Een kijkje in de keuken week 40-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 40-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag. Ik werk ’s ochtends een paar uurtjes op kantoor en daarna ga ik de keuken in om een paar recepten voor KL te maken. Een van de recepten warm ik ’s avonds opnieuw op als avondeten: kapucijnerschotel. Ik bakte er wat aardappels bij. Ik maak hier thuis niemand blij met kapucijners, maar dit gerecht vonden ze nog oké. Ik vond het heel lekker. Na het eten werd er nog even huiswerk gemaakt en tv gekeken.

Woensdag

Ook vandaag maak ik weer een lekker recept voor KL die Ella-Marie en ik grotendeels opsmikkelen als Ella ’s middags uit school komt. ’s Avonds eten we verse tomatensoep en bolletjes met een snack uit de airfryer. Na het eten gaan we op visite bij Johan zijn ouders. Johan zijn moeder is vandaag 60 jaar geworden! 🥳

Donderdag

Ik krijg lekkere foodpost thuisbezorgd van Tony’s Chocolonely en Rigoni di Asiago. In de stories op Instagram vertelde ik er meer over. Beide merken zijn wij fan van. Verder ging ik ’s middags nog lekker wandelen met Nacho over de dijk en ’s avonds maakte ik noedels met in sojasaus gemarineerde varkenshaas en groenten. In tegenstelling tot de kapucijners is dit een gerecht waar ik iedereen bij ons thuis blij mee maak. Het staat nog niet op KL maar daar gaat verandering in komen. Ik ga het recept binnenkort nog een keer maken en er foto’s van maken zodat ik het met jullie kan delen.

Vrijdag

’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella mee naar huis en maken ze samen een lekkere lunch. Ook komt er nog foodpost binnen van Kanzi (de appel). Die hebben boerenkwark op de markt gebracht met Kanzi appel erin. Je vindt ze in het schap bij de Jumbo. ’s Avonds eten we een traybake uit de oven met zalm. In het vorige Kijkje vertelde ik dat onze grote oven het niet doet. We moeten wachten op een onderdeel, maar we kwamen erachter dat hij het soms doet. Deze traybake uit de oven maakte ik dus op hoop van zegen. (Wat is het leven zonder een beetje risico?) En ja hoor, de oven hield kranig stand. Op het bakblik gooide ik wat verse krieltjes, bloemkool en wortel die ik omhusselde met extra vierge olijfolie en zout en peper uit de molen. Na 20 minuten op 200 graden legde ik de zalm (met huid) erbovenop en bakte ik het nog 12 minuten verder. De zalm bedekte ik met wat roomboter losgeroerd met citroenrasp, cayennepeper, dille en zout en peper en citroenschijfjes. Laatste 5 minuten gooide ik er nog een handje diepvriesdoperwten bij. Ik warmde er ook nog hollandaisesaus bij op. Was zalig en bijna geen afwas. Love it!

Zaterdag

Terwijl Ella op het voetbalveld staat voor een thuiswedstrijd, maak ik thuis een nieuw KL-recept voor Halloween en rommelt Johan wat in de tuin. Ook wordt er een lading appels geplukt die inmiddels een mooi blosje hebben. Johan biedt aan om het avondeten te regelen en dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Hij maakt varkenshaassaté met frietjes uit de airfryer en salade. Heerlijk. ’s Avonds keken we een filmpje met z’n allen en kwam er nog een kaasplankje op tafel.

Zondag

Vandaag doen we niet zoveel. ’s Ochtends bak ik pancakes als ontbijt. Er wordt huiswerk gemaakt en ’s middags kijkt Johan de F1. Het zonnetje scheen dus ondertussen ging ik een lekkere wandeling maken met Nacho. ’s Avonds maak ik pasta met broccoli, spekjes en roomsaus. Lijkt een beetje op dit recept, hoewel ik hem altijd anders maak afhankelijk van wat ik in huis heb. Iedereen is hier bij ons gek op. Johan heeft ’s avonds zin in appeltaart en besluit er spontaan een te bakken. 🙌’s Avonds kijken we dus tv met een kop thee en koffie en versgebakken en warme appeltaart. We bakken de appeltaart tegenwoordig altijd in de zware, gietijzeren koekenpan van Combekk omdat de korst dan superlekker krokant wordt. Geen reclame maar gewoon een tip!

Maandag

En toen was het weer maandag. Als Ella en Johan al vroeg de deur weer uit zijn ga ik thuis aan het werk. Ik heb vandaag een kantoordag gepland en tussendoor draai ik wat wasjes. ’s Middags kreeg ik ineens last van verschuifkriebels en besluit ik de woon- en eetkamer weer om te verhuizen. Ik stuurde Johan een foto door om hem alvast voor te bereiden. 😁We hadden het er eerder al over gehad dus ik wist dat hij het goed vond. We vinden het zo toch gezelliger… Voorlopig dan hé! 😂😉 Het avondeten was simpel: een bolletje met een snackje. Daarna ging Ella naar voetbaltraining en gingen Johan en ik nog even op pad voor een eettafel die we ook bestelden. Joehoe! Levertijd is twee maanden dus hopelijk staat hij voor de kerst nog in de keuken. 🤞🏻De stoelen komen waarschijnlijk pas in januari maar dat mag de pret niet drukken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde