Een kijkje in de keuken week 46-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken van week 46.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag als altijd. Johan en Ella-Marie zijn vroeg de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Voor het avondeten maak ik pasta met kliekjes groenten uit de koelkast. Champignons, paprika, courgette en ook nog wat doperwten uit de diepvries. Uitje en knoflook fruiten, dan de groenten erbij en even meebakken. Lepel tomatenpuree en verkruimeld bouillonblokje erbij en even meebakken. Dan room erbij en op het laatst handje Parmezaan en gekookte pasta erdoor roeren. In 15 minuten klaar en erg lekker.

Woensdag

Vandaag op het menu: zelfgemaakte ovenfrietjes en chicken tenders. We aten er wat sla bij.

Een kijkje in de keuken week 46-2022

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op de planning. Tussendoor wordt de nieuwe poster thuisbezorgd die ik had besteld voor op de wc. Het is nog wel wat kaal dus eens even kijken hoe we dit verder kunnen aankleden. ’s Avonds eten we aardappelgratin met gebakken tartaartjes en bloemkool met een kaassausje.

Vrijdag

Heb jij de avondlucht gezien vrijdagavond? Die was bizar mooi! ’s Avonds gaan we uit eten bij ons in het dorp bij ons favoriete restaurant Aan Tafel bij Jan.

Zaterdag

Johan is met Ella mee naar een uitwedstrijd van de voetbal en ondertussen zet ik een artikel online. ’s Middags gaan Johan en ik samen even op pad om kaas te halen en boodschappen te doen. De kaas halen we tegenwoordig bij IJs- en Zuivelboerderij JoLo in ons dorp. In een schuurtje naast de koeienstal staan koelkasten met o.a. zelfgemaakt ijs, verse melk en kaas. Betaling gaat gemakkelijk en snel via een QR-code. Ideaal! Vlak voordat de zon ondergaat maken we een mooie wandeling met Nacho over de dijk. Weer thuis steken we de houtkachel aan en eten we zelfgemaakte pizza.

Zondag

Vandaag rommelen we thuis wat aan. De kerstboom wordt opgezet en Ella leert voor de toetsweek die morgen begint. Terwijl ik ’s avonds in de keuken sta om pompoensoep te maken stuurt mijn moeder een foto door van hun avondeten: gebakken rijst met veel groenten en omeletrolletjes uit ons kookboek Familiegerechten. Zo leuk! Wij eten ’s avonds pompoensoep met een broodje kroket.

Maandag

De wekker gaat om kwart voor zes ’s ochtends. Johan is vrij vandaag en Ella hoeft deze week alleen naar school om toetsen te maken. Vandaag heeft ze een proefwerk voor wiskunde en aardrijkskunde. De toetsen beginnen meteen het eerste lesuur dus eind van de ochtend is ze weer thuis. ’s Middags krijgt ze meteen al haar cijfer van aardrijkskunde terug: een 9,7! ’s Middags gaan Johan en ik even naar het tuincentrum om nieuwe kerstverlichting voor de grote kerstboom te halen. Later op de middag rijden Johan en Ella met Nacho naar de dog wash een paar dorpen verderop. Hij stonk enorm! Ondertussen ga ik thuis verder met de kerstboom: de lampjes erin hangen en de eerste ballen ophangen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde