Een kijkje in de keuken week 47-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Het is weer een gewone werkdag vandaag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. ’s Middags komt er een pakketje binnen met de nieuwste KitKat smaak: Chunky Salted Caramel Popcorn. Als Ella thuiskomt met een vriendinnetje kunnen ze meteen proeven. De meiden vonden hem lekker. Vond ik ook, alleen wel te zoet voor mijn smaak. ’s Avonds eten we kliekjes: in de koelkast staat nog een kliekje andijviesalade en uit de diepvries vissen we wat vissticks en aardappelkroketjes. Ziet er niet uit zo’n prak op het bord maar smaakte prima.

Woensdag

Begin van de ochtend staat er een leuke dame van het Nederlandse bedrijf Combekk op de stoep met prachtige pannen en accessoires. Combekk is het enige bedrijf ter wereld dat al zijn pannen maakt van gerecycled materiaal. De pannen hebben een mooi, stoer design, maar zijn ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Dat voel je meteen. Ik krijg een prachtige oranje dutch oven (braadpan), double handle pan, koekenpan, snijdplank en een stoere schort. Allemaal gemaakt van gerecycled materiaal! In mijn IG-stories zag je ze al voorbijkomen en deelde ik een kortingcode met je. Mocht je hem gemist hebben; met de kortingscode CMBK30 krijg je maar liefst 30% korting op je aankoop! Geldig tot december dus misschien een leuke tip om te vragen aan Sinterklaas of de Kerstman? 😉 Ik kreeg ook een aantal ingrediënten en receptkaartjes bij de pannen, onder andere een recept en ingrediënten voor risotto met rode wijn en paddenstoelen. Mmmm… Die zet ik ’s avonds meteen op het menu (ik gebruikte hier uiteindelijk toch een andere pan voor want de double handle pan was net iets te klein en de braadpan te groot om risotto in te maken voor ons drieën). Er zaten ook een receptkaartje en ingrediënten bij om appeltaart te maken dus die ga ik binnenkort ook uitproberen. De braadpan ga ik vrijdag op mijn verjaardag gebruiken want dan maak ik een grote pan bolognesesaus voor het verjaardagsdiner. To be continued

Donderdag

Vandaag sta ik weer in de keuken om de laatste recepten voor de feestdagen te maken. Hierna kan ik me weer richten op de back to normal recepten voor januari. ’s Avonds maak ik een vliegensvlug maaltje met wat noedels, teriyakisaus en verse soepgroenten, allemaal ingrediënten die ik nog in huis had.

Vrijdag

Hieperdepiep hoera, vandaag word ik 41 jaar! Pffff, ik vind het wel een dingetje hoor… ouder worden. Ik ben nu een getal in de veertig… 😱 Terwijl Johan net 38 is geworden! Maar goed, ik zal niet klagen. Het is ook iets om dankbaar voor te zijn. Vanavond komen mijn ouders en broers eten en dus sta ik grotendeels in de keuken om het verjaardagsdiner voor te bereiden. Ik maak onder andere een grote pan bolognese- en bechamelsaus voor de lasagne (recept uit ons kookboek Familiegerechten, lijkt op dit recept van de website), snijd vast ingrediënten voor de salade, bereid wat dingen voor voor de hapjes en maak een chocoladetaart voor het dessert. Johan is vrij vandaag en helpt me. We zijn net klaar met de voorbereidingen en omgekleed als de visite op de stoep staat. Het was een heel gezellig avondje!

Zaterdag

Vandaag doen we niet zoveel behalve het huis schoonmaken en een beetje in en rondom huis rommelen. Eind van de middag gaan Johan en Ella samen op pad om wat boodschappen te doen. Ondertussen maak ik een wandeling met Nacho. Als we weer allemaal thuis zijn kleden we ons om en maken het gezellig in huis. Voor het avondeten maken we de Mexicaanse nachoschotel met kip en nachos weer. Daar zijn we allemaal dol op. Johan en Ella hadden bij de Action leuke eenpersoonsovenschaaltjes gekocht dus iedereen krijgt zijn eigen bakje. Terwijl Johan en ik staan te kokkerellen heeft mini me plaknagels opgedaan die ze van papa had gekregen bij de Action. Duurde niet lang voordat ze ze er weer af haalde. Zo onhandig.

Zondag

Terwijl Johan ’s middags de F1 kijkt maak ik alvast een pan verse tomatensoep voor het avondeten. Als de race is afgelopen gaan we nog even wandelen met Nacho. Als we ’s avonds willen eten hoef ik alleen de soep op te warmen en een kroket en ciabatta in de oven te gooien. Simpel en lekker.

Maandag

En weer een weekend voorbij! Tijd om de mouwen op te stropen en werk te verzetten. Johan werkt thuis vandaag dus kunnen we samen lunchen. Dat wordt een broodje met zelfgemaakte eiersalade, bacon, sla en tomaat. Mmmm. Voor het avondeten maak ik nasi goreng met kip en groenten en serveer die met zelfgemaakte pindasaus (halve pot pindakaas losroeren tot sausdikte met water en op smaak brengen met ketjap manis, suiker, zout, scheutje gembersiroop en een beetje sambal manis) en mini loempia’s uit de oven. ’s Avonds chillen we op de bank voor de tv. De kop van deze week is er weer vanaf!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

  1. VanessaS.

    Bakmix uit Molen de Arend! Heel dichtbij mijn huis. 🙂 Moet je eens langs komen: prachtige molen, lekker bakmixen en leuke bakspullen. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Lieve groetjes, Vanessa

    1. O wat grappig! Als ik in de buurt ben ga ik zeker eens een kijkje nemen Vanessa! Bedankt voor de tip!

  2. Van harte gefeliciteerd met je 41 verjaardag! Moest lachen om de plaknagels. Herinner me mijn eerste plaknagels nog wel, was denk ik toen ik 15 was, nu bijna 40 jaar geleden. Ze zaten voor geen meter en super onhandig! Ben toen maar gestopt met nagelbijten 😉

    1. Haha, dan is er toch iets goeds uit voortgekomen… Er gaat niks boven je eigen nagels! 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde