje!)!

We hadden weer een joekel van een flespompoen gekregen van Johan zijn tante (bedankt Nel!), dus de komende tijd zul je nog heel wat pompoenrecepten voorbij zien komen. 🙂 Alle recepten komen eraan.

Ella heeft zin in een wrappizza en wilt hem graag helemaal zelf maken. Vooruit dan.

Johan en ik eten de linzenburgers met pompoenfriet. Lekker!

Zaterdag

Vandaag is de uitreiking van de Foodblog Awards bij het PTMD style centre in Aalsmeer. Zoals elk jaar gaan ook mijn schoonmoeder en schoonzus gezellig mee. Helaas winnen we niet de award voor Beste foodblog van het jaar maar wel de award voor Beste food foto… En ik heb daar een beetje een dubbel gevoel bij. Ik had me namelijk niet aangemeld voor die award. De organisatie van de Foodblog Awards heeft ons hiervoor aangemeld en ook op eigen initiatief een foto van onze website gebruikt, die naar mijn mening niet heel erg bijzonder is (zie deze aardbeienmousse die overigens wel heel erg lekker is!). Omdat wij onze pijlen hadden gericht op Foodblog van het Jaar hebben we er verder geen aandacht aan besteed. Tijdens de voorrondes van het stemmen hebben wij dan ook alleen maar opgeroepen om te stemmen op Foodblog van het jaar en hebben wij alleen maar doorgelinkt naar die betreffende stempagina. Ik kan me dus niet voorstellen dat er veel gestemd is op ons voor beste food foto??? Toch?? Toch waren we na deze eerste stemronde — naast beste foodvlogger/youtuber en beste Foodblog van het Jaar — ook finalist voor Beste Food Foto…

We gingen de laatste stemrondes in en wederom riepen we iedereen op om te stemmen op Foodblog van het jaar en linkten (schrijf je dat zo?) we wederom alleen maar door naar die stempagina. En dan komt het vreemde: we winnen de award voor beste food foto… Huh??? Zo stond ik dan ook op het podium te kijken toen ik de award overhandigd kreeg. Met een bek vol tanden. Begrijp me niet verkeerd, het is een prachtige award om te krijgen, maar ik heb het gevoel dat wij de award hebben gewonnen als soort van troostprijs en dat vind ik vervelend. De andere finalisten (helaas kan ik op de site van de foodblogawards niet meer zien wie dat waren) voor deze award hebben zich wellicht wel zelf aangemeld omdat ze een foto hebben waar ze waanzinnig trots op zijn (er zaten waanzinnig mooie foto’s tussen!) en waarvoor ze hun volgers hebben opgeroepen om hierop te stemmen. Omdat we er een vervelende nasmaak aan overgehouden hebben, hebben we besloten om volgend jaar niet meer mee te doen met de Foodblog Awards. Ik weet dat er héél veel gestemd is op ons voor foodblog van het jaar en ik wil nogmaals IEDEREEN daarvoor bedanken!!!! Jullie zijn de beste! Hierbij toch wat leuke kiekjes van de avond, want ik gun iedereen haar en zijn award van harte en ik twijfel er niet aan dat die meer dan verdiend zijn. Alle bloggers verdienen trouwens een award, want hoewel we het mooiste werk van de wereld hebben, we werken er bikkel- en bikkelhard voor! Hier vind je trouwens alle winnaars van de Foodblog Awards. PS Ik ben niet zo’n prater en neem bijna nooit de moeite om ergens op te reageren maar toch wilde ik dit even kwijt. Hopelijk heb ik goed verwoord wat mij dwars zit en kwets ik hier niemand mee, want dat is niet mijn bedoeling!

Zondag

Chill dag! We blijven lekker thuis vandaag en rommelen in en rondom huis. ’s Middags gaan we een stuk fietsen en als we terugkomen steken we de vuurton aan en roosteren een paar marshmallows. Daarna gaan we naar binnen om shoarma te eten.

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Agnes

    Inderdaad een raar verhaal. Maar Voor mij ben en blijf je nummer 1

  2. Nicolet

    wat een raar verhaal van die awards! Snap dat je er niet meer aan mee zal doen.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde