Mexicaanse wraps met gehakt en groenten

Wie is er niet dol op Mexicaanse wraps uit de oven? Dit keer vul ik ze met gehakt, wortel en knolselderij. Een heerlijke combinatie die erg lekker is in deze wraps. Serveer de Mexicaanse wraps met schaaltjes guacamole, tomatensalsa en voor de liefhebber wat zure room of crème fraîche. Smullen maar!

Wereldgerecht, Menu, Seizoen, Vleesrecepten, Herfstrecepten, Winterrecepten, Mexicaanse recepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 400 g mager rundergehakt
  • 250 g winterpeen, geschild en grof geraspt
  • 250 g knolselderij (geschild gewicht), in kleine blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 5 grote tortillawraps
  • 125 g crème fraiche
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Optioneel voor garnering, 1/4 fijngesnipperde rode ui
  • Zonnebloem- of olijfolie (geen extra vierge), om in te bakken

Mexicaanse kruidenmix

  • 1,5 el milde paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 el komijnpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1/2 tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie en verdeel 1 el van de tomatenblokjes uit het blik over de bodem van de ovenschaal.
  2. Verhit de koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de ui, knoflook en rode peper (naar smaak toevoegen en wat achterhouden voor garnering) toe. Bak ca. 2 minuten op laag vuur tot de ui zacht is.
  3. Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en bak op middelhoog vuur rul. Voeg de wortel en knolselderij toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes (houd ca. 3 el achter) toe, roer door, en laat zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Schep twee opscheplepels van het gehaktmengsel op een wrap en rol op. Leg in de ovenschaal en doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de wraps en smeer de crème fraîche eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
  7. Garneer de wraps voor serveren met de peterselie, overige rode peper en rode ui.

Mexicaanse wraps met gehakt en groenten

Mexicaanse wraps met gehakt en groenten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin