Een kijkje in de keuken week 43-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Wat moeten we vandaag weer eten? Ik heb geen flauw idee maar als ik een blik in de kelder werp en daar zoete appels (gekregen van de overburen) en aardappels zie liggen ontstaat een idee. Ik maak hete bliksem! Maar dan verwerkt in een 0venschotel met spekjes en gehakt. Was heel, héél lekker, dus recept ga ik delen!

Dinsdag

Ook vandaag hoef ik de deur niet uit om boodschappen te doen. In de koelkast liggen nog gamba’s en slagroom en in de kelder vind ik tagliatelle. Pasta met gamba’s en witte wijn-roomsaus it is! Ik deelde het recept al eerder (hier), maar omdat de foto heel slecht is heb ik besloten hem een update te geven. Komt eraan dus!

Woensdag

’s Middags ga ik met Ella-Marie de stad in. Ik wil onder andere even bij de Xenos kijken of ze daar truffelpesto van Saclà verkopen want een oplettende lezer had me getipt dat ze die daar hebben. Yes!!! Ik sla gelijk drie potjes in. 🙂 Mocht je je afvragen waar je deze pesto voor kunt gebruiken, ik deelde enkele recepten op KeukenLiefde. Je vindt ze hier.

Een kijkje in de keuken week 43-2019

Als we thuiskomen wacht ons deze heerlijke foodpost van Tony’s Chocolonely. De witte chocoladereep met pepernoot is mijn favoriet!

Een kijkje in de keuken week 43-2019

Johan en Ella-Marie warmen ’s avonds kliekjes op voor het avondeten. Ik bak een kant-en-klare diepvriespizza af die ik zelf nog extra beleg met o.a. een lepeltje truffelpesto. 🙂

Een kijkje in de keuken week 43-2019

Donderdag

Het is megalekker weer dus als Ella-Marie uit school komt wandelen we met Nacho even naar het waalstrandje.

’s Avonds eten we een frietje. We zijn momenteel allemaal van de kaastengels…

Een kijkje in de keuken week 43-2019

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en terwijl hij met Nacho lekker buiten in de tuin aan het rommelen is, ga ik in de keuken aan de slag voor KeukenLiefde. Ik maak onder andere een arretjescake met speculaas en bami goreng met kip. Recepten komen eraan!

De bami is ’s avonds ons avondeten. Als we het eten op hebben ga ik me douchen en omkleden. Vanavond ga ik met vriendinnetje Gisa naar de Brothers in Bunnik, lekker dansen! 😉

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella-Marie een uitwedstrijd van de voetbal hebben, sta ik weer in de keuken om wat recepten te maken. Ik probeer een voorraad recepten op te bouwen zodat ik straks in december een beetje rustig aan kan doen. Tot nu toe lukt het aardig, ik heb nu ongeveer 4 weken aan recepten vooruitgeschreven. De recepten die je nu voorbij ziet komen, komen dus pas over een paar weken online. ’s Middags gaan we met z’n drieën weer even struinen langs de Waal.

’s Avonds eten we een hele kip uit de oven met aardappels en geroosterde groenten uit de oven. Dit recept! De kip is biologisch en bestelden we bij boerderij Westerkloeke, bij ons in Dreumel. De kippen die daar lopen zijn van een langzaamgroeiend Frans ras en kunnen buiten lekker vrij rondscharrelen. We betaalden 13 euro voor een hele grote kip!

We eten met z’n drieën een halve kip, de andere helft bewaren we voor morgen.

Zondag

Om tien uur ’s ochtends staan we met Nacho op de hondenclub voor puppytraining. Johan en Ella-Marie gaan mee om te kijken.

Een kijkje in de keuken week 43-2019

’s Middags maak ik nog twee Sinterklaas-recepten voor KeukenLiefde. Ondertussen gaan Johan, Ella-Marie en Nacho even bij familie langs.

’s Avonds eten we heerlijke kliekjes en kijken we F-1.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde