Gevulde courgette met roomkaas

Deze gevulde courgette met roomkaas heeft een heerlijke groentevulling van courgette, paprika en aubergine. De roomkaas maakt de vulling lekker romig. Een heerlijk vegetarisch en koolhydraatarm hoofdgerecht.

Gevulde courgette

De courgette wordt in dit recept uitgehold zodat er ruimte ontstaat om hem te vullen. Van de uitgeholde courgette maak je met paprika en aubergine een heerlijke ratatouille waarmee je de courgette vult. Het lepeltje roomkaas maakt de ratatouille lekker romig.

Voorbereiden

Je kunt de ratatouille-vulling prima al een dag van tevoren maken. Zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen en wordt hij nog lekkerder. Laat afkoelen en schep de vulling in de uitgeholde courgettes. Bewaar afgedekt in de koelkast. De volgende dag kun je ze zo in de oven schuiven.

 

Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Franse recepten, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Slanke recepten, Vegetarische recepten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(13 stemmen)
15 reacties

Deel je reactie

  1. Och, och, wat is dit een lekker gerecht. Helaas weer veel te lang gewacht om dit een keer te maken, omdat onze zoon niet echt van de groenten is.. Maarrrr.. nu al voor de 2x in een maand dat ik het maak. Ik heb er een kipfiletje bij gebakken en deze samen met een courgette bij mijn zoon op het bord gelegd en hij at alles op. Ik zei: je houd toch helemaal niet van groenten? En hij zei: Ja, maar dit wel, dit is echt gewoon heel erg lekker. 🙂 Wij zijn met zijn drieën en hadden niet alles op. Ik heb de volgende dag met de lunch het restje opgegeten en moet zeggen, toen smaakte het mij nog veel beter!!!! Ik maak het wel op een zondag, want voor doordeweeks dag na het werk, is het teveel werk. Bedankt voor dit recept, het is voor ons een blijvertje!

    1. Hoi Miranda, wat superleuk om te horen dat het zo in de smaak valt en dat je ook je zoon ervan smult! Een mooier compliment kan niet hoor. 😉 Bedankt voor je reactie!

  2. Erg lekker… maar met de 60 minuten ga je het écht niet redden.
    Bereiden neemt al wat tijd in beslag. Als alles in de pan zit, 30 minuten stoven. Daarna 40 minuten in de oven en dan nog eens 15 minuten???

    1. Hoi Ineke, zie mijn tip bovenaan om de groentevulling al een dag van tevoren te maken. De volgende dag ben je dan zo klaar! 🙂

  3. blank Annelies Vaartjes

    Hoi! Ik zou de ratatouille graag een dag van te voren maken en dan de dag zelf in de oven doen. Denk je dat dit kan of zal de courgette dan uitdrogen? Groet Annelies.

    1. Hoi Annelies, dat kan denk ik wel hoor. Ik zou de courgette dan wel in een goed afgesloten diepvrieszak in de koelkast bewaren tot het moment van vullen en afbakken.

  4. blank Tanjakr

    Hoi Annemieke,
    Heerlijk gerecht. Is een salade hier lekker bij? De vorige keer vonden wij het een beetje weinig. Kan ook zijn omdat wij het met onze zoon hebben gedeeld.

    1. Hoi, een salade smaakt hier zeker lekker bij! 🙂

      1. blank Tanja

        Het was weer heerlijk?

    2. blank Rodney wesseler

      16 mei.
      Het was heerlijk de gevulde courgette met
      ratatouille,wij hebben er van genoten.
      gr Rodney

  5. blank Jennifer

    Bedankt voor dit recept.
    Het is voor mij alleen niet duidelijk wat er wordt bedoelt met “schil de aubergine om en om”.

    Groetjes, Jennifer

    1. Hoi Jennifer, daar bedoel ik mee dat je de aubergine niet helemaal hoeft te schillen, maar steeds een stukje schil mag laten zitten. De schil van de aubergine is namelijk vrij bitter en door hem om en om te schillen wordt de smaak in je gerecht wat milder.

  6. blank vivian

    Ik ga dit morgen maken.Heb alle ingredienten gelukkig in huis. Fijn dat je ook koolhydraadarme recepten hebt. ben ik heel erg blij mee. Gebruik je roomkaas met kruiden in het recept? Groetjes.

    1. Ik heb naturel roomkaas gebruikt Vivian. 🙂

  7. blank Eleonora

    Heb dit gisteren gemaakt, heel erg lekker.
    Ga het ook eens proberen met een stukje kip erbij

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde