Een kijkje in de keuken week 8-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 8-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer een doodgewone werk- en schooldag voor iedereen. Ik werk thuis op kantoor en schrijf onder andere het Kijkje die ik daarna publiceer. Eind van de middag blader ik in de keuken de weekfoldertjes even door en ga ik aan de slag met het avondeten. Op het menu staan gebakken aardappels met groenten uit de oven en vissticks.

Woensdag

Op het menu ’s avonds staat fusilli met broccoli en gorgonzolaroomsaus. Lijkt een beetje op dit recept maar dan zonder kip. Simpel te maken en heel lekker.

Donderdag

Hondsberoerd word ik ’s ochtends wakker. Jakkes! Johan is ook al een paar dagen niet fit en nu lopen we met z’n tweeën te hoesten en proesten. Hopelijk blijft Ella-Marie bespaard. Het liefst blijf ik op bed liggen maar dat is vandaag geen optie. Nacho moet ’s middags naar de trimmer en ik moet een campagnerecept maken en fotograferen. Donderdag ga ik het recept delen met tevens een leuke winactie, dus houd onze social in de gaten! Als ik Nacho weer heb opgehaald bij de trimmer rijd ik langs de garage om mijn auto neer te zetten. Morgen krijgt hij een onderhoudsbeurt dus handig om dat nu alvast te doen. Bovendien is de wandeling terug naar huis goed voor ons. Halverwege komt Ella ons tegemoet fietsen. Die was net thuis en wist dat ik met Nacho in het dorp liep. Weer thuis ga ik nog heel even op kantoor zitten om een paar dingen af te maken maar helaas wilde de website niet meewerken. Frustrerend! Helemaal als je berichtjes krijgt van bezoekers die je recept aan het maken zijn en ontdekken dat de website het niet meer doet. Aaargh! We hebben er een paar dagen last van gehad, vooral rond etenstijd wanneer de piekbalasting hoog is. Excuses aan iedereen die er hinder van heeft gehad. ☹️Het probleem is inmiddels weer verholpen gelukkig.

Vrijdag

Ook vandaag voel ik me beroerd. Balen, want er staat een kookdag op het programma. Omdat ik alle boodschappen in huis heb ga ik toch maar aan de slag. Met moeite kookte en fotografeerde ik 3 nieuwe recepten. Ondertussen stuurde mijn moeder nog een foto door. Ze had weer een recept (Franse vissoep) uit ons Familiegerechten kookboek gemaakt en wilde laten weten dat die goed in de smaak viel. Na een bordje soep kroop ik ’s avonds heel vroeg onder de wol. Van slapen kwam echter niet veel terecht. Ik lag de hele nacht te woelen, snuiten, hoesten en proesten. Arme Johan…

Zaterdag

Weekend! Ik ben blij als het ochtend is en het bed uit kan. Ondanks de onrustige nacht voelt Johan zich gelukkig wel iets beter en gaat aan de slag om de lampen in de keuken op te hangen. In totaal moeten er 12 lampen opgehangen worden! Twee lampen boven de eettafel, een lamp boven het kookeiland en de rest zijn spotjes die als ringverlichting sfeer moeten gaan geven. Joehoe! Het was een heel gepriegel om de bedrading netjes weg te werken, maar halverwege de middagdag hingen er twee lampen boven de eettafel. Joehoe! Ondertussen dat Johan met de lampen bezig was vermaakte ik me in de keuken met het maken van een monchoutaart. Daar had ik al zo lang zin. Onze handmixer kocht ik volgens mij een keer bij de Action en maakt zoveel herrie dat ik tegenwoordig een koptelefoon opzet. Naast erg luid is hij ook supertraag want na een kwartier kloppen is de slagroom nog vloeibaar. Vandaar de kruk. Nu had ik natuurlijk ook een keukenmachine kunnen pakken, maar dat vind ik zo’n gedoe voor alleen een beetje slagroom… 🤨🙄

Tip! Alle lampen in onze keuken (hanglampen en spotjes) zijn binnenkort ook te koop in onze webshop! Zodra ze in de shop staan zal ik een seintje geven op onze social. In onze shop vind je dan ook de extra informatie over de lampen.

Zondag

Johan gaat weer verder met het ophangen van de lampen. Vandaag is de lamp boven het werkeiland aan de beurt. Ondertussen maak ik stoofvlees in de slowcooker voor het avondeten. Als de lamp hangt, het stoofvlees pruttelt in de slowcooker en de keuken is opgeruimd lopen we met Nacho het dorp in om bij de carnavalsoptocht te kijken. Wat fijn dat het weer kan in vol ornaat! 🥳Toen de laatste wagen voorbij was begon het flink te regenen dus snel naar huis. De rest van de avond werd er gekaart, stoofvlees gegeten en bankgehangen voor de tv.

Maandag

Johan is vandaag nog een dagje vrij en we rommelen weer een beetje aan. Er wordt gebakken, boodschappen gehaald, een ritje gemaakt naar de bouwmarkt gemaakt en nog een paar lampen opgehangen (er komt geen einde aan!) in de keuken. Ik was onder andere bezig met een nieuw project voor KL waar ik jullie binnenkort meer over ga vertellen. ’s Avonds aten we chicken paillard. Dit recept. Was heel lang geleden maar echt een van onze favoriete gerechten. Het is licht, elegant en een explosie van smaak. Probeer het zelf maar.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde