Koken op de camping + gratis receptenboekje!

Koken op de camping + gratis receptenboekje!

Het lijkt nog zo ver weg maar toch kan ik het niet laten om zo nu en dan even te dagdromen over de zomervakantie. Voor je het weet is het weer zover! Afgelopen zomer zat ik met mijn gezin twee weken op de camping in Italië en dat is zo goed bevallen dat ik nu alweer sta te trappelen om de volgende campingbestemming te boeken. Je zult me trouwens niet zo snel in een tentje vinden want daar krijg ik de kriebels van. Mijn favoriet is de stacaravan, het liefst met een grote veranda. Ik heb graag een beetje comfort en luxe om me heen. Een eigen douche en wc, een keukentje en een klein beetje ruimte om mijn kont te keren. Meer dan dat en wat warme zonnestralen heb ik niet nodig.

Eerder dit jaar deelde ik in dit artikel al mijn tips voor koken op de camping, maar na afgelopen zomer is het tijd voor een aanvullend artikel. Ik heb namelijk heel wat afgekookt in onze Avant stacaravan van Eurocamp. De recepten die ik maakte kun je trouwens ook heel makkelijk in een wat minder luxe keuken maken. Meer dan één of twee gaspitjes heb je niet nodig. De simpelste gerechten zijn het lekkerst!

Deze keukenspullen mogen in mijn koffer niet ontbreken

Ik houd ervan om licht te reizen, dus behalve kleding neem ik weinig extra’s mee op vakantie. Onze stacaravan was bovendien van alle gemakken voorzien, zelfs de gasbarbecue was inbegrepen. En zelfs al was dat niet het geval, je kunt tegenwoordig overal wegwerpbarbecues kopen. Toch zijn er een aantal keukenspullen waar ik niet zonder kan en die niet in mijn koffer mogen ontbreken:

  • Kaasschaaf

Op een Nederlandse camping zal de kaasschaaf niet ontbreken in het keukenassortiment, maar in het buitenland ontbreekt hij vaak. Omdat ik ook op vakantie niet zonder mijn geliefde broodje kaas kan gaat de kaasschaaf in de koffer.

  • Scherpe messenset

Een goed begin is het halve werk. Mijn grootste ergenis is snijden met een bot mes. Een vlijmscherpe messenset gaat dus ook in de koffer.

  • Plastic tafelkleed

Een goede vriendin tipte me om een plastic tafelkleed mee te nemen op vakantie. Een geweldig idee! Het geeft een gezellig huiselijk gevoel en is praktisch: na het eten haal je een doekje over de tafel en de boel is weer schoon.

  • Setje wijnglazen

Omdat goede wijn nóg beter smaakt uit een goed wijnglas neem ik mijn eigen setje mee op vakantie.

De lekkerste campingrecpten!

Hieronder heb ik nog enkele campinggerechten op een rij gezet die ik afgelopen zomer maakte en waarvoor je maar één of twee gaspitjes nodig hebt. Natuurlijk heb ik ook weleens gespijbeld en zijn we lekker uit eten geweest. En hoewel ik daar op zijn tijd enorm van kan genieten, kook ik toch het liefste zelf. Tijdens het koken kom ik tot rust. Het snijden van ingrediënten vind ik leuk en ontspannend. Koken geeft mij voldoening: zeker als we op vakantie zijn en we alle tijd kunnen nemen voor onze eetmomenten samen. Als ik mijn man en dochter zie genieten van een zelfgemaakte creactie maakt mijn hart een klein sprongetje.

Stokbrood wentelteefjes

Koken op de camping: stokbrood wentelteefjes

Een verrukkelijk ontbijt en ideaal om oud stokbrood mee op te maken.

Salade caprese

Koken op de camping: salade caprese

Ja, en als je dan op vakantie bent in Italië dan mag deze klassieker niet ontbreken. De salade caprese is een perfect voorbeeld van eenvoudige perfectie.

Eenpanspasta met spek en champignons

eenpanspasta met spek en champignons

Met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Laat je verleiden door de ingrediënten die je vindt op de plaatselijke markt en verras je geliefden met jouw eigen culinaire creatie! Hier vind je nog meer makkelijke eenpansgerechten.

Salade Niçoise

Koken op de camping: salade niçoise

Maaltijdsalades zijn het ideale campinggerecht. Ook makkelijk om kliekjes uit de koelkast mee op te maken: alles kan en mag erin. Hier vind je nog meer saladerecepten.

Barbecue worstspiezen

Koken op de camping: barbecue-worstspiezen

Lekker voor op de barbecue: barbecue worstspiezen. Een schaal salade en stokbrood erbij en je bent weer klaar. Hier vind je alle barbecuerecepten op een rij.

Vispakketje van de barbecue

Koken op de camping: vispakketje van de barbecue

In Italië keek ik mijn ogen uit op de visafdeling in de supermarkt. Zoveel keuze en verser dan vers! Ik kocht 4 prachtige visfilets die ik samen met wat venkel, citroen en tomaat in folie verpakt op de barbecue legde. Wat je dan ruikt als je het pakketje openvouwt is pure magie. Culinair genot op de camping!

Couscoussalade

Koken op de camping: couscoussalade

Een makkelijker recept dan dit bestaat niet. Overgiet couscous met kokend water of bouillon en laat enkele minuten wellen. Dan lekker op smaak brengen met rode ui, tomaat, peterselie, komkommer, rozijnen, citroensap en olijfolie en smullen maar! Lekker bij de barbecue worstspiezen en vispakketjes.

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Verse vongole worden in Italië gewoon verkocht in de supermarkt! Zie je ze liggen, twijfel dan geen moment. Het bereiden van vongole is nog makkelijker dan een gehaktbal bakken. Probeer het maar eens en laat jezelf versteld staan. Pastarecepten zijn zowieso ideaal om te koken op de camping. Je hebt er vaak maar 2 gaspitjes voor nodig en het is snel klaar. Hier vind je de nog meer makkelijke pastarecepten.

Download hier je gratis receptenboekje!

Eurocamp heeft enkele van bovenstaande campingrecepten gebundeld in een superleuk receptenboekje! Je kunt hem hier gratis downloaden.

Themarecepten, Campingrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Belinda Brons

    Ha, ha ik heb dezelfde tic als jou. Ik neem ook nog een eigen hapjespan en koekenpan mee.

    1. Haha, een hapjespan in inderdaad ideaal!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde